Архів новин

17 ноября 2016

Дії лисичанської влади поставили під загрозу початок опалювального періоду в місті

На цей час КП «Лисичансьтепломережа» застосовує двоставковий тариф  на послугу централізованого теплопостачання для потреб населення, який затверджено рішенням виконкому Лисичанської міськради ще у січні 2011 року. Протягом міжопалювального періоду абонплата складає 1,33 грн за м2  в опалювальний період – 8,37 грн м2.

Зазначений тариф відшкодовує витрати підприємства за наданні послуги лише 34 %.

В облдержадміністрації обговорили дотримання пасажирськими перевізниками Закону України «Про автомобільний транспорт»

17 листопада заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко провів засідання конкурсного комітету з організації та проведення конкурсів на перевезення пасажирів автомобільним транспортом в області.

Також на засіданні Конкурсного комітету були присутні представники органів виконавчої влади, Головного управління Національної поліції в Луганській області, управління Укртрансбезпекі в Луганській області та громадських організацій.

В обласній дитячій клінічній лікарні, що у Лисичанську, незабаром відкриють відремонтовані відділення

До кінця року у Луганській обласні дитячій клінічній лікарні, що сьогодні розташована у Лисичанську, відкриють після капітального ремонту відділення психоневрології, урології, травматології, операційний та адміністративний блоки, а ще пральню. Кошти, у сумі 32 млн грн, на це виділені за рахунок обласного бюджету.

Обласна лікарня розташована у будівлі міської дитячої лікарні в Лисичанську, яка була побудована в середині 80-х років минулого століття, та давно потребувала капітального ремонту.

Юрій Клименко спростував заяву бойовиків про мінування водосховищ у Щасті

Днями в засобах масової інформації області з’явилися повідомлення про нібито мінування водоохолоджувального каналу Луганської ТЕС, що з’єднаний з щастинськими ставками.

Провокатори лякають громадськість тим, що підривання каналу призведе до затоплення частини міста та зупинить стратегічно важливе енергетичне підприємство всієї Луганщини.

Інформаційна війна проти України з боку агресора триває. Уся інформація стосовно цієї ситуації не відповідає дійсності та є стовідсотковою вигадкою, спрямованою на дискредитацію української влади та армії.

Президент підписав Закон щодо відшкодування вкладникам, які постраждали від зловживань у сфері банківських та фінансових послуг

Президент Петро Порошенко під час зустрічі представниками ошуканих вкладників банку «Михайлівський» підписав Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо відшкодування фізичним особам через систему гарантування вкладів фізичних осіб шкоди, завданої зловживаннями у сфері банківських та інших фінансових послуг».

Глава держави нагадав, що спільними зусиллями Уряду, Міністерства фінансів, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, НБУ, представників АПУ і за участі ошуканих вкладників розробили законопроект, спрямований на вирішення питання пограбованих громадян.

Володимир Рисєв – чемпіон Світу з пауерліфтингу

На світовій першості з пауерліфтингу, що проходить у США (місто Орландо), відзначився ще один луганчанин.

Так, у ваговій категорій до 83 кг Заслужений майстер спорту України Володимир Рисєв став чемпіоном Світу, крім цього виборов ще й бронзу в жимі лежачи та срібло в тязі. Результат Володимира 927,5 кг (345+257,5+325).

У цій же ваговій категорії друге місце посів ще один українець Андрій Нан’єв (спортсмен з міста Києва) з сумою 910,5 кг та з новим рекордом світу в жимі лежачи 265,5 кг.

Вітаємо спортсмена та його тренерів!

Академічний симфонічний оркестр Луганської обласної філармонії вирушає на гастролі до Західної України

Наприкінці листопада в рамках проекту «Змінимо країну разом», ініційованого головою Луганської обласної державної адміністрації – керівником обласної військово-цивільної адміністрації Юрієм Гарбузом, академічний симфонічний оркестр Луганської обласної філармонії завітає на Західну Україну. Шанувальникам музичного мистецтва буде презентовано три концерти під керівництвом диригента Назарія Яцківа спільно з заслуженою Академічною капелою України «Трембіта».

Інформація про призначення житлових субсидій сім’ям учасників антитерористичної операції

На цей час важливим є питання призначення житлових субсидій особам, які беруть (брали) участь у проведенні антитерористичної операції, та/або членам їх сімей.

Постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива» визначено:

Громадськість буде обирати достойних

Медіа-спільнота неоднозначно сприйняла нагородження до Дня працівників радіо, телебачення та зв’язку Листом подяки  облдержадміністрації оператора телерадіокомпанії «Акцент» Артема Веська. Хочу висловити вдячність усім, хто має принципову проукраїнську позицію. Цей конкретний  випадок продемонстрував, що система визначення кандидатур для нагородження, коли облдержадміністрація підтримує подання трудового колективу, не відповідає вимогам часу. Адже, існуючий підхід базується виключно на оцінці професійних та виробничих досягнень кандидата.

Новини АТО: противник використовує важке озброєння, заборонене міжнародними домовленостями

Протягом минулої доби по позиціях сил АТО на Луганщині було здійснено вісім обстрілів.

Найбільш потерпають від вогню наші захисники в районі Новозванівки. П’ять разів по ним били з мінометів 120-го та 82-го калібру, великокаліберних кулеметів, гранатометів різних типів, випустивши понад 40 мін.

Також неспокійно було поблизу сіл Сизе, Шарів Кут і Новоолександрівка:  російсько-терористичні війська відкривали вогонь з гранатометів та стрілецької зброї.