Архів новин

18 ноября 2016

В облдержадміністрації відзначили 70-річчя луганського митця – Григорія Половинки

Сьогодні, 18 листопада в облдержадміністрації відбулися урочисті заходи, присвячені 70-річчю Григорія Половинки.

Цей відомий український поет, драматург, художник вже багато років працює на Луганщині, та є справжнім патріотом України.

Свій ювілей він назвав «Ще золотіти нашій булаві», наголосивши що «Україна була й буде єдиною!»

Заступник голови Луганської облдержадміністрації Ольга Лішик побажала йому міцного здоров’я та творчого натхнення!

Керівництво області привітало Науково-виробничу фірму «Мікрохім» з ювілеєм

18 листопада Науково-виробнича фірма «Мікрохім», що у Рубіжному, відзначила 25-ту річницю від дня заснування.

З цим славетним ювілеєм працівників підприємства приїхав привітати  заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.  

«Фантом» затримав автомобілі, які незаконно намагалися переправити на окуповану територію понад 2 тонн продуктів

Незважаючи на постійні обстріли, співробітники управління оперативного забезпечення на окремих територіях зон АТО Головного управління ДФС у Луганській області (спецпідрозділ «Фантом») виявляють та припинять на лінії розмежування незаконне переміщення вантажів.

З цією метою в районі с. Трьохізбенка, де кілька тижнів тому офіцери «Фантома» отримали поранення, був встановлений так званий «секрет».

У цей же день було затримано автомобілі, які перевозили 980 кг сирної продукції на суму 93,2 тис. грн, 120 кг ковбасних виробів на 9,6 тис грн і тонну яблук на 10,5 тис. грн.

Юрій Клименко: громадськість вимагає від влади нового формату співпраці

«Громадськість вимагає від влади нового формату співпраці. Тому ми маємо створити комунікативний механізм, який дозволить адекватно реагувати на виклики сьогодення та приймати владні рішення, що відповідають очікуванням громади», – зазначив заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко під час робочої наради з питань забезпечення прозорості діяльності влади.

На Луганщини відбулися урочистості до Дня працівників сільського господарства

Сьогодні, 18 листопада, з нагоди День працівників сільського господарства вшановували працівників агропромислового комплексу, переробної та харчової галузі області.

Відзнака обласних переробних підприємств – якість та широкий асортимент

Значний вклад в ефективний розвиток сільського господарства вносять підприємства переробної галузі, які з року в рік удосконалюють технології виробництва.

Суттєвий приріст зафіксовано у борошномельно-круп’яній промисловості: в цьому році вже вироблено продукції 27,2 тис. тонн. Обсяг реалізованої продукції склав 77,2 млн грн. А в порівнянні з 2015 роком, виробництво борошна збільшилось в 4,5 рази.

Тваринництво Луганщини поступово відновлюється

Важливою галуззю сільського господарства області – є тваринництво.

Останніми роками, ще до військової агресії проти нашої країни, на Луганщині спостерігалося зменшення, як поголів’я сільськогосподарських тварин, так і виробництва продукції. Однак, у 2016 році вдалося стабілізувати ситуацію в галузі.

Так, вдалося наростити поголів’я сільськогосподарських тварин у всіх категоріях господарств: великої рогатої худоби – на 0,2 %, свиней − на 1,5 %, овець та кіз− на 4,2 %, птиці− на 1,4 %.

Аграріям області є чим пишатися: зібрано понад 1 млн тонн зерна

Щорічно в третю неділю листопада відзначається День працівників сільського господарства.

По всій країні вшановують тих, хто вирощує хліб та овочі, поставляє на наші столи молоко, м’ясо та інші продукти харчування. Це свято робітників ланів та ферм, керівників та спеціалістів сільгосппідприємств, вчених-аграріїв, працівників харчової та переробної індустрії.

Новини АТО: Російсько-терористичні війська посилюють обстріли Луганщини. Є поранений

Протягом минулої доби з використанням важкого озброєння, забороненого Мінського домовленостями, окупанти та бойовики здійснили 17 обстрілів по території області.

Найбільша активність бойовиків спостерігалася в районі Попаснянського, Новоайдарського та Станично-Луганського районів.

Так, з ранку до вечора із застосуванням мінометів 120-го та 82-го калібру, гранатометів різних систем, стрілецької зброю тричі обстріляні села Кримське та Новозванівка. Під Новоолександрівкою використовувалися великокаліберні кулемети.