Архів новин

23 ноября 2016

На Луганщині зареєстровано 291630 внутрішньо переміщених осіб

З початку військової агресії проти нашої країни Луганська область посідає друге місце в Україні за кількістю зареєстрованих внутрішньо переміщених осіб.

На цей час на Луганщині зареєстровано 291630 внутрішньо переміщених осіб, у тому числі: 212528 пенсіонерів, 23603 дітей та 7999 інвалідів.

З початку 2016 року 52372 сім’ям зазначеної категорії громадян призначено щомісячну адресну грошову допомогу. Станом на 1 листопада її профінансовано на загальну суму 220661,3 тис. грн, заборгованість відсутня.

Уряд скасував більше 360 обмежуючих документів для бізнесу у рамках "дерегуляційного дня"

В Кабінеті Міністрів України відбувся “дерегуляційний день”, результатом якого стало скасування більше 360 застарілих обмежуючих нормативних актів. Крім того, Уряд значно спростив умови роботи для аграріїв і телеком-ринку.

Рішення, які були розглянуті під час засідання Кабінету Міністрів, значно спрощують життя малому і середньому бізнесу, мінімізують корупційні ризики і заощадять підприємцям мільярди гривень, зазначив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

23 листопада в облдержадміністрації відбулося розширене засідання Комітету ВРУ з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин

Його провів Голова Комітету, народний депутат України Григорій Немиря. Засідання було присвячено питанням моніторингу дотримання прав внутрішньо переміщених осіб та громадян України, які проживають в зоні проведення антитерористичної операції. Також Комітет був представлений його членам, народними депутатами України Валерієм Пацканом і Іриною Сусловою.

У Сєвєродонецьку за участю Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова урочисто відкрили новий сервісний центр МВС

23 листопада у Сєвєродонецьку Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков та керівник Головного сервісного центру МВС Владислав Криклія відкрили новий сервісний центр МВС, який замінить колишнє МРЕВ. 

Це вже четвертий новий сервісний центр МВС, який відкриється в Україні. Не зважаючи на те, що на території Луганської області, де проводиться антитерористична операція і кожного дня бойовики обстрілюють територію підконтрольну українській владі, відкриття такого сервісного закладу є знаковим.

У черговий раз окупанти зірвали відкриття КПВВ «Золоте»

Сьогодні, 23 листопада, заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Юрій Клименко відвідав контрольний пункт пропуску в’їзду-виїзду «Золоте» через лінію розмежування з метою його відкриття.

Разом з керівництвом облдержадміністрації на відкриття приїхали представники правоохоронних структур, прикордонної служби, ОТУ «Луганськ», ДСНС, місцевих органів влади та жителі області.

В облдержадміністрації обговорили питання створення притулку для тварин

22 листопада під головуванням заступника голови облдержадміністрації Володимира Гуца відбулась нарада з питань створення притулку для тварин.

У заході також взяли участь директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віталій Сурай, представники структурних підрозділів ОДА, Держпродспоживслужби, комунальних підприємств регіонів області та Сєвєродонецької міської ради.

Боротьба з незаконним обігом підакцизних товарів триває

Співробітниками управління оперативного забезпечення на окремих територіях зон АТО (спецпідрозділ «Фантом») Головного управління ДФС у Луганській області виявили у селі Світличне Попаснянського району магазин, у якому незаконно реалізовувалися тютюнові вироби та алкогольні напої.
За результатами перевірки вилучено 173 пачки тютюнових виробів орієнтовною вартістю 3,4 тис. грн та алкогольні напої орієнтовною вартістю 9,6 тис. грн.
Стосовно порушниці, продавця магазину, складено адмінпротокол за ч.1 ст.164 КУпАП.

Видано розпорядження голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації про вжиття підготовчих заходів щодо відкриття дорожнього коридору «Стаханов – Золоте – Гірське – Лисичанськ»

22 листопада 2016 року видано розпорядження голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації про вжиття підготовчих заходів щодо відкриття дорожнього коридору «Стаханов – Золоте – Гірське – Лисичанськ» з метою зниження соціальної напруги та враховуючи велике гуманітарне значення.

 

Новини АТО: бойовики вкотре застосували заборонену Мінськими домовленостями зброю на попаснянському напрямку

Протягом минулої доби чотири рази відкривався вогонь у напрямку населених пунктів Попаснянського району Луганської області.

Зокрема, російсько-терористичні війська два рази застосовували 120-мм та 82-мм міномети, автоматичні гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю по укріпленнях наших захисників поблизу сіл Новозванівка та Новоолександрівка.

У той же час ворожа диверсійно-розвідувальна група здійснила спробу прориву позицій українських військовослужбовців поблизу міста Щастя. У результаті бойового зіткнення один наш воїн зазнав поранення.