Архів новин

25 ноября 2016

Продовжено конкурсний відбір інвестиційних програм (проектів), які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2017 році

З метою підготовки якісних проектів регіонального розвитку та відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 18.03.2015 №196 «Деякі питання державного фонду регіонального розвитку» регіональна комісія оголошує про подовження конкурсного відбору інвестиційних програм (проектів), які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2017 році.

Термін прийому документів для участі в конкурсному відборі інвестиційних програм (проектів): з 28.11.2016 до 09.12.2016.

МОЗ інформує, як працюватиме програма "Доступні ліки" в Україні

Публікуємо відповіді на найчастіші запитання щодо програми “Доступні ліки” в Україні, яку Міністерство охорони здоров'я впроваджує з 2017 року. 

Чим обумовлений перехід до регуляції цін на лікарські засоби та механізму відшкодування вартості ліків?

Сергій Шелест: Безпека людей та збереження робочих місць - це пріорітет для облдержадміністрації

Департаментом регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження проведено нараду за участі представників Державного підприємства  «Об’єднана компанія укрвуглереструктуризація» з питання пошуків оптимального варіанту відкачування шахтної води на шахті Золоте ДП «Первомайськвугілля» у разі збільшення її притоку з шахт «Первомайська» і «Голубівська» які розташовані на неконтрольованій території.

Президент підписав Закон про підтримку переміщених вищих навчальних закладів

Президент підписав Закон України № 1731-VIII «Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності вищих навчальних закладів, наукових установ, переміщених з тимчасово окупованої території та з населених пунктів, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження», прийнятий Верховною Радою України 3 листопада 2016 року.

Закон спрямований на підтримку належного функціонування переміщених вищих навчальних закладів та наукових установ, забезпечення прав і законних інтересів таких закладів, їх працівників та осіб, які в них навчаються.

Відбулося засідання регіональної ради підприємців при облдержадміністрації у новому складі

У його роботі взяв участь перший заступник голови Луганської облдержадміністрації Роман Власенко.

Під час засідання розглядалися питання виборів голови регіональної ради підприємців та його заступника, проект Регламенту ради і організаційні завдання діяльності організації.

Відкриваючи засідання Роман Власенко наголосив, що обласна держадміністрація готова тісно співпрацювати з радою підприємців у формуванні та реалізації завдань держави у сфері підприємництва в регіоні та державної регуляторної політики.

Обсяг експорту та імпорту товарів області збільшився на 259,6 млн дол. США у порівнянні з минулим роком

За підсумками січня-вересня 2016 року обсяг експорту та імпорту товарів Луганської області становив 612,1 млн дол. США і порівняно з відповідним періодом минулого року збільшився на 259,6 млн дол. США.

Експорт за дев’ять місяців становив 340,8 млн дол. США, що на 203,6 млн дол. США більше, ніж за аналогічний період 2015 року.

Імпорт за січень-вересень становив 271,3 млн дол. США, що на 56 млн дол. США більше, ніж за цей час минулого року.

Індекс промислової продукції Луганської області вищий ніж середній по України

Індекс промислової продукції Луганської області за жовтень 2016 року до вересня цього року – 108,0 %, середній по Україні за аналогічний період – 105,7 %;

Цей показник за січень-жовтень 2016 року до cічня-жовтня минулого року – 151,0 %, середній по Україні за аналогічний період – 101,9 %, повідомляє Державної служби статистики України. 

Юні таланти Луганщини зберуться у Сєвєродонецьку на конкурсах мистецтв

26 листопада 2016 року на базі комунального позашкільного навчального закладу «Сєвєродонецька дитяча художня школа» відбудуться два обласних конкурси учнів художніх шкіл і художніх відділень шкіл мистецтв: зі скульптури та графіки.

Конкурси є традиційними щорічними культурно-мистецькими заходами, які проходять на виконання обласної програми «Мистецька освіта Луганщини» на 2016-2018 роки та Плану навчально-методичної роботи комунальної установи «Луганський обласний Центр навчально-методичної роботи, культурних ініціатив і кіномистецтва» на 2016-2017 навчальний рік.

Новини АТО: обстріли російсько-окупаційними військами сил АТО не припиняються

Протягом минулої доби противник шість разів відкривав вогонь вздовж усієї лінії розмежування.

Ввечері з БМП, різного типу гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї була обстріляна смт Станиця Луганська.      

Також ввечері з мінометів 82-го калібру, різного типу гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї бойовики били у напрямку села Кримське Новоайдарського району.