Архів новин

29 ноября 2016

Академічний симфонічний оркестр Луганської обласної філармонії підготував нову програму

 

Академічний симфонічний оркестр Луганської обласної філармонії 10 грудня презентує своїм шанувальникам нову концертну програму. Увертюри з оперет, сюїти з балетів, концерти для флейти з музичної колекції відомих композиторів прозвучать у виконанні музикантів оркестру під керівництвом заслуженого діяча мистецтв України, засновника і диригента камерного оркестру міста Черкаси Олександра Дяченко.

В області працюють мобільні бригади з надання допомоги постраждалим від гендерного та домашнього насилля

Сьогоднішній брифінг для ЗМІ в облдержадміністрації був присвячений проведенню в області Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства». Про це розповіла директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Елеонора Поліщук.

Щороку акція відбувається з 25 листопада до 10 грудня.  Її мета – поінформувати населення про проблематику насилля, зруйнувати стереотипи, що склалися в цієї сфері, та порадити жертвам насилля, куди слід звертатися в складних ситуаціях.

Сергій Савчук: Цієї осені серед ОСББ втричі збільшився попит на Урядову програму з утеплення житла

Попит на Урядову програму з енергоефективності з боку ОСББ за останні три місяці втричі перевищує попит за аналогічний період минулого року. Якщо раніше ОСББ залучали у місяць близько 3-4 млн грн. на енергоефективні заходи у своїх будинках, то сьогодні ця сума сягає 9-12 млн грн. Про це свідчать дані щотижневого моніторингу програми, яке проводить Держенергоефективності.

Група луганчан з особливими потребами відвідала Західну Україну

У рамках проекту «Пізнаємо Україну разом!» було зібрано групу із дев’ятьох молодих жителів області з особливими потребами, які вирушили у п’ятиденну поїздку до Західної України.

У місті Львові для молоді організовано екскурсії історичним місцям та музеям. Також представники юнацької делегації Луганщини відвідали виставу «DOGS» у Першому українському театрі для дітей та юнацтва і реабілітаційний центр «Джерело».

Крім того, вони взяли участь у турнірі з бочча та побували на змаганнях з кросфіту «Ігри Героїв».

Сім медалей привезли важкоатлети Луганської області зі Всеукраїнської першості

З 22 до 26 листопада у Харкові відбувся чемпіонат України серед спортсменів Шкіл вищої спортивної майстерності (ШВСМ) з важкої атлетики.

На змаганнях нашу область представляли 16 спортсменів (8 жінок та 8 чоловіків), повідомляє управління молоді та спорту облдержадміністрації.

У ході змагань наші спортсмени привезли сім медалей: п’ять золотих, одну срібну та одну бронзову. Крім того, як жіноча збірна, так і чоловіча, стали чемпіонами України у загальнокомандному заліку, обігнавши найближчого суперника – господарів змагань Харківську область на 5 очок та 2,5 відповідно.

Луганська та Хмельницька облдержадміністрації підписали спільний Меморандум про співробітництво

Заступник голови облдержадміністрації Володимир Гуц взяв участь у засіданні «круглого столу» за темою: «Кооперація як фактор солідарності громад задля розвитку та добробуту, який відбувся у Києві, де, у тому числі, розглядалися  перспективи розвитку та потенціал Луганської області.

На Луганщині тривають роботи з розмінування

Протягом минулої доби піротехнічними розрахунками ДСНС перевірено 4,97 га місцевості у місті Сватове, на місці зруйнованих пожежею складів ракетно-артилерійського озброєння, а також у Станично-Луганському та Новоайдарському районах.

Під час пошукових робіт виявлено та вилучено 30 вибухонебезпечних предметів: 18 артилерійських снарядів, 1 мінометну міну, 1 інженерний боєприпас, 9 підривників  та 1 інший вибухонебезпечний предмет. До розмінування залучались 28 піротехніків та 10 одиниць техніки.

Головне управління ДСНС у Луганській області інформує:

Фахівці обласного молодіжного центру взяли участь в програмі національних обмінів

Минулого тижня у рамках Програми національних обмінів фахівці Луганського обласного молодіжного центру відвідали місто Львів. Під час поїздки відбулося багато цікавих та корисних зустрічей з громадськими організаціями Львівщини.

Новини АТО: четверо наших військовослужбовців зазнали поранень внаслідок ворожого обстрілу з забороненої зброї

Про це повідомив заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко.

Протягом минулої доби противник 11 разів відкривав вогонь по позиціях українських військовослужбовців.

Зокрема, у напрямку села Кримське Новоайдарського району бойовики п’ять разів застосовували 120-мм і 82-мм міномети, гранатомети різних типів, зенітні установки, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. У результаті обстрілів четверо наших захисників зазнали поранень і були доставлені до госпіталю.