Архів новин

01 декабря 2016

Децентрализация - "за" и "против". Почему населенные пункты Луганщины не спешат объединяться в громады

Процесс децентрализации на Луганщине заходит в тупик из-за боязни районных руководителей потерять свои рабочие места. Об этом в интервью корреспонденту Луганской ОГТРК Валентину Сычеву рассказал советник руководителя Луганской области по вопросам децентрализации Сергей Тихоновский.

Оголошено громадські обговорення проекту Програми економічного і соціального розвитку Луганської області на 2017 рік

Пропозиції та зауваження учасників електронних консультацій з громадськістю надавати на електронну адресу sv_oda@ukr.net до 15.12.2016 року.

Контактні телефони: 095-295-14-35, 095-354-66-27.

З проектом Програми можна ознайомитись за посиланням.

В облдержадміністрації обговорили дотримання автоперевізниками умов договорів

Заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко провів засідання координаційної ради з питань безпеки дорожнього руху в Луганській області.

Перш за все розглядалися питання виконання перевізниками умов договорів на регулярні перевезення пасажирів та можливості розірвання договірних відносин з підприємцями у разі виявлення неодноразових порушень умов договорів або положень нормативних актів, що регулюють процеси перевезення пасажирів.

В області тривають заходи з нагоди 25-ї річниці Всеукраїнського референдуму на підтвердження Акту проголошення незалежності України

1 грудня облдержадміністрацією спільно з Луганською регіональною організацією Національної спілки журналістів України в «Луганському прес-клубі» проведено інформаційну сесію з нагоди 25-ї річниці Всеукраїнського референдуму на підтвердження Акту проголошення незалежності України за участю керівництва області, провідних журналістів і громадських активістів.

Під час заходу присутні обговорили історичну важливість прийнятого
25 років тому рішення українського народу для розбудови вільної суверенної української держави.

Наша спортсменка – срібна призерка світової першості зі стрибків у воду серед юніорів

На Чемпіонаті світу з водних видів спорту, який проходять у місті Казань, луганчанка Софія Лискун здобула першу медаль для юнацької збірної України. Так, у дисципліні індивідуальні стрибки з вишки серед юніорів вікової групи «В» вона стала срібною призеркою з результатом 370 балів, повідомляє управляння молоді та спорту облдержадміністрації. Золото завоювала спортсменка з Китаю, бронза – у Японії.
Вітаємо Софію  Лискун та її тренера Тамару Токмачеву! 

В облдержадміністрації обговорили роботу Агенції регіонального розвитку Луганської області

Перший заступник голови облдержадміністрації Роман Власенко провів засідання робочої групи з питань доцільності підготовки проектів програм та фінансування діючих за рахунок обласного бюджету.

Учасники засідання обговорили роботу та завдання Агенції регіонального розвитку Луганської області на 2016-2017 роки, перспективи її подальшого функціонування та доцільність надання Агенції фінансової підтримки за рахунок коштів обласного бюджету для здійснення її статутної діяльності.

З 1 грудня 2016 року підвищуються понад 80 видів соціальних виплат, — Павло Розенко

З 1 грудня 2016 року в Україні відбувається підвищення мінімальних соціальних стандартів на 10,5%, у зв’язку з чим зростуть розміри понад 80 видів соціальних виплат. Про це на засіданні Ради у справах осіб з інвалідністю повідомив Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.

2 та 3 грудня прогнозується погіршення погодних умов

За інформацією Українського гідрометцентру протягом 2-3 грудня у зв’язку з переміщенням циклону з північного заходу на більшій частині території країни очікуються сильні опади у вигляді мокрого снігу, ожеледь, хуртовини та пориви вітру до 17-22 м/с. Прогнозується, що приріст снігового покрову становитиме 15-20 см.

У зв’язку із погіршенням погодних умов та з метою запобігання й зменшення ризику виникнення надзвичайних ситуацій, які можуть призвести до людських жертв і матеріальних збитків, нагадуємо:

Луганщина обрала артистів для участі у наступному етапі всеукраїнського конкурсу народної хореографії

Днями у міському палаці культури Рубіжного відбувся обласний відбірковий тур V Всеукраїнського фестивалю-конкурсу народної хореографії імені Павла Вірського.

Мета конкурсу – збереження і розвиток народних традицій хореографії, збагачення професійного і аматорського мистецтва та підвищення художнього рівня балетмейстерських постановок.

Організаторами заходу виступили управління культури, національностей та релігій Луганської облдержадміністрації, Луганський обласний центр народної творчості, обласний осередок Національної спілки хореографів України.

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза з нагоди Дня працівників прокуратури

Шановні працівники та ветерани органів прокуратури Луганської області!

 Щиро вітаю Вас з професійним святом!

Враховуючи роль органів прокуратури України у зміцненні законності, захисту прав людини і громадянина, а також внесок працівників прокуратури у справу розбудови України як правової держави, Указом Президента України від 2 листопада 2000 року встановлено професійне свято — День працівника прокуратури — 1 грудня.

Голова Уряду: Підвищення мінімальної заробітної плати стимулюватиме зростання економіки і сприятиме відновленню справедливості - людям потрібно віддавати належне

Підвищення мінімальної заробітної плати до 3200 грн з 1 січня буде стимулювати внутрішній попит, зростання економіки та виробництва в країні, а також відновлюватиме справедливість відносно громадян. Про це Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив в ефірі телеканалу "112 Україна" увечері середи.

Новини АТО: ворог активізувався на станично-луганському напрямку

Протягом минулої доби та після опівночі з гранатометів різних типів та стрілецької зброї російсько-терористичні війська тричі відкривали вогонь по позиціях українських військовослужбовців поблизу смт Станиця Луганська.