Архів новин

03 декабря 2016

"ЛОТ Наживо" про децентралізаційну роботу на Луганщині

Програма "ЛОТ Наживо" на Луганскій ОДТРК про створення опорних шкіл в територіальних громадах Луганщини, про новостворену Чмирівську об'єднану територіальну громаду, про Новоайдарську об'єднану територіальну громаду.

В студії - координатор Регіонального офісу реформ Ігор Агібалов

Опорные школы Луганщины продолжают получать новое оборудование

Новая техника для опорных школ Луганщины. Горская многопрофильная гимназия получила лабораторное оборудование и оргтехнику для кабинетов биологии, физики, химии и компьютерного класса.

2016 учебный год стал особым для Горской многопрофильной гимназии. 1 сентября она получила статус опорной. В классах — новая мебель. Получена современная учебная техника — мультимедийные доски.

Детальнее в материале Светланы Поповой (Луганская ОДТРК) 

Власні проекти за бюджетні кошти: гроші – людям задля розвитку!

В Новопсковській об'єднаній територіальній громаді Луганської області з 2017 року впроваджується реалізація Програми бюджетування за участі громадськості (Бюджет участі) за визначеними пріоритетними напрямками: реалізація проектів у сфері житлово-комунальне господарства, соціального захисту, спорту, культури, охорони навколишнього природного середовища.

Метою Програми є залучення громадськості до формування бюджету Новопсковської селищної ради для забезпечення соціально-економічного і культурного розвитку громади та покращення добробуту її мешканців.

В Белокуракинской объединенной громаде приобретают коммунальную технику

Более шести миллионов гривен в Белокуракинской объединенной территориальной громаде потратят на закупку новой спецтехники. Три машины уже в работе, еще четыре — планируют приобрести до конца текущего года. Новые руководители уверены, что это поможет эффективнее использовать бюджет громады.

Новый автогрейдер – одно из последних приобретений в Белокуракинской территориальной громаде. Он стоит более двухмиллионов гривен. Деньги на закупку современной спецтехники были выделены из госбюджета для развития инфраструктуры громады.

Програма "Тема дня" на Луганскій ОДТРК про об'єднання територіальних громад на Луганщині

В студії - координатор Регіонального офісу реформ Ігор Агібалов і радник голови ОДА з питань децентралізації на громадських засадах Сергій Тихоновський.

Новопсковська об’єднана територіальна громада у програмі «Час Громади» на ТК «5 канал»

Річницю з моменту визнання повноважень відзначила Новопсковська об’єднана територіальна громада, представницьким органом якої є Новопсковська селищна рада.

Делегація Луганського регіонального відділення АМУ на Форумі місцевого самоврядування

Делегація Луганського регіонального відділення АМУ на Форумі місцевого самоврядування "Секторальні реформи в призмі децентралізаціі: місцеві фінанси, сталий розвиток, земля та майно, житлово-комунальне господарство", що відбувся 24-25 листопада в Харкові.

Серед учасникiв Форуму від Луганщини представники об’єднаних територіальних громад:Новопсковської , Щастинської та новоствореної Чмирiвської.

Інтерв'ю виконавчого директора Луганського РВ АМУ Наталії Бойко Луганській ОДТРК

Про підсумки децентралізаційної реформи на Луганщині за 2016 рік, проблеми на шляху децентралізації влади, про новоутворену Чмирівську ОТГ, про лідерство та подальші кроки у напрямку децентралізації в інтерв'ю виконавчого директора Луганського РВ АМУ Наталії Бойко Луганській ОДТРК.

В усіх селах Новопсковської об'єднаної територіальної громади незабаром стане світліше

Перші фотомодулі вже в Новопскові. Проект "Нове будівництво вуличного освітлення за інноваційними технологіями в Осинівській сільській раді. Встановлення фотомодулей на опорі" на суму 1 млн 380 тис.грн фінансується з Державного фонду регіонального розвитку згідно розпорядженням Кабінету Міністрів України від 11.05.2016 № 362-р (зі змінами).

Правоохоронці Луганщини виявили особу, яка розшукувалася на Миколаївщині

Сьогодні вночі у місті Рубіжне, під час перевірки документів у громадина України співробітником Національної поліції було встановлено, що уродженець Миколаївщини перебуває у розшуку за скоєння злочину

 

Варто зазначити, що ухвалою Вознесенського міськрайонного суду Миколаївської області надано дозвіл на затримання з метою приводу по справі. Головне управління Національної поліції в Луганській області повідомила про затримання особи ініціатору.

 

3 грудня Міжнародний день інвалідів

Станом на 1 грудня поточного року на Луганщині зареєстровано 27078 осіб, які отримують пенсію, пов’язану з інвалідністю. З них в органах соціального захисту населення області на обліку перебувають: 2157 інвалідів війни, з них: (256 інвалідів війни 1 групи, 1299 інвалідів війни 2 групи, 602 інваліда війни 3 групи), 1183 інвалідів-чорнобильців, 14 учасників АТО, що отримали інвалідність, та 8008 інвалідів, які є внутрішньо переміщеними особами.

 

Новини АТО: на Луганщини бойовики продовжують обстріли

Протягом минулої доби зафіксовано 15 обстрілів у напрямку населених пунктів вздовж лінії розмежування.

 

Зокрема, бойовики з 120-мм та 82-мм мінометів, озброєння БТР, гранатометів, великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї окупанти відкривали вогонь по нашим позиціям в районі Кримське, Новоолександрівка, Новозванівка, Малинове та Лобачево.

 

У напрямку смт Станиця Луганська бойовики вели вогонь з гранатометів і кулеметів. В районі працював ворожий снайпер.