Архів новин

08 декабря 2016

9 грудня в Луганській області прогнозується погіршення погодних умо

9 грудня в Україні прогнозуються пориви вітру 15-20 м/с, в Харківській, Луганській, Донецькій, Запорізькій, Херсонській областях та в гірських районах місцями 25 м/с; вночі та вранці в Чернігівській, Сумській, Полтавській, Черкаській, Харківській, Луганській, Донецькій, Дніпропетровській, Запорізькій, Херсонській областях ожеледь, на дорогах ожеледиця, в Луганській, Донецькій та Харківській областях місцями сильні опади, хуртовини.
 

Про один з етапів Стратегії модернізації та розвитку Пенсіонного фонду України до 2020 року

Основною метою Стратегії модернізації та розвитку Пенсійного фонду України на період до 2020 року, ухваленої Урядом 14 вересня поточного року,  є суттєве покращення якості обслуговування громадян, вдосконалення управління фінансовими ресурсами Фонду, впровадження сучасних управлінських та інформаційних технологій, скорочення адміністративних видатків, забезпечення прозорості в роботі.

 

В облдержадміністрації відбудеться засідання з актуалізації Стратегії розвитку Луганської області до 2020 року

15 грудня 2016 року об 11.00 в приміщенні облдержадміністрації (м.Сєвєродонецьк, проспект Центральний, 59, четвертий поверх, зал засідань) відбудеться  засідання Комітету з актуалізації Стратегії розвитку Луганської області до 2020 року з питання розробки проекту Плану заходів щодо реалізації Стратегії на 2017-2018 роки за участю зовнішніх експертів. Початок реєстрації о 10.30.

В Україну прибули перші поставки ліків, закуплені за кошти державного бюджету України на 2016 рік

В Україну поставили першу партію ліків для пацієнтів, хворих на рідкісне генетичне захворювання мукополісахаридоз, закуплених за кошти державного бюджету 2016 року через міжнародну організацію ПРООН.

 Договори на закупівлю ліків за програмами 2016 року вже підписали й з двома іншими організаціями - ЮНІСЕФ та Crown Agents. Розпочалася підготовка переговорного процесу щодо закупівлі ліків за кошти держбюджету 2017 року.

У облдержадміністрації урочисто відзначили військовослужбовців

8 грудня заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко зустрівся з представниками цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України.

Під час зустрічі він зазначив, що наразі стан взаємодії військових підрозділів з Луганською обласною військово-цивільною адміністрацією залишається на гідному рівні.

Інформація щодо перерахунку пенсій з 1 грудня 2016 року відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік»

З 1 грудня 2016 року органами Пенсійного фонду України проведений перерахунок пенсій відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік», виходячи із розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність – 1247, 00 грн. шляхом перерахунку мінімальних розмірів пенсій, надбавок, підвищень, та визначення права на щомісячну державну адресну допомогу з урахуванням індексації.

Виходячи із розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, з 01.12.2016 проведено перерахунок:

Як молодь на Луганщині залучається до роз’яснення реформи децентралізації

У Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля  Інформаційно-аналітичний центр «Логос» організував майстер-клас «Що молодь може зробити для  децентралізації влади?».

В кременской опорной школе идет ремонт

Полным ходом идёт ремонт в первой Кременской школе. В сентябре она получила статус опорной. Теперь областная власть выделяет деньги на её ремонт, который закончат к Новому году. На днях школе передали два автобуса.

На Луганщине может появиться новая объединенная громада

После начала децентрализации власти в Украине активизировался процесс создания объединенных территориальных громад. 

Жители Кременной и двух соседних сел Новокраснянского и Червонопоповки в прошлом году решили создать объединенную территориальную громаду. Однако их усилия увенчались крахом – депутаты Кременского городского совета не поддержали инициативу городского головы по ее созданию. В этом году руководитель города и активисты возобновили процесс создания громады.

Нова українська пісня лунає на Луганщині

Днями у Сєвєродонецьку відбувся фестиваль нової української пісні, метою якого є підтримка, розвиток, підвищення професійної майстерності та пошук обдарованих виконавців у різних напрямках сучасного українського вокального мистецтва та виховання патріотизму.

 

У фестивалі взяли участь професійні виконавці (артисти філармоній, музичних театрів, викладачі вокальних дисциплін), а також студенти мистецьких вищих навчальних закладів I − ІI та III − IV рівнів акредитації від 15 до 35 років.

 

На Луганщині обліковано 292 тисячі переселенців

Станом на 1 грудня 2016 року в Луганській області міськими та районними управліннями соціального захисту населення взято на облік. 292 764 внутрішньо переміщені особи, які складають 259 972 сім’ї. Із загальної кількості облікованих 23 907 – діти, 8 015 – інваліди, 212 999 – пенсіонери.