Архів новин

09 декабря 2016

Сьогодні відзначається Міжнародний день боротьби з корупцією

Міжнародний день боротьби з корупцією відзначається щорічно з ініціативи ООН 9 грудня. Цього дня в 2003 році в мексиканському місті Меріда на політичній конференції високого рівня була відкрита для підписання Конвенція ООН проти корупції, прийнята Генеральною асамблеєю 1 листопада 2003 року.

Спортсмени Луганщини на п'єдесталі міжнародного турніру

Днями, у Федеративній Республіці Німеччина, у місті Берлін, завершився міжнародний турнір з плавання в ластах BECO CUP 2016.
Збірна команда України з плавання в ластах також брала участь в змаганнях в рамках підготовки до Всесвітніх Ігор 2017. До складу національної збірної увійшли двоє спортсменів з Луганської області, вихованці Сєвєродонецької спеціалізованої дитячо-юнацької спортивно-технічної школи водних видів спорту «Садко» майстер спорту України міжнародного класу Денис Левін і майстер спорту України міжнародного класу Валентина Резник.

«Облдержадміністрація робить все можливе для викриття та протидії проявам корупції», - Юрій Клименко

 

 

Традиційно в цей день відзначається Міжнародний день боротьби з корупцією, впроваджений Генеральною Асамблеєю ООН, зазначив заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко. Наразі у більшості країн світу оголошено карним злочином хабарі, розкрадання бюджетних коштів і відмивання корупційних доходів.

 

«Є чітке переконання що корупція являється складним соціальним, політичним та економічним явищем, яке тією чи іншою мірою зачіпає країни і її міжнародний імідж», ‑ запевнив заступник голови облдержадміністрації.

 

Павло Розенко: Сім'ям, які звернулися за субсидією в листопаді-грудні, вона буде надана з початку опалювального сезону

Сім'ям, які звернулися за субсидією в листопаді-грудні, вона буде надана з початку опалювального сезону, а надміру сплачені кошти будуть зараховані як авансовий платіж на наступні місяці. Про це в інтерв’ю «Фактам» заявив Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.

16 днів проти насильства на Луганщині: проведено третій виїзний відкритий дискусійний майданчик із протидії насильству

У Луганській області продовжується акція «16 днів проти насильства». У її рамках в Біловодському районі проведено черговий відкритий дискусійний майданчик із протидії насильству. Цей захід став третім і заключним у серії виїзних заходів, до участі у яких залучено суб’єктів взаємодії із протидії насильству із усіх міст і районів області.У заході взяли участь директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук, члени обласного та районних координаційних рад з питань сім’ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми.

В Луганській області починає діяти Надзвичайна кредитна програма для відновлення України

В рамках спільного з Європейським інвестиційним банком проекту «Надзвичайна кредитна програма для відновлення України» в Луганській області  розпочинається  реалізація  26 соціально спрямованих проектів на загальну суму 89,2 млн. грн., направлених на  вирішення питань у сферах охорони здоров’я, освіти, забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб. Більшість проектів направлена на впровадження заходів з енергозбереження.

 

Тривають перевірки перевізників, які здійснюють перевезення пасажирів у межах Луганської області

Тривають перевірки перевізників, які здійснюють перевезення пасажирів у межах Луганської області.

Новини АТО: двоє військовослужбовців отримали поранення внаслідок ворожого обстрілу

Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

Зокрема, у напрямку населених пунктів вздовж лінії розмежування бойовики шість разів відкривали вогонь.

Так, по позиціях українських військовослужбовців поблизу смт Новотошківське Попаснянського району російсько-терористичні війська застосовували протитанкові гранатомети. У результаті обстрілу двоє наших захисників зазнали поранень та були доставлені до шпиталю.

Тривають перевірки перевізників, які здійснюють перевезення пасажирів у межах Луганської області.

На виконання рішення Координаційної ради при облдержадміністрації з питань безпеки дорожнього руху, сьомого та восьмого грудня за участі керівництва Департаменту, спільно з представниками управління «Укртрансбезпеки» в Луганській області, національної поліції, а також співробітників спецпідрозділу «Фантом» відбулися чергові рейди з метою виявлення та попередження порушень з боку перевізників, на постійних приміських та міжміських (внутрішньообласних) автобусних маршрутах загального користування, та міжнародних пасажирських перевезень, в частині порушення вимог транспортного і податкового за