Архів новин

12 декабря 2016

На Луганщині визначено чемпіона області з футзалу

У сєвєродонецькому Льодовому палаці спорту відбувся фінальний матч обласної першості з футзалу. У фіналі змагались дві команди – «ІВТ» (місто Сєвєродонецьк) та «Чайка» (місто Кремінна).

За результатами змагань, набравши 25 очок, чемпіоном стала команда «ІВТ» з Сєвєродонецька, друге місце, з результатом 20 очок, посіла кремінська «Чайка», на третьому місці – старобільський «Олімп».

Також були визначені кращі гравці в номінаціях:

кращий воротар – Сергій Бутко «ІВТ» (Сєвєродонецьк),

кращий форвард – Роман Савченко «Чайка» (Кремінна),

На ліквідацію наслідків негоди задіяно 104 одиниці спеціальної техніки

Сьогодні, 12 грудня, на ліквідацію наслідків снігопаду та ожеледиці вийшли 364 працівника комунальних установ області. У цьому їм допомагали 104 одиниці спеціальної техніки, серед яких: 58 – комунальні та 46 – з інших відповідних служб.

Усього було розчищено 2027,1 км автошляхів, 1058,3 км тротуарів, 1544,1 км прибудинкових територій.

Загалом, у листопаді-грудні для боротьби з негодою використано 3,487 тис. тонн протиожеледних матеріалів та 14,6 тонн палива.

На Луганщині підвели підсумки обласного етапу Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»

У Сєвєродонецьку відбулося засідання «круглого столу» щодо підбиття підсумків обласного етапу щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства». У заході взяли участь члени обласної Координаційної ради з питань сім’ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми, заступник голови ради, директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук, представники міжнародних гуманітарних організацій, зокрема, Фонду народонаселення ООН, «Лікарі миру» та ОБСЄ.

Відбулися урочистості з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

Сьогодні, 12 грудня, у м. Сєвєродонецьку за участю заступника голови облдержадміністрації Ольги Лішик відбулися обласні заходи, присвячені Дню вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Звертаючись до ліквідаторів, Ольга Лішик зазначила: «Це свято найвитриваліших, наймужніших синів і дочок України, які захищали нас від радіоактивного бруду. Це непрості 30 років у житті великої кількості людей». 

Заступник голови облдержадміністрації подякувала ліквідаторам за їх велику відповідальність і жертовне виконання професійного обов'язку.

Академічний симфонічний оркестр Луганської обласної філармонії виступив з концертом світової класичної музики

10 грудня в Сєвєродонецьку академічний симфонічний оркестр Луганської обласної філармонії дав великий концерт «Шедеври світової класики», в якому також взяли участь й запрошені гості.

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза з нагоди Дня Сухопутних військ України

Шановні військовослужбовці та ветерани Сухопутних військ України!

Прийміть найщиріші вітання з нагоди професійного свята, яке в умовах неоголошеної російсько-української війни набуває особливого значення.

Ситуацію на дорогах області стабілізовано

Активний рух циклону над територією України, особливо над Сході України, призвів до утворення снігових переметів, ожеледиці на автомобільних дорогах загального користування.  

У ніч з 8 на 9 грудня на дорогах Луганщини утворилися надскладні погодні умови – сніг із дощем, зниження температури, сильний вітер поривчастий вітер до 15-20 м/с, які загрожували безпеці учасників дорожнього руху.  

У Луганській області продовжуються роботи з розмінування

За минулий тиждень піротехнічних розрахунками ДСНС України було обстежено 9,91 га місцевості у Сватовому, на місці зруйнованих пожежею складів ракетно-артилерійського озброєння, Станично-Луганському та Новоайдарському районах, де виявлено та вилучено 437 боєприпаси, а саме: 128 артилерійських снарядів, чотири реактивних снаряди, 27 мінометних мін, чотири ручних гранати, один інженерний боєприпас, 33 підривників та 28 інших вибухонебезпечних предметів.

Загалом, до розмінування залучено 31 чоловік та 12 одиниць техніки.

Новини АТО: на Луганщині не вщухають ворожі обстріли

Протягом минулої доби та після півночі у напрямку населених пунктів вздовж лінії розмежування зафіксовано 11 випадків порушення «режиму тиші», про це повідомив заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко.

Зокрема, у напрямку села Кримське Новоайдарського району противник шість разів відкривав вогонь з 120-мм та 82-мм мінометів, БМП та протитанкових гранатометів.

А по укріпленнях сил АТО поблизу міста Попасна, сіл Троїцьке, Костомарово та Новозванівка бойовики п’ять разів застосовували 120-мм міномети, протитанкові гранатомети та стрілецьку зброю.

Дев’ятого грудня о 11:35 в с. Данилівка Біловодського району автобус «Рено Мастер», в якому знаходилося 9 пасажирів, здійснюючи рейс за маршрутом смт Станиця Луганська - Рубіжне скоїв наїзд на дерево.

За попередніми даними, водій 1985 року народження, не вибрав безпечну швидкість руху та порушив пункт 12.1 Правил дорожнього руху.
В результаті аварії, водій і всі пасажири отримали травми різного ступеня тяжкості. Одна людина, в результаті отриманих травм померла в лікарні.