Архів новин

13 декабря 2016

«Громадське радіо» розпочало мовлення в Лисичанську та Попаснянському районі

Відтепер у місті Лисичанськ та Попаснянському районі на частоті 87,7 у FM-діапазоні можна слухати «Громадське радіо». Свою роботу воно розпочало вчора, 12 грудня.

У зв’язку з погіршенням погодних умов необхідно утриматися від поїздок без зайвої потреби

За даними синоптиків 13 та 14 грудня на Сході України очікується похолодання. Вночі стовпчики термометрів опустяться до -10..-15°С (можливе випадіння снігу), вдень до -8..-12°С (переважно без опадів). На дорогах ожеледиця,  пориви вітру 15-20  м/с.

У зв’язку з погіршенням погодних умов учасникам дорожнього руху слід утриматися від поїздок без зайвої потреби, не перешкоджати в роботі снігоприбиральної техніки та бути пильними та уважними в місцях проведення робіт, дбати про власну безпеку та безпеку інших, повідомляє Служба автомобільних доріг та ДП «Луганський облавтодор».

Попаснянщина радо вітатиме гостей з Західної України

Перший заступник голови Луганської облдержадміністрації Роман Власенко з робочою поїздкою відвідав Попаснянський район, у рамках якого провів виїзний прийом громадян та завітав до райдержадміністрації.

До першого заступника голови облдержадміністрації звернулося сім громадян міста Попасна. Більша частина звернень стосувалася надання матеріальної допомоги на лікування, для вирішення яких мешканці Попасної мали змогу одразу надати наявні документі для подальшого їх розгляду на обласному рівні. 

Проблеми сватівчан у полі зору облдержадміністрації

Заступник голови облдержадміністрації Володимир Гуц здійснив робочу поїздку до Сватівського району, де провів виїзний прийом громадян.

Варто зазначити, що цей захід проведено відповідно до графіку особистих виїзних прийомів громадян, затвердженого головою Луганської обласної державної адміністрації – керівником військово-цивільної адміністрації Юрієм Гарбузом.

Володимир Гуц відповів на запитання громадян, переважна більшість яких стосувалася ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, що сталася 29 жовтня 2015 року у Сватовому.

В облдержадміністрації обговорили ситуацію щодо створення об’єднаних територіальних громад

Перший заступник голови Луганської облдержадміністрації Роман Власенко провів засідання експертної групи з питань реалізації на території області реформи децентралізації влади в Україні.

 

Під час засідання була обговорена ситуація щодо створення об’єднаних територіальних громад в області.

 

Проведено семінар-тренінгу щодо запобігання поширення АЧС

У Новопсковському районі відбувся семінар-тренінг щодо запобігання поширенню африканської чуми свиней.

Захід відбувся на базі Новопсковської районної державної лікарні ветеринарної медицини за підтримки та організації Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області.

У навчанні взяли участь представники управління Держпродспоживслужби в Новопсковському районі, спеціалісти відповідних служб і установ.

Одержувачі субсидії лідирують серед порушників Правил споживання електроенергії

У Луганській області значна кількість актів про порушення Правил споживання електроенергії складається на споживачів, які отримують субсидію. Про це свідчать статистичні дані Луганського енергетичного об’єднання за листопад 2016 року.

Наприклад, у Рубіжанському РЕМ в кожному третьому акті про порушення вищевказаних правил вказується саме на таких споживачів.

Рятівники області розповіли про підготовку до роботи в зимовий період

Сьогодні, 13 грудня, начальник управління з питань надзвичайних ситуацій облдержадміністрації Володимир Мирошниченко та начальник управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Луганській області Ігор Савельєв під час брифінгу розповіли про підготовку відповідних служб області до роботи під час погіршення погодних умов в зимовий період.

Сергій Савчук: Мешканці Новоайдарського району, що на Луганщині, також отримають відшкодування половини витрат на утеплення житла

З 1 грудня 2016 року жителі Новоайдарського району Луганської області також можуть розраховувати на потрійну фінансову допомогу від держави на впровадження заходів з енергоефективності у своїх оселях. Зокрема, з державного бюджету їм відшкодовується 35 % від суми залученого на утеплення житла кредиту, з обласного бюджету –  10 % і з районного – 5 %, разом – 50 %. 

Новини АТО: бойовики на Луганщини застосовують заборонену зброю

Протягом минулої доби противник 15 разів вів обстріл у напрямку населених пунктів вздовж всієї лінії розмежування, повідомив заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко.

Зокрема, по позиція українських військовослужбовців поблизу сіл Кримське та Лобачеве Новоайдарського району шість разів застосовувалися 120-мм і 82-мм міномети, автоматичні і протитанкові гранатомети та великокаліберні кулемети.