Архів новин

14 декабря 2016

У Луганській облдержадміністрації розглянули питання децентралізації влади в області

14 грудня 2016 року в облдержадміністрації відбулося розширене засідання регіональної платформи розвитку місцевого самоврядування на тему «Обговорення результатів децентралізації влади в Луганській області та бюджету України на 2017 рік», організатором якого виступило Луганське регіональне відділення Асоціації міст України в рамках проекту ПУЛЬС, який фінансується USAID.

Згідно з дорученням Юрія Гарбуза розроблена та схвалена Регіональна програми підтримки індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім» на 2017–2022 роки

Починаючи з 1997 року, в Україні розгорнуто роботу з виконання програми підтримки індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім», основною метою якої є поліпшення житлово-побутових умов сільського населення, покращення соціально-демографічної ситуації, стимулювання закріплення молоді на селі та збільшення випуску сільгосппродукції і зайнятості сільського населення.

Фінансування Програми здійснюється за рахунок коштів державного і місцевих бюджетів та інших не заборонених законодавством джерел, у тому числі власних коштів громадян.

Напередодні Дня працівників суду у Сєвєродонецьку відбулися урочисті заходи

У Сєвєродонецькому обласному музичному училищі ім. С. Прокоф’єва відбулися обласні урочистості з нагоди професійного свята – Дня працівників суду.

У заходах взяли участь заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко, керівники правоохоронних і силових структур, контролюючих органів та співробітники судової гілки влади області.

На Луганщині вшановують учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Сьогодні, 14 грудня, в Сєвєродонецьку з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС відбулося покладання квітів до пам’ятного знака «Героям Чорнобиля».

У заході взяли участь керівництво області та міста, члени обласної громадської організації «Ветерани Чорнобиля Луганщини», представники Об’єднаного центру цивільно-військового співробітництва оперативно-тактичного угруповання «Луганськ», громадських організацій, учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та члени їх сімей.

Звернення Президента до Українського народу у зв’язку з Днем вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Шановні співвітчизники!

Сьогодні ми вклоняємося людям, які ціною свого життя та здоров’я захистили Україну і світ, вкотре згадуємо героїв, які першими стали на боротьбу з ядерною стихією. Ми також дякуємо усім, хто нині самовіддано працює у зоні відчуження над реалізацією унікальних проектів.

Тридцять років тому героїчними зусиллями десятків тисяч фахівців було завершено титанічну роботу - збудовано саркофаг над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС, що зупинив поширення смертоносного опромінювання.

На Луганщині відновлюються освітні заклади сфери культури і мистецтв

У Кремінській музичній школі тривають ремонтні роботи. На це з обласного та районного бюджету виділено 1000168 гривень.

Під час ремонту у закладі утеплено фасад будівлі, замінено старі двері на нові, встановлені енергозберігаючі склопакети та тепловий лічильник, виконуються оздоблювальні роботи всередині приміщення.

Попри масштабний процес ремонтних робіт учбовий заклад продовжує навчальний процес та готує юних музикантів Луганщини до різноманітних конкурсів.

На Луганщині починається реалізація новорічних різдвяних ялинок

На базі Луганського обласного управління лісового та мисливського господарства відбулася нарада за участю керівників його структурних підрозділів.

Своїм баченням проблем та перспектив розвитку галузі поділився тимчасово виконуючий обов’язки начальника управління – заступник начальника управління Олексій Латинін, який охарактеризував стан справ в лісовому господарстві як задовільний.

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Сьогодні Україна вшановує людей, які, ризикуючи своїм здоров’ям і життям, відвели ядерну загрозу від нашої Батьківщини. Висловлюю глибоку вдячність ліквідаторам наслідків аварії на ЧАЕС.

Ваш самовідданий подвиг не згасає під плином часу, не забувається під натиском нових інформаційних потоків. Наші діти і внуки також повинні пам’ятати, якою ціною дісталася перемога над стихією. Низько схиляю голову перед тими, хто у цій боротьбі жертовно віддав за нас своє життя.

Новини АТО: на Луганщині ворожі обстріли не припиняються

Протягом минулої доби зафіксовано чотири обстріли у напрямку населених пунктів вздовж всієї лінії розмежування, повідомив заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко.

Зокрема, по укріпленнях сил АТО поблизу села Кримське Новоайдарського району бойовики двічі застосовували 120-мм та 82-мм міномети.

У той же час у напрямку села Новоолександрівка Попаснянського району  відкривався вогонь з 82-мм мінометів, протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.