Архів новин

15 декабря 2016

Перший Форум об’єднаних громад за участі Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана

15 грудня 2016 року в Києві відбувся перший Форум об’єднаних громад, присвячений річниці діяльності в Україні об’єднаних територіальних громад, утворених на першому етапі реформи місцевого самоврядування та децентралізації владних повноважень. Мета заходу – підведення попередніх підсумків діяльності та розвитку перших об’єднаних територіальних громад в Україні та напрацювання спільного плану дій Уряду та місцевого самоврядування на наступний рік в контексті реалізації реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади, децентралізації владних повноважень.

Реформа освіти має рухатись в руслі децентралізації, — Геннадій Зубко

Впровадження Концепції «Нова українська школа» доцільно прискорити саме на рівні опорних шкіл, які сьогодні формуються в ОТГ з реформою децентралізації. Так прокоментував Віце-премєр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко презентовану на засіданні Уряду Концепцію реалізації державної політики у сфері реформування середньої освіти «Нова українська школа» на період 2019 року.

На Луганщині обговорили результати децентралізації

В Луганській облдержадміністрації відбулися загальні збори міських голів міст - членів Асоціації міст України та об'єднаних територіальних громад. На засіданні присутні, а серед них керівництво області та народний депутат України Віталій Курило, обговорювали результати децентралізації влади в Луганській області та бюджет України на 2017 рік

Вибори в об'єднаних територіальних громадах-2016: скільки в Україні буде громад?

​Сьогодні на депутатів та голів місцевих рад, особливо в об’єднаних громадах, покладається велика відповідальність, бо значно збільшуються їхні повноваження, ресурси і очікування людей, які повірили у реформу.

Під час круглого столу в Українському кризовому медіа центрі представники Уряду, Парламенту, об’єднаних громад та експерти надали свої поради виборцям, які допоможуть не розчаруватися згодом у їхньому виборі.

«Не голосуйте за популістів, не піддавайтесь на популістські гасла. Голосуйте за господарів, за тих людей, з якими ви зможете вести діалог, яким ви довіряєте. Хто б це не був – голова чи депутат. Голосуйте за живих людей, з якими ви будете спілкуватися в майбутньому, які дійсно можуть зробити зміни у вашому населеному пункті», - Вадим Гаєв, голова Новопсковської об’єднаної громади Луганської області.

Інформація про місця знаходження на території Луганської області пунктів обігріву та допомоги

Перелік пунктів обігріву в містах та районах Луганської області.

В області очікується ускладнення погодних умов

За прогнозом українського гідрометцентру з 16 по 24 грудня 2016 року на всій території України очікується пониження температури повітря до 18-20 градусів морозу.

У зв’язку із погіршенням погодних умов та з метою запобігання й зменшення ризику виникнення надзвичайних ситуацій, які можуть викликати людські жертви і матеріальні збитки, нагадуємо:

-    слід правильно підбирати одяг та взуття перед виходом на вулицю, обмежити переходи на далеку відстань, особливо в нічний час;

-   найлегше піддаються впливу холоду особи, які перебувають у стані алкогольного сп’яніння;

Керівництво облдержадміністрації різко негативно ставиться до перспективи скорочень працівників на ПрАТ «Сєвєродонецьке об'єднання« Азот» і робить все можливе для недопущення даного розвитку подій.

Губернатор області Юрій Гарбуз стурбований ситуацією, що склалася. За його дорученням, минулого тижня під головуванням заступника голови ЛОДА Юрія Клименка відбулася робоча зустріч представників Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження з керівництвом підприємства, а також з представниками профспілкових організацій та робочих колективів.
«Підприємство є містоутворюючим для Сєвєродонецька, звільнення такої кількості працездатних людей призведе до значних змін в структурі зайнятості області» - зазначив Юрій Юрійович.

Безпека дорожнього руху на контролі облдержадміністрації

За дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації в області створена та діє Координаційна рада при ОДА з питань безпеки дорожнього руху. Рада – це консультативно-дорадчий орган, основними завданнями якого є: визначення порядку взаємодії правоохоронних органів, державних організацій, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування щодо вивчення діяльності пасажирських перевізників області, розробка пропозицій з посилення дисципліни учасників дорожнього руху та безпеки на дорогах.

Співпраця Луганщини з Європейським Союзом триває

До Луганщини завітала делегація Європейського Союзу, до складу якої увійшли Хельга Пендер, координатор програм інструменту сприяння стабільності і миру та Бен Хелл, координатор програм у сільськогосподарському секторі.  

Нарада з питань узгодження дій підприємств енергетики та структурних підрозділів ЛОДА в разі знеструмлення контрольованої частини області.

З огляду на те, що область знаходиться на енергетичному острові, джерело генерації електроенергії - Луганська ТЕС, необхідно визначити можливості регіону по відновленню енергопостачання в разі аварійної ситуації на теплоелектростанції або пошкодження магістральних ліній електропередач. Особливо актуальним це питання стає в опалювальний період.

На Луганщині відновлюються заклади сфери охорони здоров’я

У місті Старобільськ добігає кінця капітальний ремонт Старобільської міської лікарської амбулаторії загальної практики-сімейної медицини №2.

Так, у будівлі перекрито дах, встановлені нові склопакети, покладена плитка. Наразі тривають оздоблювальні роботи всередині медичного закладу.

На капітальний ремонт було виділено 1,2 млн грн, 50 % – з обласного бюджету та стільки ж з районного.

Варто зазначити, що працівники цієї лікувальної установи обслуговують 4 тисячі дітей та 4,5 тисяч дорослих.

Облдержадміністрація приділяє велику увагу створенню умов для створення якісних послуг і посилення безпеки перевезення пасажирів, дотримання перевізниками транспортного законодавства.

За дорученням губернатора Юрія Гарбуза У Луганській області був створений та діє Координаційна рада при облдержадміністрації з питань безпеки дорожнього руху, яка є консультативно-дорадчим органом, основними завданнями якого є: визначення порядку взаємодії правоохоронних органів, державних організацій, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування щодо вивчення діяльності пасажирських перевізників області, розробка пропозицій щодо посилення дисципліни учасників і посилення безпеки дорожнього руху.

В області відсутній ажіотажний попит на будь-яку групу споживчих товарів

За першу декаду грудня на контрольованій українською владою території області спостерігається сезонне коливання цін на соціально значущі товари, повідомляє Державна служба статистики України.  

Незмінними залишалися ціни на такі продукти харчування: пшеничний хліб з борошна першого ґатунку (10,73 грн), сало (33,50 грн), макаронні вироби (9,59 грн), ріпчасту цибулю (4,39 грн).

Разом з тим, спостерігалося зниження цін у межах 0,3 – 1,6 % (або 0,03 – 1,22 грн) на борошно пшеничне, олію соняшникову, яловичину та цукор.                   

Кабінет Міністрів України підтримав ініціативу Мінсоцполітики щодо внесення змін до Порядку забезпечення інвалідів автомобілями

Кабінет Міністрів України підтримав ініціативу Мінсоцполітики щодо внесення змін до Порядку забезпечення інвалідів автомобілями, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19.07.2006 № 999.

Мінсоцполітики розробило проект акта з метою удосконалення зазначеного Порядку, зокрема, шляхом приведення його у відповідність до вимог сьогодення.

Дев’ять медалей привезли наші плавці з чемпіонату України серед спортсменів з обмеженими фізичними можливостями

Днями в Дніпропетровській області завершився чемпіонат України з плавання серед спортсменів з порушенням опорно-рухового апарату, вадами зору та фізичного розвитку.

На змаганнях Луганську область представили спортсмени Луганського регіонально центру «Інваспорт» – юні плавці Анна Мироненко, Костянтин Лапін і Владислав Кулешин.

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза з нагоди Дня працівників суду

Шановні служителі Феміди!

Прийміть щирі вітання з нагоди святкування Дня працівників суду.

Своєю щоденною працею представники судової гілки влади забезпечують справедливість, дотримання законності, суспільну злагоду та правову культуру держави.

Упевнений, що складний історичний іспит на право України бути суверенною неподільною правовою державою ми успішно складемо з допомогою надійного суддівського корпусу.

Хай нагородою для вас за невтомну працю стане повага і вдячність від людей, визнання і підтримка від держави.

Новини АТО: бойовики застосовують міномети на новоайдарському напрямку

Протягом минулої доби вздовж всієї лінії зафіксовано чотири обстріли у напрямку населених пунктів Луганщини, повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

 

Зокрема, по позиціях сил АТО поблизу сіл Кримське та Лобачеве Новоайдарського району противник вів обстріл з 82-мм мінометів, автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметів.

 

А у напрямку міста Попасна бойовики застосовували протитанкові гранатомети та стрілецьку зброю.