Архів новин

16 декабря 2016

Кікбоксер Луганщини став срібним призером Всеукраїнського турніру «Wizard Open – 2016»

У столиці відбувся відкритий Всеукраїнський турнір з кікбоксингу WAKO «Wizard Open – 2016».

На змаганнях Луганську область представляв Антон Дяченко (вагова категорія 71 кг).

Спортсмен виступав у розділі «Лоу кік». За результатами змагань у своїй ваговій категорії Антон став срібним призером турніру.

Як зазначив кікбоксер, всі суперники були сильними та гідними перемоги.

В області на часі розробка проекту Плану заходів реалізації Стратегії розвитку Луганської області на 2017-2018 роки

В облдержадміністрації відбулося засідання Комітету з актуалізації Стратегії розвитку Луганської області до 2020 року щодо розробки проекту Плану заходів реалізації Стратегії на 2017-2018 роки.

У засіданні взяли участь керівництво облдержадміністрації, представники райдержадміністрацій, місцевих органів самоврядування, громадських об’єднань, бізнесу та зовнішні експерти.

Присутні обговорили актуальні виклики планування регіонального розвитку в контексті реформування системи управління в Україні.

Програма святкових новорічних заходів Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру та Луганської обласної філармонії

Програма святкових новорічних заходів Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру та Луганської обласної філармонії.

Відбулася розширена нарада з перевізниками області

Облдержадміністрацією проводиться відповідна робота щодо виконання перевізниками договорів на перевезення пасажирів, створення умов для безпечного, якісного та ефективного їх перевезення у приміському, міжміському, міжнародному сполученні, а також легковим автотранспортом.
На цей час налагоджено співпрацю з «Укртрансбезпекой», ПАТ «Луганське регіональне управління автобусних станцій», Головним управлінням Державної фіскальної служби в Луганській області та Управлінням Служби безпеки України в Луганській області.

Облдержадміністрація робить усе можливе, щоб не допустити скорочення працівників «Азоту»

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз стурбований ситуацією щодо перспектив скорочень працівників ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання «Азот» і робить усе можливе для недопущення даного розвитку подій.

За його дорученням заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко провів робочу зустріч за участю співробітників Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження ОДА, керівництва підприємства, а також представників профспілкових організацій та робочих колективів.

В облдержадміністрації відбулася розширена нарада з перевізниками області

Облдержадміністрацією проводиться відповідна робота по виконанню перевізниками умов договорів на перевезення пасажирів, створення умов для безпечного, якісного та ефективного перевезення пасажирів у приміському, міжміському, міжнародному сполученні, а також легковим автотранспортом.
У Теперішній час по даному питанню налагоджено співпрацю з «Укртрансбезпекой», ПАТ «Луганське регіональне управління автобусних станцій», Головним управлінням Державної фіскальної служби в Луганській області та Управлінням Служби безпеки України в Луганській області.

У Луганській області відновлюються дитячі бібліотеки

З обласного бюджету для ремонту Новопсковської центральної бібліотеки для дітей було виділено 400 тис. грн.

У рамках виконаних робіт перекрито дах, утеплені фасад будівлі та змінені вікна на енергозберігаючі.

Відтепер в приміщеннях бібліотеки створено комфортні умови для читачів та зберігання книжкового фонду закладу.

Публічні слухання «Реформи освіти та охорони здоров’я у партнерстві з місцевим самоврядуванням»

Інститут громадянського суспільства за підтримки Міністерства освіти і науки України та Міністерства охорони здоров’я України провели на Луганщині публічні обговорення двох найактуальніших реформ в Україні: реформи середньої школи та медичної реформи.

Увага! Важливе оголошення

20 грудня 2016 року у Луганській облдержадміністрації заплановано проведення засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.
Засідання відбудеться за адресою: м. Сєвєродонецьк, просп. Центральний, 59, 2-й поверх, зал засідань.
Початок 14:00.

Перевірки перевізників області тривають

Інформуємо громадськість про те, що згідно з рішенням Координаційної ради при облдержадміністрації з питань безпеки дорожнього руху, 15 грудня, за участі керівництва Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження, а також представників управління «Укртрансбезпеки» в Луганській області, Національної поліції та спецпідрозділу «Фантом» було проведено перевірку транспортних засобів на Станично-Луганській автостанції.
Загалом, перевірено 85 транспортних засобів. За результатами виявлених порушень було складено відповідні акти.

В облдержадміністрації обговорили питання сталого енергопостачання області

З огляду на те, що область знаходиться на енергетичному острові, джерело генерації електроенергії – Луганська ТЕС, облдержадміністрація визначає можливість регіону по відновленню енергопостачання в разі аварійної ситуації на теплоелектростанції або пошкодження магістральних ліній електропередач. Особливо актуальним це питання стає в опалювальний період.

Володимир Гройсман: Передаючи повноваження місцевій владі, Уряд урівноважує їх з переданими раніше фінансовими інструментами

Уряд не буде зменшувати фінансування об’єднаних територіальних громад, і передаючи їм повноваження, урівноважує їх з переданими раніше фінансовими інструментами. Про це Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив під час Форуму об’єднаних громад у четвер.

«Ми не будемо зменшувати фінансування. Ми будемо приводити у відповідність інструменти, щоби і повноваження, і фінансові ресурси співпадали. Щоб не думали, що у нас пішло у 10 разів більше грошей, куди їх витратити, а думали про те, куди конкретно ми маємо інвестувати, під що, під які завдання», – зазначив він.

Керівництво облдержадміністрації зустрілося з представниками Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні»

Перший заступник голови облдержадміністрації Роман Власенко зустрівся з представниками Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні». У зустрічі взяли участь керівники Департаментів житлово-комунального господарства й зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності ОДА, а також Агенції регіонального розвитку Луганської області.

До складу делегації від Проекту USAID увійшли Дмитро Ємельяненко,  заступник керівника Проекту USAID та Ігор Кулешов, старший інженер Проекту USAID.

Новини АТО: російсько-терористичні війська активізувалися на попаснянському напрямку

Протягом вечора минулої доби вздовж лінії розмежування ворог дев’ять разів порушував «режим тиші», повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

Зокрема, у напрямку міста Попасна та сіл Новоолександрівка і Новозванівка сім разів відкривався вогонь з автоматичних гранатометів, БТР, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

А по позиціям сил АТО поблизу смт Станиця Луганська і села Старий Айдар противник застосовував гранатомети різних типів, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Також у районі працював ворожий снайпер.