Архів новин

20 декабря 2016

Радіо «Галичина» розширює мовлення на Луганщині

Сьогодні, 20 грудня 2016 року, на частоті 105,5 у FM-діапазоні в Сватовому розпочало мовлення радіо «Галичина».

Дуже приємно, що на Луганщині з’явилося ще одне українське ЗМІ, на хвилях якого сватівчани зможуть почути інформацію про сьогодення нашої країни, її політичне, економічне, культурне життя та й багато інших цікавих новин.

Нагадаємо, що в Новоайдарському районі радіо «Галичина» можна слухати з липня цього року.

На Луганщині реалізуються заходи щодо протидії розповсюдження грипу та ГРВІ

В облдержадміністрації відбувся брифінг для ЗМІ, де йшлося  про ситуацію з захворюваністю на грип та ГРВІ в області. Про це розповіли в.о. директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Ольга Рибалка, завідуюча інфекційним відділенням Сєвєродонецької багатопрофільної лікарні Олена Коляденко та заступник генерального директора КП «Луганська обласна «Фармация Півнвіч» Віталій Новіков.

Дивіться на телеканалі ЛОТ

23 грудня о 19:00 в ефірі телеканалу ЛОТ інтерв’ю Юрія Гарбуза провідним журналістам області «Нова Луганщина: час губернатора».

Звіт про результати громадського обговорення проекту Програми економічного і соціального розвитку Луганської області на 2017 рік

З 1 до 15 грудня 2016 року відбулися електронні обговорення з громадськістю проекту Програми економічного і соціального розвитку Луганської області на 2017 рік.

В обговореннях взяли участь представники структурних підрозділів обласної державної адміністрації, міських та селищних рад, райдержадміністрацій, громадських організацій, бізнесу.

За підсумками підготовлено звіт про результати проведення громадського обговорення проекту Програми економічного і соціального розвитку Луганської області на 2017 рік, в якому враховані пропозиції, внесені під час обговорень.

 

На Луганщині продовжуються роботи з розмінування

Протягом минулої доби піротехнічними розрахунками ДСНС було перевірено 1,69 га місцевості, у місті Сватове, на місці зруйнованих пожежею складів ракетно-артилерійського озброєння, Станично-Луганському та Новоайдарському районах. Виявлено та вилучено п’ять вибухонебезпечних предметів, а саме : один артилерійських снаряд, одну мінометну міну та одну одиницю інших вибухонебезпечних предметів.

До розмінування залучались 21 піротехнік та 4 одиниці техніки.

Пам’ятайте!

Проведення інвестиційно – експозиційного форуму в Європі

        З 14 по 17 березня 2017 року у Каннах ( Французька Республіка) відбудеться головна міжнародна подія (МІРІМ) у сфері нерухомості, на якій збираються найбільш впливові професіонали з різних секторів нерухомості: офіси, житло, роздрібна торгівля, медицина, спорт, логістика та промисловість.  

       МІРІМ є найбільш авторитетним та презентабельним інвестиційним експозиційним форумом  в Європі. Це ключова подія у сфері нерухомості, що здатна за 4 дні зібрати впливових учасників сектору – від розробників концепції розвитку території до інвесторів та кінцевих користувачів.

В Новопсковському районі відремонтували школу

На Луганщині триває робота з відновлення освітніх закладів.

В облдержадміністрації відбулася зустріч з обдарованими учнями

У рамках новорічного проекту «Зустріч з обдарованими та талановитими дітьми у навчанні, спорті, мистецтві та дітьми, батьки яких загинули під час проведення АТО» у Департамент освіти і науки облдержадміністрації з нагоди Дня Святого Миколая завітали 15 обдарованих у навчанні дітей загальноосвітніх навчальних закладів міст та районів Луганської області.

Зустріч відбулась у невимушеній святковій атмосфері. Діти поділилися з дорослими із своїми мріями та сподіваннями.

13-14 січня 2017 року у м. Харкові відбудеться Фестиваль вертепів: «Перлини Слобожанщини. Різдвяні свята»

За інформацією управління культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації 13-14 січня  2017 року м. Харкові відбудеться Фестиваль вертепів: «Перлини Слобожанщини. Різдвяні свята».

Програмою Фестивалю (додається) передбачені виступи вертепних та пісенних колективів, безкоштовний концерт для дітей пільгових категорій. Гості Фестивалю зможуть ознайомитись з м. Харків у супроводі харківських екскурсантів.

Луганщина завершує рік: економічні результати та досягнення

Так, індекс промислової продукції у січні-жовтні 2016 року у порівняні з аналогічним періодом минулого року становив 151,0 %. Це перше місце серед регіонів України.

Обсяг реалізованої промислової продукції за ці же місяці 2016 року становив 28,8 млрд грн. Від загальнодержавного обсягу реалізованої продукції цей показник складає 2,1 % – 13 місце по України.

У той же час індекс обсягу сільськогосподарського виробництва за січень-листопад 2016 року у порівняні з відповідним періодом минулого року становив 110,3 %.

Новини АТО: на Луганщині не припиняються ворожі обстріли

Протягом минулої доби та після півночі зафіксовано 12 обстрілів вздовж усієї лінії розмежування, повідомив заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко.

Зокрема, по позиціях сил АТО поблизу сіл Новозванівка та Новоолександрівка Попаснянського району російсько-терористичні війська тричі застосовували протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.