Архів новин

21 декабря 2016

Молодь Луганщини активно долучається до всеукраїнських заходів, спрямованих на національно-патріотичне виховання

Перший місяць зими видався насиченим на масштабні заходи з національно-патріотичного виховання, до яких активно приєднались і жителі Луганщини.

Так, днями студенти Сєвєродонецького хіміко-механічного технікуму Владислав Новожилов та Олександр Бєляєв повернулися зі Всеукраїнського семінару-тренінгу, присвяченого формуванню патріотичної свідомості молоді «Єдиних духом справи єднають».

На апаратній нараді в облдержадміністрації розглянули питання правової роботи її структурних підрозділів

Відбулася апаратна нарада за участю першого заступника голови облдержадміністрацій Романа Власенка та керівників структурних підрозділів ОДА.

На розгляд присутніх були винесені питання щодо узагальнення правової роботи Луганської обласної державної адміністрації та її структурних підрозділів за 2016 рік та про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження контрактної форми роботи у сфері культури та конкурсної процедури призначення керівників державних та комунальних закладів культури.

Луганщина розвиває зовнішні зносини та зовнішньоекономічну діяльність

З початку 2016 року відбулася 101 зустріч керівництва облдержадміністрації з представниками іноземних держав, з них 14 – з представниками дипломатичного корпусу.

Під час зустрічей мова йшла переважно про налагодження плідної співпраці, можливості реалізації спільних проектів, стабілізацію гуманітарної, безпекової, правової ситуації в області.

Протягом року підписано 10 угод щодо міжрегіональної співпраці Луганської області, які мають за мету налагодження та розширення партнерських стосунків у різноманітних сферах.

Дивіться на телеканалі ЛОТ

23 грудня о 19:00 в ефірі телеканалу ЛОТ інтерв’ю Юрія Гарбуза провідним журналістам області «Нова Луганщина: час губернатора».

На Всеукраїнській першості з боксу наш спортсмен став чемпіоном

З 11 до 18 грудня у місті Одеса відбувся чемпіонат України з боксу серед юніорів.

На змаганнях Луганську область представляли три спортсмени: Микола Коваленко (вагова категорія 63 кг), Євген Гриценко (в/к 50 кг) та Владислав Шпирько (в/к 46 кг).

За результатами Всеукраїнської першості у своїй ваговій категорії Микола Коваленко став чемпіоном України, а Євген Гриценко у своїй категорії увійшов до п’ятірки кращих спортсменів України, повідомляє управління молоді та спорту облдержадміністрації.

Усього за медалі чемпіонату змагалися понад 250 спортсменів з 23 областей.

Триває капітальний ремонт обласного академічного українського музично-драматичного театру

Наразі триває капітальний ремонт Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру.

На цей час вже замінено систему опалення та систему каналізації, відремонтовано вхід до будівлі. Старі вікна замінені на нові склопакети.

Також відбувається ремонтні роботи щодо перепланування приміщень театру, оздоблення його фасаду.

А ще у глядацькому  залі замінено підлога та перекритий новий дах.   

Тож після закінчення ремонту шанувальники театрального мистецтва зможуть відвідувати улюблений театр вже у відновлених стінах та сучасному інтер’єрі.

На порядку денному облдержадміністрації – відновлення інфраструктури області та реалізація регіональних програм

На цей час в області діють 39 регіональних програм. З початку року затверджено 14, з яких 9 – у другому півріччі за такими напрямами: соціальний захист – 1, правова освіта – 1, розвиток фізичної культури та спорту – 1, розвиток інформаційної сфери – 1, охорона здоров’я – 3, охорона навколишнього природного середовища, природна та техногенна безпека – 1; захист прав і свобод громадян, зміцнення законності та правопорядку – 1.

В Марківському районному територіальному медичному об'єднанні зроблено ремонт

На Луганщині триває відновлення закладів охорони здоров'я.

Новини АТО: бойовики продовжують застосовувати заборонені Мінськими домовленостями міномети

Протягом минулої доби та після півночі зафіксовано 15 обстрілів у напрямку населених пунктів вздовж лінії розмежування, повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

Зокрема, по позиціях українських військовослужбовців поблизу міста Золоте, сіл Новозванівка та Новоолександрівка Попаснянського району бойовики 13 разів відкривали вогонь з 120-мм і 82-мм мінометів, гранатометів різних типів, БТР, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.