Архів новин

22 декабря 2016

До Дня енергетика відбувся успішний запуск нової лінії електропередач до Станиці Луганській.

Будівництво відтпайки від ПЛ-35 кВ «Плотина-Комишне» на підстанцію «Станично-Луганська» здійснювалося протягом всього 2016 року. Загальна довжина траси побудованої лінії трохи більше 13 км.

Так, було встановлено більше ніж 100 опор. Траса проходить по пересіченій місцевості з піщаними грунтами, де обмежено застосування колісної техніки. Для підходу до місць установки опор будівельникам довелося планувати рельєф місцевості, залучати саперів із Збройних Сил України для розмінування території через велику кількість вибухонебезпечних предметів, що залишилися після бойових дій.

До Станиці Луганської побудовано нову гілку електропостачання

До Дня енергетика відбувся успішний запуск нової лінії електропостачання до Станиці Луганській.

Будівництво відтпайки від ПЛ-35 кВ «Плотина-Комишне» на підстанцію «Станично-Луганська» здійснювалося протягом всього 2016 року. Загальна довжина траси побудованої лінії трохи більше 13 км.

На колегії облдержадміністрації відзвітували про хід виконання обласної програми «Мистецька освіта Луганщини» на 2016 – 2018 роки

Про це розповіла начальник відділу мистецтв культурно-освітньої та організаційно-методичної роботи управління культури, національностей та релігій Луганської облдержадміністрації Людмила Румега.

Вона зазначила, що головною метою діючої програми є підтримка творчо обдарованої учнівської молоді, збереження та розвиток мережі спеціалізованих мистецьких навчальних закладів області та утвердження престижу мистецької освіти на Луганщині.

Щодо реалізації програми, то значна увага приділяється удосконаленню системи проведення мистецьких дитячих конкурсів.

Дивіться на телеканалі ЛОТ

23 грудня о 19:00 в ефірі телеканалу ЛОТ інтерв’ю Юрія Гарбуза провідним журналістам області «Нова Луганщина: час губернатора».

На засіданні колегії облдержадміністрації прийнято рішення про ухвалення проекту обласного бюджету на 2017 рік

Сьогодні, 22 грудня, відбулося засідання колегії Луганської обласної державної адміністрації.

У роботі колегії взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Роман Власенко та заступник голови Ольга Лішик, керівники структурних підрозділів ОДА, територіальних органів центральних органів виконавчої влади, голови райдержадміністрацій та райрад, міські голови.

Під час засідання заступник директора Департаменту – начальник бюджетного управління Департаменту фінансів облдержадміністрації Тетяна Анікєєва представила проект обласного бюджету на 2017 рік.

За «круглим столом» відбулося обговорення проекту обласного бюджету на 2017 рік

В.о. директора Департаменту фінансів облдержадміністрації Тетяна Анікієва представила на розгляд членів громадської ради при облдержадміністрації 22 грудня 2016 року проект обласного бюджету на наступний рік.

Тетяна Володимирівна звернула увагу присутніх на особливості бюджету 2017 року, почавши розмову з розміру мінімальної заробітної плати, який з 1-го січня наступного року встановлюється на рівні 3200 грн, або в 2 рази більше, ніж розмір прожиткового мінімуму для працездатних громадян.

Інформація про виконання місцевих бюджетів Луганської області за січень-листопад 2016 року

За січень-листопад 2016 року до загального фонду місцевих бюджетів Луганської області надійшло 1.772,5 млн грн податків та зборів, або 120,3 % до запланованого на цей період, понадпланово отримано 299,5 млн грн. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження по області збільшились на 7,1 %, або 117,0 млн грн.

У другому півріччі Луганська область відчула значну підтримку від міжнародних донорів та організацій

Із залученням міжнародної допомоги реалізовано найбільш глобальні за впливом на регіон інфраструктурі проекти.

За підтримки Європейського Союзу втілений проект «Капітальний ремонт автодорожнього мосту через річку Сіверський Донець», який спрямовано на відновлення транспортного сполучення, створення безпечних умов руху через річку Сіверський Донець.

Загальна вартість проекту склала 1529,954 тис. євро, в тому числі кошти ЄС – 1430,048 тис. євро, кошти місцевого бюджету – 99,906 тис. євро.

З ДНЕМ ЕНЕРГЕТИКА!

22 грудня в Україні відзначається професійне свято тих, хто працює не покладаючи рук для того, щоб в наших оселях горіло світло, в них було тепло і затишно, щоб безперебійно працювали промислові підприємства, державні установи, школи, лікарні, дитячі сади. Всіх, хто працює в сфері енергетики, інженерного забезпечення, хто експлуатує, проектує, будує, випробовує, управляє енергоустановками, хто щодня працює для того, щоб в кожному вікні кожної хати всієї нашої області і багатомільйонної країни загоралось світло, щоб українські зими були наповнені теплом і затишком.

У Станиці Луганській активно відновлюють об'єкти соціальної сфери

На Луганщині триває відновлення закладів соціальної сфери.

Обговорено проблеми судочинства на Луганщині в умовах військової агресії

Заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко взяв участь у роботі ІІІ Конституційного полілогу «Юстиція в умовах конфлікту: виклики та перспективи судової реформи». У заході також взяли участь представники міжнародної організації ОБСЄ та суддів з усієї України.

Новини АТО: вздовж лінії розмежування противником чотири рази порушувався «режим тиші»

Протягом минулої доби та після півночі по позиціях сил АТО бойовики чотири рази відкривали вогонь, повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

Зокрема, у напрямку міста Золоте, сіл Новозванівка та Новоолександрівка Попаснянського району зафіксовано чотири обстріли з гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Також російсько-терористичні війська застосовували автоматичні та протитанкові гранатомети й стрілецьку зброю по розташуванню наших захисників поблизу смт Станиця Луганська.