Архів новин

11 января 2017

Транспортне сполучення з Кримським тимчасово забезпечать ДСНСники

11 січня  заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко за участі голови Новоайдарської райдержадміністрації Віктор Сергієнка зустрівся з мешканцями села Кримське щодо вирішення питань їх життєзабезпечення.

Селяни поскаржились заступнику голови на розбиту грунтову дорогу, відсутність будь-якого транспортного сполучення з «великою землею», проблеми із питною водою та небезпеку, пов’язану із оброблянням власної городини.

Увага! Оголошено проведення громадських публічних обговорень проекту Державної цільової програми відновлення та розбудови миру в східних регіонах України

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України повідомляє про проведення громадських публічних обговорень проекту Державної цільової програми відновлення та розбудови миру в східних регіонах України

В області минулого року зібрано зернових та зернобобових культур 1356,3 тис. тонн

У 2016 році по всіх категоріях господарств зібрано зернових та зернобобових культур 1356,3 тис. тонн, середня врожайність становить 35,3 ц/га (це третє місце серед восьми областей степної зони), у тому числі озимої пшениці – 870,5 тис. тонн, врожайність – 37,9 ц/га.

Врожай соняшнику у минулому році становив 669,1 тис. тонн, що майже на 142 тис. тонн більший, ніж у минулому році. Врожайність – 20,6 ц/га – це найвищий показник, який було досягнуто у агропромисловому комплексі області.

Прикордонниками затримано громадянина, який перевозив наркотичну речовину

10 січня прикордонники Луганського загону спільно зі співробітниками СБУ затримали партію наркотичної речовини, яку намагався перемістити через кордон громадянин України.

Так, у ході відпрацювання випереджувальної інформації співробітників СБУ спільно з оперативним складом Держприкордонслужби  в пункті пропуску «Мілове» були здійснені відповідні заходи щодо запобігання переміщення наркотичної речовини.

Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр привітав маленьких глядачів із Новорічними та Різдвяними святами

Новорічно-різдвяну програму театр розпочав традиційно показом казки у постановці Вероніки Золотоверхої «Подарунок Святого Миколая», яка ще в минулому сезоні здобула у публіки чималу популярність.  

А протягом усіх святкових днів театр радував маленьких глядачів прем’єрною виставою «Новорічні пригоди Котигорошка» Олеся Задніпровського та Олександра Жилінського, підготовленою тим же режисером.

Зустріти новорічні свята в компанії казкових персонажів театр запросив малюків до Сєвєродонецького обласного музичного училища імені С.Прокоф’єва.

У Луганській області йде підготовка до будівництва нової підстанції

Державне підприємство «Національна енергетична компанія «Укренерго» оголосило про тендер на будівництво підстанції 500 кВ «Кремінська» с заходами ВЛ 500 кВ «Донбаська-Донська» та ВЛ 220 кВ «Кремінська-Юбілейна» у Кремінському і Попаснянському районі.

Згідно повідомленню НЕК в системі ProZorro, очікувана вартість нового будівництва становить 1 млрд 83,333 млн грн (без ПДВ). Тендерні пропозиції приймаються до 30 січня 2017 року, а початок аукціону заплановано на 7 березня поточного року. Тендерне забезпечення складає – 6,5 млн грн.

Підготовлений проект Державної цільової програми відновлення та розбудови миру в східних регіонах України

Про це на брифінгу для ЗМІ розповів перший заступник голови Луганської облдержадміністрації Роман Власенко.

Він вкотре зазначив, що внаслідок військової агресії проти нашої країни відбулося різке погіршення соціально-економічного стану в Луганській та Донецькій областях. Причини цього в руйнуванні житлового фонду, соціальної інфраструктури та систем життєзабезпечення, проблемах в енергобезпеці, логістиці, порушення традиційних бізнес-зв’язків.  

«Ця ситуація загрожує розвитку не тільки наших східних регіонів, але й всієї країни», – наголосив Роман Власенко.

На Луганщині тривають роботи з розмінування місцевості

Протягом минулої доби, піротехнічними розрахунками ДСНС було перевірено 3,79 га місцевості, у Станично-Луганському, Попаснянському, Новоайдарському та Старобільському районах, а також у Лисичанську. Під час робіт було виявлено та вилучено 5 вибухонебезпечних предметів на території Луганської області, а саме: один артилерійських снаряд, дві мінометних міни, одну  ручну гранату та один інший вибухонебезпечний предмет.

До розмінування залучались 28 піротехніків та 10 одиниць техніки.

 

Організація "Корпус миру" пропонує експертну допомогу об'єднаним територіальним громадам

Американська організація «Корпус миру» пропонує надати безоплатну допомогу об’єднаним громадам у впровадженні реформ децентралізації. Корпус миру делегує фахівця, який допоможе оцінити потреби громади, організаційну спроможність органів місцевого самоврядування/ громадських організацій, допоможе зі стратегічним плануванням, надасть поради щодо покращення врядування, внутрішнього управління, проектної роботи, сталого розвитку.

До кінця січня 2017 року необхідно надіслати:

Новини АТО: один український військовослужбовець загинув, інший зазнав поранень

Заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко повідомив, що внаслідок ворожого обстрілу під Новозванівкою українські військовослужбовці втратили свого побратима, ще одного – поранено.

По позиціях сил АТО поблизу сіл Новозванівка та Троїцьке Попаснянського району російсько-терористичні війська шість разів відкривали вогонь з 82-мм мінометів, установок розмінування УР-83П, гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

А у напрямку смт Станиця Луганська противник двічі застосував підствольні гранатомети та стрілецьку зброю.