Архів новин

18 января 2017

Символи змін Новопсковської ОТГ на Луганщині

Віце-прем'єр-міністр України Геннадій Зубко про здобутки першої в Україні об'єднаної територіальної громади -  Новопсковської селищної ОТГ.

В Луганській області стартував проект "Мобілізація громад задля розширення можливостей в Луганській та Донецькій областях"

Розпочалася робота компоненту "Мобілізація громад задля розширення можливостей в Луганській та Донецькій областях", який є частиною проекту «Відновлення управління та сприяння примиренню в постраждалих від кризи громадах України» в Денежніківській сільській та Штормовській сільській громадах.

Запрошуємо жителів області взяти участь у заходах до Дня Соборності України

З нагоди відзначення Дня Соборності України в районах та містах Луганщини відбудуться урочисті заходи.

Напередодні державного свята 20 січня об 11:00 в Луганській облдержадміністрації заплановано проведення обласних урочистостей, в яких братимуть участь керівництво області, народні депутати України, керівники структурних підрозділів ОДА, територіальних органів центральних органів виконавчої влади, військовослужбовці, представники місцевих осередків політичних партій та громадських організацій, активісти ветеранського руху.

На засіданні обласної координаційної ради обговорили реалізацію проектів міжнародних донорів

18 січня в облдержадміністрації відбулося засідання обласної координаційної ради з питань реалізації в Луганській області проектів, програм та ініціатив Європейського Союзу, Програми розвитку ООН, інших міжнародних організацій. До участі у заході були запрошені представники міжнародних організацій, керівники місцевих органів влади, працівники структурних підрозділів ОДА.

Питання аграріїв Луганщини знаходяться у полі зору керівництва облдержадміністрації

Заступник голови облдержадміністрації Володимир Гуц з робочою поїздкою відвідав Троїцький район, де провів зустріч з головою райдержадміністрації Олександром Івановим та головою районної ради Сергієм Терещенком.

 

На особистий прийом до заступника голови облдержадміністрації прийшли представники агропідприємств, місцевого самоврядування, керівництво райдержадміністрації та депутати районної ради.

 

Під час обговорення були озвучена низка важливість питань щодо стану лісосмуг, незаконної вирубки дерев, що призводить до вивітрювання та ерозії грунтів.

 

Керівнику навчального закладу Луганщини присуджено щорічну Премію Верховної Ради України

Постановою Верховної Ради України від 22 грудня 2016 року затверджений перелік педагогічних працівників загальноосвітніх, професійно-технічних, дошкільних та позашкільних навчальних закладів країни, яким за особливі успіхи у здійсненні навчання і вихованні учнів, вихованців та слухачів присуджено щорічну Премію Верховної Ради України.

Щиросердно вітаємо директора Вищого професійного училища № 92 міста Сєвєродонецька Миколу Ліщішина за визнання на державному рівні його досягнень у педагогічній сфері.

У поточному році заплановано виділити 1,7 млн грн на Програму енергозбереження для населення Луганської області на 2015-2018 роки

В області прийнята та дії Програма енергозбереження для населення Луганської області на 2015-2018 роки.

У 2016 році на реалізацію заходів Програми з обласного бюджету відшкодовано за 341 кредитним договором (фізичні особи) 448 тис грн. У зв’язку з відсутністю кредитних договорів членам об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, ОСББ, відшкодування не здійснювались.  

Середньомісячна сума виданих кредитів за вересень – грудень 2016 року склала близько 1,12 млн грн, середня сума кредиту – 12800 грн (мінімальна сума кредиту – 1 000 грн,  максимальна – 45 000 грн).

Обласна патріотична акція «Разом ми – сила!»

22 січня – День Соборності України. Продовжуючи традиції відзначати це свято заходами, які символізують єдність українського народу,  Луганська обласна державна адміністрація ініціює патріотичну акцію «Разом ми – сила!».

Головна ідея проекту: звернення луганчан з підконтрольної території області до своїх земляків по той бік лінії розмежування зі словами примирення через СМС, листи, повідомлення у соціальних мережах, або просто «лайк» під банером акції.

Вже у січні Швейцарія надасть Україні допомогу на 100 млн. доларів – Президент

В рамках робочого візиту до Давосу для участі у Всесвітньому економічному форумі Президент України Петро Порошенко зустрівся з Президентом Швейцарії Доріс Лойтхард.

Президент України подякував за підтримку Швейцарією територіальної цілісності України, відзначивши її суттєвий внесок у діяльність Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ та значне фінансування гуманітарних проектів.

В облдержадміністрації відбулось засідання «круглого столу» з нагоди Дня Соборності України

Напередодні державного свята – Дня Соборності України – в облдержадміністрації відбулось засідання «круглого столу».

Участь у роботі засідання взяли керівництво облдержадміністрації, керівники її структурних підрозділів, директори навчальних і культурних закладів, розташованих на підконтрольній українській владі території.

У Луганській області середня ціна на більшість товарів нижча, ніж в середньому по Україні

За даними оприлюдненого Державною службою статистики України моніторингу цін на соціально значущі товари за першу декаду січня 2017 року на контрольованій українською владою території області склалась наступна цінова ситуація.

Незмінними залишалися ціни на хліб житній, житньо-пшеничний  (10,76 грн), свинину (70,02 грн), сало (33,50 грн), варені ковбаси першого ґатунку (46,56 грн), молоко (12,63 грн), соняшникову олію  (29,72 грн).         

Бойовики обстріляли опергрупу поліції

17 січня слідчо-оперативну групу Попаснянського відділку поліції, яка, за викликом місцевої жительки виїхала на місце злочину у район            м.Золотого-5, бойовики прицільно обстріляли зі стрілецької зброї, – про це журналістам повідомив заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко.

Новини АТО: ворожі обстріли на Луганщині набули систематичний характер

Протягом минулої доби та після півночі противник 19 разів відкривали вогонь вздовж лінії розмежування, застосовуючи заборонену Мінськими домовленостями зброю, повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

Зокрема, по укріпленнях українських військовослужбовців поблизу міста Золоте, сіл Троїцьке, Новозванівка та Новоолександрівка Попаснянського району російсько-окупаційні війська 14 разів порушували «режим тиші», використовуючи 120-мм і 82-мм міномети, автоматичні і протитанкові гранатомети та великокаліберних кулеметів.