Архів новин

19 января 2017

В облдержадміністрації розглянули питання теплопостачання Луганщини

19 січня заступник голови облдержадміністрації Володимир Гуц провів засідання обласного штабу з підготовки житлово-комунального господарства, об’єктів соціального призначення до роботи в осінньо-зимовий період 2016/17 року та сталого проходження опалювального сезону. Також у заході взяли участь директор Департаменту житлово-комунального господарства ОДА Віталій Сурай, , міськрад, райдержадміністрацій, представники структурних підрозділів ОДА, Головного управління ДСНС України в Луганській області, комунальних та приватних підприємств.

Протягом минулого року центрами адміністративних послуг Луганщини надано 201157 послуг

Станом на 1 січня 2017 року на території Луганської області, підконтрольній українській владі, створено та діють 16 центрів надання адміністративних послуг, із них 12 районних та 4 міських.

 

Протягом минулого року суб’єктам господарської діяльності та громадянам через центри області надано 201157 адміністративних послуг, що у 2,3 рази більше, ніж у 2015 році. В середньому за місяць через центри надавалося 16 876 послуг, у 2015 році – 7238.

 

Інформація щодо стану реалізації програм (проектів), які фінансувалися в 2016 році за бюджетними програмами

В 2016 році області з державного бюджету було виділено 249,9 млн грн за бюджетними програмами Державного фонду регіонального розвитку, субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій та формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад, з яких освоєно 60,3% (150,7 млн грн):

 

Державний фонд регіонального розвитку

 

Підакцизний фальсифікат – у полі зору податківців

Співробітники спецпідрозділу Головного управління ДФС у Луганській області «Фантом» під час патрулювання лінії розмежування затримали мешканця м. Золоте-5. 

Інформація щодо правил безпечної поведінки на водних об'єктах під час святкування Водохреща

На 19 січня заплановано заходи, присвячені святкуванню Хрещенню Господню. На території Луганської області визначено 21 місце для купання у ополонці. Забезпечувати безпеку під час купання будуть рятувальні відділення ГУ ДСНС України у Луганській області сумісно з бригадами швидкої медичної допомоги та у деяких містах – з представниками комунальної установи «Обласна водолазно-рятувальна служба».

Для тих, хто планує на Водохресний Святвечір купатися в ополонці, необхідно дотримуватися заходів безпеки:

Луганська область оперативно реагує на випадок захворювання АЧС

Минулої доби до Держпродспоживслужби у Свтівському районі надійшло повідомлення про те, що у домашньому господарстві сватівчанина виявлено факт захворювання на африканську чуму трьох голів свиней.

Вчора, після загибелі однієї з тварин, господар звернувся до ветеринарної служби, де було встановлено, що смерть сталась внаслідок АЧС. А згодом, загинуло ще дві тварини зі схожими симптомами.

Обговорено реалізацію в області Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» (DESPRO)

У Луганській облдержадміністрації відбулась зустріч членів Експертної групи з питань підтримки місцевого самоврядування та добровільного об’єднання громад області з керівником Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» (DESPRO) Оксаною Гарнець й експертами проекту Мариною Бриль та Вячеславом Сороковським.

Під час зустрічі її учасники узгодили спільні дії щодо реалізації проекту на території Луганської області.

Новини АТО: ще один військовослужбовець зазнав поранень у результаті ворожого обстрілу

 

Вчора вдень внаслідок обстрілу бойовиків з 82-мм мінометів і протитанкових гранатометів поблизу села Новозванівка Попаснянського району поранено українського воїна. З мінно-вибуховими травмами він був доставлений до військового госпіталю, де йому надано необхідну допомогу, повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

 

Крім того, протягом минулої доби російсько-окупаційні війська вісім разів відкривали вогонь вздовж лінії розмежування.