Архів новин

20 января 2017

Представники спортивної спільноти Східної та Західної України обговорили плани співпраці у поточному році

20 січня відбулася міжобласна скайп-нарада за участю керівництва галузевих управлінь та представників спортивного активу  Львівської,  Луганської, Івано-Франківської та Донецької областей з нагоди Дня Соборності України.

Вітаючи присутніх, заступник начальника управління молоді та спорту Луганської ОДА Євгенія Ратіхіна, відзначила необхідність подібних нарад та міжобласної співпраці.

Тема об’єднання знову актуальна, – Юрій Гарбуз з нагоди Дня Соборності

20 січня голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз взяв участь в урочистих зборах з нагоди Дня Соборності України. Також до заходу долучилися його перший заступник Роман Власенко, заступники голови облдержадміністрації Юрій Клименко, Володимир Гуц і Ольга Лішик, керівники структурних підрозділів ОДА, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, правоохоронних відомств, військовослужбовці, представники громадських організацій та активісти ветеранського руху.

Юрій Гарбуз передав «патріотичні смаколики» кадетам та дітям «сірої зони»

З нагоди Дня Соборності в облдержадміністрації пройшла акція «Патріотичний смаколик» – очільник Луганщини Юрій Гарбуз передав короваї та печиво курсантам Луганського обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії» та дітям «сірої зони».

Кондитерські вироби і вітання від керманича області підростаючому поколінню передадуть начальник Кадетського корпусу полковник Валерій Ємбаков та начальник Об’єднаного центру цивільно-військового співробітництва м. Сєвєродонецьк полковник Олег Фурс.

На телеканалі ЛОТ дивіться телеміст із західними областями України

Сьогодні, 20 січня 2017 року, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз разом із своїми колегами візьме участь у телемості «Сєвєродонецьк – Рівне – Львів – Тернопіль – Ужгород».

Початок прямої трансляції о 20:00 на телеканалі ЛОТ.

Новопсковська селищна об’єднана територіальна громада – яскравий приклад реформи з децентралізації на Луганщині

Громада об’єднує шість населених пунктів та 12,4 тис жителів. Фінансові ресурси, завдяки реформі, дали змогу зробити перебування маленьких жителів району в дитячих садочках громади по-справжньому затишним і комфортним.

Так, у дошкільному навчальному закладі «Світлячок» утеплено фасади двох будівель із застосуванням енергозберігаючих технологій. На це було виділено 1 млн 89 тис. грн коштів субвенції з державного бюджету на формування інфраструктури ОТГ, 626 тис грн – обласного бюджету та 391,5 тис. грн –  селищного бюджету.

Протягом 2016 року органами юстиції послуги первинної правової допомоги надано 37000 жителям Луганщини

Головним територіальним управлінням юстиції у Луганській області було проведено прес-брифінг про результати роботи у 2016 році. 

На початку виступу начальник Головного територіального управління юстиції в Луганській області Тетяна Філатова наголосила, що принцип Міністерства юстиції України «сказано – зроблено!» у 2016 році відображає роботу зазначеної державної установи.

Зокрема, протягом минулого року на Луганщині:

До Луганської обласної державної адміністрації у 2016 році звернулися 2830 громадян

Станом на 1 січня 2017 року до обласної державної адміністрації, місцевих державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування надійшло    45879 звернень громадян із пропозиціями, заявами і скаргами, що на 13607 більше, ніж за аналогічний період 2015 року (32272).

Від інвалідів Великої Вітчизняної війни, інвалідів війни та учасників бойових дій надійшло 1313 звернень, від ветеранів праці, багатодітних сімей та інших громадян, які потребують соціального захисту, – 8823. Також було отримано 1758  колективних звернень.

Новини АТО: на Луганщині фіксується зменшення кількості ворожих обстрілів

Протягом минулої доби вздовж всієї лінії розмежування російсько-терористичні війська чотири рази порушували «режим тиші», повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

 

Зокрема, по позиціях українських військовослужбовців поблизу села Кримське Новоайдарського району двічі застосовувалися 120-мм міномети, зенітні установки та автоматичні гранатомети.

 

У напрямку села Новозванівка Попаснянського району відкривався вогонь з автоматичних гранатометів.