Архів новин

24 января 2017

Облдержадміністрація вважає за необхідним застосовування практики конструктивного тристороннього діалогу «Організатор – Перевізник – Громадськість»

Конкуренція пасажирських перевізників у Луганській області сприяє росту якості споживання і можливості більш широкого вибору представників послуг. Але, водночас, ці процеси, на жаль, супроводжуються наповненням споживчого ринку послугами неналежної якості та транспортними засобами у незадовільному технічному стані, а також такими, що не відповідають у повній мірі потребам і вимогам споживачів.

XV Міжнародна спеціалізована виставка «КомунТех-2017

З 7 по 9 листопада 2017 року на території Міжнародного виставкового центру (МВЦ, м. Київ, Броварський проспект, 15, станція метро «Лівобережна») відбудуться провідні галузеві заходи - ювілейна
XV Міжнародна спеціалізована виставка «КомунТех-2017» та
XIII Міжнародний конгрес «Інституційні та технічні аспекти реформування житлово-комунального господарства».

Облдержадміністрація з’ясовує стан освітлення населених пунктів Луганщини

Департамент регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження Луганської облдержадміністрації у всіх районах і містах області проводить моніторинг стану вуличного освітлення, з’ясовує перелік населених пунктів, в яких воно відсутнє, або потребує капітального ремонту.

Мета – встановлення та облаштування вуличного освітлення.  

У першу чергу до уваги беруться найбільш небезпечні вуличні ділянки, тобто ті, які більш за інші потребують вирішення цього питання.

VII Спеціалізована виставка «ЄвроБудЕкспо-2017»

З 7 по 9 листопада 2017 р. на території Міжнародного виставкового центру (МВЦ, м. Київ, Броварський проспект, 15, ст. м. «Лівобережна») відбудеться VII Спеціалізована виставка «ЄвроБудЕкспо-2017».

За умов сталого функціонування економіки, будівельна галузь є однією з найважливіших у народному господарстві: від неї залежать передумови для зростання виробництва в усіх сферах економіки.

Питання поводження з побутовими відходами на контролі обласної влади

24 січня заступник голови облдержадміністрації Володимир Гуц провів засідання робочої групи з розгляду питань щодо поводження з побутовими відходами на території Луганської області. У заході також взяли участь директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віталій Сурай та представники райдержадміністрацій.

 

«Фантомівці» затримали російську контрабанду

Співробітники спецпідрозділу Головного управління ДФС у Луганській області «Фантом», відпрацьовуючи лінію розмежування, постійно виявляють порушення встановленого порядку переміщення осіб, транспортних засобів та вантажів (товарів).

Вчора, 23 січня 2017 року, в районі м.Золоте податківці зупинили жителя м. Iрмiно,  який намагався поза визначеними дорожніми коридорами перенести у сумці 300 пачок сигарет РФ без акцизних марок, повідомляє Головне управління ДФС у Луганській області.

Визначено категорії студентів, які отримуватимуть соціальні стипендії

В облдержадміністрації відбувся брифінг для ЗМІ, присвячений питанню виплат соціальних стипендій окремим категоріям студентів вищих навчальних закладів області І-ІV рівнів акредитації.

Про це розповіла директор Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації Елеонора Поліщук.

Вона зазначила, що 28 грудня 2016 року Кабінетом Міністрів України прийнято постанову № 1045, де визначено вісім категорій студентів, які навчаються саме на денній формі за державним замовленням, та прядок виплати їм соціальної стипендій з 1 січня 2017 року.

Сергій Савчук: Початок 2017 року демонструє позитивну динаміку попиту ОСББ на Урядову допомогу при утепленні житла

Незважаючи на початок нового року, ОСББ продовжують свідомо та активно залучати кошти на заходи, спрямовані на підвищення енергоефективності у своїх будинках. Так, з 1 по 23 січня спостерігається зростання попиту ОСББ на Урядову програму з енергоефективності.

На Луганщині протягом 11 місяців минулого року збільшено обсяг зовнішньої торгівлі, експорту та імпорту

Протягом січня-листопада 2016 року обсяг зовнішньої торгівлі товарами області становив 731,7 млн дол. США, що в 1,5 разів більше, ніж попереднього року і порівняно з аналогічним періодом 2015 року збільшився в 1,5 рази.

Обсяги експорту та імпорту товарів становили відповідно 403,3 млн дол.. США та 328,4 млн дол. США і збільшилась у порівнянні з 2015 роком в 1,95 рази 18,2 %.

Новини АТО: Внаслідок ворожого обстрілу один захисник України отримав поранення

У результаті масованого обстрілу позицій сил АТО з гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї поблизу смт Станиця Луганська зазнав поранення український воїн, повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

Крім того, протягом минулої доби та після півночі вздовж лінії розмежування російсько-окупаційні війська 22 рази порушували «режим тиші», застосовуючи заборонену Мінськими домовленостями зброю.