Архів новин

31 января 2017

Луганщина готова допомогти жителям Авдіївки

Враховуючи надзвичайну ситуацію у м. Авдіївка Донецької області, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз дав доручення керівникам структурних підрозділів ОДА (Управління з питань надзвичайних ситуацій, Департаменту освіти і науки,  Департаменту охорони здоров’я) оперативно розробити комплекс заходів з надання допомоги жителям міста, яке потерпає від ворожих обстрілів.

Президент провів нараду з силовиками у зв’язку із загостренням ситуації в Авдіївці

Президент Петро Порошенко провів нараду з керівниками силових відомств у зв’язку із різким загостренням безпекової ситуації в районі промзони у місті Авдіївка, Донецької області.

Президент повідомив, що доручив заступнику Глави Адміністрації Президента України Костянтину Єлісеєву забезпечити негайне винесення питання щодо загострення ситуації в районі Авдіївки на розгляд Ради безпеки ООН. «Сьогодні ми чекаємо відповідних заяв з боку наших міжнародних партнерів», - зазначив глава держави.

На Луганщині СБУ повернула у власність територіальних громад земель сільськогосподарського призначення більш ніж на півмільйона гривень

У Луганській області Служба безпеки України у взаємодії з органами прокуратури продовжує роботу з повернення державі земель сільськогосподарського призначення, якими незаконно користувалися комерційні структури.

 

У разі виникнення проблем з наданням пільг студентам і учням згідно з постановою КМУ № 975 можна звертатися до Департаменту освіти і науки облдержадміністрації – брифінг

Сьогодні, 31 січня, в облдержадміністрації відбувся брифінгу для ЗМІ, на якому йшлося про реалізацію постанови Кабінету Міністрів України № 975 від 23 листопада 2016 року «Про надання державної цільової підтримки деяким категоріям громадян для здобуття професійно-технічної та вищої освіти».

Спікером з цієї теми виступив директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк.

Держархів Луганської області отримав сучасну оцифрувальну техніку

31 січня за ініціативи голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза Державному архіву Луганської області було передано спеціальне обладнання для оцифровки документів Національного архівного фонду, збереження їх у електронному вигляді та забезпечення доступу до них всіх бажаючих. Книжковий сканер формату А2, що був переданий Держархіву – є одним з найсучасніших і найшвидших у світі.

 

Громадськість зустрілася із силовиками області з метою обговорення ситуації з КПВВ, ЛЕО та блокуванням руху залізничного транспорту

З метою розібратися в ситуації з роботою контрольно-пропускних пунктів в’їзду/виїзду (далі – КПВВ) у Луганській області через лінію розмежування та забезпечення їх безпеки, вислухати позицію щодо «економічної блокади» та еноргокомпанії «ЛЕО» громадськість Луганщини 31 січня 2017 року ініціювала зустріч із представниками силових структур області та керівництвом облдержадміністрації.

Керівництво облдержадміністрації сприятиме розмінуванню територій вздовж лінії розмежування

31 січня заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко разом з головним фахівцем відділу організації піротехнічних робіт управління організації піротехнічних робіт та гуманітарного розмінування Департаменту реагування на надзвичайні ситуації апарата ДСНС України Сергієм Ткачуком провів робочу нараду з представниками Державної служби з надзвичайних ситуацій України щодо проблемних питань гуманітарного розмінування території Луганської області. У заході також взяли участь керівники структурних підрозділів ОДА та керівництво Головного управління ДСНС в Луганській області.

 

7-9 квітня 2017 року друга міжнародна виставка електротранспорту PLUG-IN UKRAINE

Міністерство інфраструктури України є активним учасником процесу популяризації електротранспорту (електромобілів, електроавтобусів) в Україні, а також підтримує законодавчі ініціативи щодо стимулювання його розвитку, та попиту серед споживачів.

У поточному році компанія «Євроіндекс» з 7 по 9 квітня організовує проведення другої міжнародної виставки електротранспорту PLUG-IN UKRAINE в приміщенні виставкового центру «КиївЕкспоПлаза» (м. Київ, вул. Салютна, 2-Б).

Експозиція виставки представить:

На Луганщині триває розмінування місцевості

Протягом минулої доби піротехнічними розрахунками ДСНС було перевірено 1,17 га місцевості у Станично-Луганському, Попаснянському, Новоайдарському та Старобільському районах.

Всього виявлено та вилучено 29 вибухонебезпечних предмета, а саме: артилерійський снаряд, мінометна міна, чотири ручних гранати та 23 одиниці інших вибухонебезпечних предметів.

До розмінування залучались 17 піротехніків та 12 одиниць техніки.

Пам'ятайте!

Глава Уряду: Ми доб'ємося зниження цін на ліки з 1 лютого

Уряд доб'ється виконання рішення про зниження цін на ліки проти гіпертонії, цукрового діабету та бронхіальної астми в Україні з 1 лютого. Про це Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив в ефірі телеканалу ICTV у понеділок.

«Я переконаний у тому, що з 1 лютого, коли будуть заходити нові партії ліків, ми доб'ємося і почнемо бачити зниження цін на категорії цих ліків», – заявив він.

Заява МЗС України у зв’язку із загостренням ситуації на Донбасі

МЗС України висловлює глибоке занепокоєння у зв’язку з активізацією російсько-терористичних сил на Донбасі.

За останні 2 дні російські окупаційні війська здійснили масовані обстріли по всій лінії зіткнення з усього наявного в них озброєння, включно із заборонених Мінськими домовленостями РСЗВ «Град», артилерії калібру 152 мм, 122 мм, мінометів 120 та 82 мм, танків, а також зі стрілецької зброї. Від російської зброї загинули 8 українських військовослужбовців, 26 отримали поранення.

У випадку не виконання Мінських домовленостей необхідним є збереження, а за потреби і посилення санкційного тиску на Росію – Петро Порошенко

Президент Петро Порошенко наголошує, що Україна залишається відданою Мінським домовленостям. «Наголошую на тому, що жодної альтернативи Мінським домовленостям не існує», – сказав Глава Української держави під час спільної з Федеральним канцлером Німеччини зустрічі з представниками ЗМІ.

Новини АТО: на Луганщині поранено військовослужбовця

Ввечері минулої доби внаслідок ворожого обстрілу з автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметів, зазнав осколкове поранення військовослужбовець Збройних Сил України. Наразі бійця госпіталізовано до хірургічного відділення лікарні міста Попасна, повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

 

Крім того, вздовж лінії розмежування російсько-окупаційні війська дев’ять разів порушували режим тиші, використовуючи заборонену Мінськими домовленостями зброю.