Архів новин

26 апреля 2017

Інформація про результати оцінювання інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку

Інформація про результати оцінювання інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізуватись за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2017 році, а саме: оцінювальний лист та загальний рейтинговий список проектів, що пройшли попередній конкурсній відбір та можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.

В облдержадміністрації обговорили впровадження ініціативи прозорості видобувних галузей на Луганщині

26 квітня відбулось засідання «круглого столу» за темою: «Ініціатива прозорості видобувних галузей (ІПВГ): перспективи впровадження стандартів прозорості у видобувному секторі Луганщини».

Захід організований у рамках проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи впровадження» у частині надання допомоги в реалізації компоненту «Ініціатива прозорості видобувних галузей, який фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID та за підтримки Луганської облдержадміністрації.

До уваги керівників агроформувань! Роз'яснення щодо реалізації норм Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для часткової компенсації вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва

На теперішній час набрала чинності Постанова КМУ від 01.03.17 р. №130 «Про затвердження  Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для часткової компенсації вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва».

День цивільного захисту

26 квітня 2017 року представники управління з питань надзвичайних ситуацій Луганської облдержадміністрації прийняли участь в проведенні Дня цивільного захисту, яке відбулося на базі середньої школи І-ІІІ ступеню № 20 міста Сєвєродонецька.

На Луганщині вшанували пам’ять жертв аварії на Чорнобильській АЕС

Сьогодні, 26 квітня, у Сєвєродонецьку біля пам’ятника «Жертвам Чорнобиля» відбувся мітинг-реквієм з нагоди 31-ї річниці Чорнобильської трагедії. 

Віддати шану пам’яті загиблим прийшли перший заступник голови облдержадміністрації Роман Власенко, представники міської влади, обласної та міської громадських організацій «Ветерани Чорнобиля Луганщини», правоохоронних структур, учасники ліквідації наслідків аварії.

Заступник голови обласної держадміністрації Юрій Клименко зустрівся з делегацією СММ ОБСЄ

Сьогодні, 26 квітня 2017 року  заступник голови обласної держадміністрації Юрій Клименко зустрівся з делегацією СММ ОБСЄ, яку очолював керівник Сєвєродонецької філії Луганського регіонального офісу СММ ОБСЄ  Томас Севевн.

На початку зустрічі Юрій Клименко виказав співчуття щодо загибелі спостерігача СММ ОБСЄ та скорішого одужання постраждалим внаслідок підриву автомобілю місії на території ОРЛО.

В Центрі надання адміністративних послуг м. Лисичанська запроваджено систему автоматизації послуг з реєстрації громадян за місцем проживання

25 квітня 2017 року в Лисичанському центрі надання адміністративних послуг відбулася презентація результатів, отриманих в результаті виконання Проекту «Українська ініціатива з підвищення впевненості» (UCBI), який виконується за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Захід проходив у рамках виконання грантової угоди між UCBI та Лисичанською міською радою за участю представників Агентства США з Міжнародного розвитку USAID – Бенжаміна Лонга і Джона Пеннела.

Через впровадження «ProZorro» економія бюджетних коштів у І кварталі склала понад 26,2 млн грн

За І квартал 2017 року у Луганській області проведено понад 4 тисячі процедур закупівель на загальну суму 1,86 млрд. грн.

Здійснили закупівлю товарів, робіт та послуг через систему «ProZorro» – 378 замовників. У торгах взяли  участь понад 1 тисячі учасників.

Економія бюджетних коштів склала понад 26,2 млн грн, з них: по допороговим  закупівлям – 2,4 млн грн,  по публічним закупівлям – 23,8 млн грн.

Загальна кількість скасованих закупівель чи таких, що не відбулися, становить 550 процедур та складає 11,6 %  від загальної кількості проведених у 1 кварталі 2017 року.

На Луганщині вилучено 168 одиниць вибухонебезпечних предметів

25 квітня піротехнічними розрахунками ДСНС перевірено 2,63 га місцевості у Сватівському, Попаснянському та Станично-Луганському районах, територію Тошківського лісництва. Також у Лисичанську продовжують перевіряти лінії газопроводів. 
Загалом піротехніками виявлено та вилучено 168 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: 99 артилерійський снарядів, один реактивний снаряд, три мінометних міни, дві ручних гранати, 21 одиниця підривників та 42 одиниці іншої вибухівки.
До розмінування залучались 32 піротехніки та 13 одиниць техніки.
 

Санаторно-курортне лікування осіб з інвалідністю та постраждалих учасників антитерористичної операції у 2017 році

Міністерством соціальної політики України до структурних підрозділів з питань соціального захисту населення обласних та Київської міської державних адміністрацій доведено обсяг асигнувань на санаторно-курортне лікування осіб з інвалідністю та постраждалих учасників антитерористичної операції.

 

До уваги розробників регіональних цільових програм

Розпорядженням голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 21.04.2017 № 244 внесені зміни до Порядку розроблення регіональних цільових програм, фінансування, моніторингу та звітності про їх виконання.

Підведено підсумки виконання Регіональної цільової програми «Залучення інвестицій, розвитку та підтримки малого і середнього підприємництва в Луганській області на 2016-2017 роки»

Департаментом економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації здійснено аналіз виконання Регіональної цільової програми «Залучення інвестицій, розвитку та підтримки малого і середнього підприємництва в Луганській області на 2016-2017 роки».

Звіт про хід виконання Програми за І квартал 2017 року розміщено на веб-сторінці Департаменту у розділі «Підприємництво» (підрозділ «Програми підтримки малого підприємництва»).

Щодо виплати разової грошової допомоги ветеранам війни до 5 травня у 2017 році

В області триває робота щодо виплати разової грошової допомоги до 5 травня відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 05.04.2017 № 223 «Деякі питання виплати у 2017 році разової грошової допомоги, передбаченої Законами України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та «Про жертви нацистських переслідувань».

Управліннями соціального захисту населення області перераховано кошти на поштові відділення та банківські установи 11,5 тисячам осіб на загальну суму 13,054 млн грн, які в свою чергу розпочали виплату зазначеної допомоги.

У Рубіжному вилучено контрабандні цигарки

Працівники управління оперативного забезпечення на окремих територіях зон АТО Головного управління ДФС у Луганській області «Фантом» спільно з працівниками ГУ ДФС у Луганській області на ринку в Рубіжному виявили громадянку, яка у кіоску реалізовувала цигарки виробництва Республіки Білорусь без марок акцизного податку встановленого зразка.
За результатами проведених контрольно-перевірочних заходів із незаконного обігу вилучено 200 пачок тютюнових виробів на суму майже 3 тис. гривень, повідомляє Головне управління ДФС у Луганській області.

Міжнародна нарада лікарів хірургів та анестезіологів

   25 квітня 2017 року в приміщенні актової зали ДЗ «ЛДМУ» за адресою: м. Рубіжне, вул. Будівельників, б.32, відбулася міжвідомча нарада, лікарів хірургів, травматологів та анестезіологів Луганської області з питань надання медичної допомоги пораненим та постраждалим в результаті АТО. Основними доповідачами були:

   1) начальник кафедри військової хірургії української військово-медичної академії д.мед.н., професор Заруцький Ярослав Леонідович, тема доповіді: «Хірургічне лікування при мінно-вибухових травмах»;

На дорогах Луганщини ліквідовується ямковість та тріщини

У зв’язку з тим, що останнім днями в області спостерігалося погіршення погодних умов, – заморозки на поверхні ґрунту, дощі з мокрим снігом, – дорожні роботи з ліквідації аварійної ямковісті були призупинені.  

З настанням сприятливої погоди ремонт на дорогах продовжено.

За останній тиждень на автодорогах загального користування дорожніми підприємствами ДП «Луганський облавтодор» на замовлення Служби автомобільних доріг у Луганській області ліквідовано ямковості пошкодженого дорожнього покриття на площі 8260,0 кв. м.

Новини АТО: Обстріли посилюються

Протягом минулої доби, 25 квітня, об’єднані російсько-терористичні бандформування дванадцять разів порушували «режим тиші» вздовж усієї лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку міста Попасна, сіл Новоолександрівка, Новозванівка та Троїцьке п’ять разів застосовувалися 122-мм гармати, 82-мм міномети, зенітні установки, гранатомети різних систем, БТР, великокаліберні кулемети та стрілецька зброя.