Архів новин

27 апреля 2017

До Сєвєродонецька у травні завітає Всеукраїнський щорічний Фестиваль-конкурс «ART-UKRAINE»

Представники організаційного комітету фестивалю вирушають в тур по всій Україні, щоб оцінити, підтримати, популяризувати одне з найважливіших і надзвичайних видів мистецтв – театральне.

Проект реалізовується за підтримки Комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності та Міністерства культури України.

27 квітня відбулось засідання колегії в облдержадміністрації

Відкриваючи засідання голова облдержадміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз представив присутнім двох нових керівників структурних підрозділів ОДА – директора Департаменту комунальної власності, земельних та майнових відносин Сергія Олейнікова та директора Департаменту охорони здоров’я Валентина Шкорубського.

На Луганщині засуджено Інтернет-пособників терористів

До 5 років ув’язнення з річним випробувальним терміном засуджено двох мешканців Сєвєродонецька, які здійснювали інформаційну Інтернет-підтримку діяльності проросійських терористичних угруповань ОРДЛО. Обох пособників «гібридного» агресора суд визнав винними у вчинені злочину, передбаченого ч. 1 ст.110 Кримінального кодексу України – «посягання на територіальну цілісність і недоторканість України».

Монетизація субсидій має стати реінвестицією в енергоефективність, – Геннадій Зубко

Монетизація субсидій має стати реінвестицією в енергоефективність. Про це заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко на відкритті Третього Форуму енергоефективного партнерства у Києві.

1 500 дітей із районів, які піддаються обстрілам, зможуть оздоровитися в «Артеку» та «Молодій гвардії»

Кабінет Міністрів України прийняв розпорядження «Питання організації оздоровлення та відпочинку дітей із населених пунктів, розташованих на лінії зіткнення, у 2017 році».

Міністерство соціальної політики України розробило проект акта з метою термінового розв’язання проблемних питань щодо організації оздоровлення та відпочинку дітей, які проживають в Донецькій та Луганській областях та не належать до пільгових категорій.

На Луганщині вилучено 110 одиниць вибухонебезпечних предметів

26 квітня піротехнічними розрахунками ДСНС було перевірено 4,07 га місцевості у Сватівському, Новоайдарському, Попаснянському та Станично-Луганському районах, територію Тошківського лісництва.

Також у м. Лисичанськ продовжують перевіряти лінії газопроводів. 

Загалом піротехніками виявлено та вилучено 110 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: 45 артилерійських снарядів, 5 мінометних міни, 2 ручних гранати, 1одиниця підривників, 20 набоїв та 37 одиниць інших вибухонебезпечних предметів.

До розмінування залучались 31 піротехнік та 14 одиниць техніки.

На Луганщині обліковано понад 285 тисяч переселенців

Станом на 26 квітня 2017 року в Луганській області міськими та районними управліннями соціального захисту населення взято на облік 285 213 внутрішньо переміщених осіб, які складають 254 294 сім’ї.

Із загальної кількості облікованих 23 461 – діти, 7 523 – особи з інвалідністю, 207 764 – пенсіонери.

За призначенням грошової допомоги звернулися 69 789 сімей, 57 270 сім’ям таку допомогу призначено, 12 082  – процес призначення триває.

Основні підсумки діяльності Департаменту фінансів Луганської облдержадміністрації за квітень 2017 року

У квітні поточного року Департаментом вживались заходи щодо управління коштами обласного бюджету, забезпечення сталого фінансування заробітної плати працівникам бюджетних установ та соціальних виплат населенню Луганської області.

Так, за квітень 2017 року:

28 квітня 2017 року - День охорони праці в Україні

Відповідно до Указу Президента України від 18 серпня 20016 року № 685/2006 щороку 28 квітня в Україні відзначається День охорони праці.

 

Згідно з рекомендаціями Міжнародної організації праці у 2017 році Всесвітній день охорони праці проводиться під девізом: «Удосконалення збору та використання даних про безпеку та гігієну праці».

 

Новини АТО: на Луганщині поранено двох військовослужбовців

Вчора ввечері внаслідок ворожого обстрілу зі 120-мм, станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів у напрямку села Новоолександрівка Попаснянського району зазнали поранень двоє українських захисників.

Також протягом минулої доби та після півночі об’єднані російсько-терористичні бандформування чотирнадцять разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку міста Попасна, сіл Новоолександрівка, Новозванівка та Троїцьке десять разів застосовувалися 120-мм та 82-мм міномети, гранатомети різних систем і великокаліберні кулемети.

На Луганщині обліковано 285 тисяч переселенців

Станом на 26 квітня 2017 року в Луганській області міськими та районними управліннями соціального захисту населення взято на облік 285 213 внутрішньо переміщених осіб, які складають 254 294 сім’ї. Із загальної кількості облікованих 23 461 – діти, 7 523 – особи з інвалідністю, 207 764 – пенсіонери.

 

Відбулося засідання робочої групи з вивчення господарської діяльності комунальних підприємств «Луганська обласна «Фармація» та «Луганська обласна «Фармація Північ»

Керівництво Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації прийняло участь в засіданні робочої групи з вивчення господарської діяльності комунальних підприємств «Луганська обласна «Фармація» та «Луганська обласна «Фармація Північ», яке провів заступник голови облдержадміністрації Данієлян В.Р.

В ході засідання розглянуто питання щодо механізмів повернення  до виробничої діяльності КП «Луганська обласна «Фармація Північ».