Архів новин

28 апреля 2017

Проведено регіональні змагання V Всеукраїнської спартакіади «Сила духу»

Управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Луганській області 27 квітня 2017 року у місті Рубіжному на базі відокремленого підрозділу «Рубіжанський політехнічний коледж імені О.Є. Порай-Кошиці Луганського національного університету імені Тараса Шевченка» проведено відбірні регіональні змагання V Всеукраїнської спартакіади «Сила духу».

 

Це відновлення справедливості – Президент про повернення в держбюджет коштів, вкрадених колишніми високопосадовцями

Президент Петро Порошенко провів нараду з Генеральним прокурором Юрієм Луценком та Секретарем Ради національної безпеки і оборони Олександром Турчиновим і подякував за блискучу роботу, як була проведена прокуратурою і проведена в суді з повернення коштів, вкрадених колишніми високопосадовцями. «Дуже важливо, що ми нарешті не піаримо наміри, а звітуємо про результати. Результатом є зарахування до державного бюджету суми, яка дорівнює 40 млрд грн.», - наголосив Президент.

На Луганщині пройшло командно-штабне навчання з гасіння лісових пожеж

28 квітня відбулося командно-штабне навчання органів управління, сил та засобів територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту України Луганській області з гасіння масштабних лісових пожеж.

До уваги підприємців області

Європейський банк реконструкції та розвитку (далі – ЄБРР) і Центр підтримки бізнесу в Дніпрі (Дніпропетровська торгово-промислова палата) запрошують керівників малих і середніх підприємств, в яких річний обіг становить понад 100 млн грн, на бізнес-зустріч з банкіром ЄБРР, яка відбудеться 25 травня 2017 року в м. Дніпрі та 26 травня 2017 – в м. Кривому Розі. Метою зустрічі є ознайомлення з можливостями фінансування, які надає ЄБРР для малого та середнього підприємництва у рамках ініціативи EU4Business.

Туристична виставка 02 червня 2017 року з 10:00 по 18:00. Місце проведення: м. Харків, вул. Академіка Павлова, 271, презентаційно- виставковий центр «РАДМИР ЕКСПОХОЛЛ

З метою сприяння розвитку туристичної галузі, стимулювання створення та просування якісного вітчизняного туристичного продукту, а також популяризації активного відпочинку серед широких верств населення, Харківською обласною державною адміністрацією планується Туристична виставка працюватиме 02 червня 2017 року проведення туристичної виставки «Харківщина: туристичні відкриття» Місце проведення: м. Харків, вул. Академіка Павлова, 271, презентаційно- виставковий центр «РАДМИР ЕКСПОХОЛЛ».

Щоденник проекту «Змінимо країну разом!»

Важливою подією для освітян Луганщини став другий візит до м. Львова в рамках проекту «Змінимо країну разом!».

Так, у Львівському Будинку вчених відбулася урочиста зустріч голови Львівської обласної ради з керівниками Департаментів освіти, начальниками відділів освіти, завідуючими методичними кабінетами (центрами), директорами шкіл та дитячих садків Львівщини та Луганщини.

Навчання з ліквідації масштабних лісових пожеж

28.04.2017 на базі Гречишкінського лісництва відбулося командно-штабне навчання щодо ліквідації масштабних лісових пожеж.

На засіданні колегії розглянуті підсумки реалізації регіональних цільових програм

28 квітня 2017 року на засіданні колегії облдержадміністрації в.о. директора – заступник директора Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації Ольга Севостьянова доповіла про підсумки реалізації заходів регіональних цільових програм за 2016 рік.

На Луганщині реалізується програма залучення інвестицій, розвитку та підтримки малого і середнього підприємництва

У І кварталі 2017 року підтримка підприємництва в області здійснювалась відповідно до заходів Регіональної цільової програми «Залучення інвестицій, розвитку та підтримки малого і середнього підприємництва в Луганській області на 2016-2017 роки», аналогічних міських і районних програм, реалізації в області законів України: «Про розвиток та державну підтримку малого і середнього підприємництва в Україні», «Про інвестиційну діяльність», «Про адміністративні послуги», «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», інших нормативно-правових актів.

 

На незаконній переправі затримано корм для тварин

Співробітники фіскального наряду Головного управління ДФС у Луганській області «Фантом» разом з прикордонниками 27 квітня на незаконній переправі через р. Сіверський Донець поблизу с. Лобачеве затримали автомобіль.

На ньому житель с. Передільське намагався переправити до тимчасово непідконтрольного Україні с. Жовте 450 кг корму для тварин орієнтовною вартістю майже 20 тис. грн.

Відносно порушника складено адміністративний протокол за ч.1 ст.204-3 КУпАП.

Запропоновано створити об’єднання громадських організації для допомоги інвалідам

В облдержадміністрації відбулось засідання «круглого столу» щодо питань соціального захисту осіб з інвалідністю, організатором якого виступив Департамент соціального захисту населення.

 

У Луганській області виявлено та вилучено 68 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби піротехнічними розрахунками ДСНС було перевірено 2,61 га місцевості у Сватівському, Новоайдарському, Попаснянському та Станично-Луганському районах, територію Тошківського лісництва. Також у Лисичанську продовжується перевірка лінії газопроводів.

 

Загалом піротехніками виявлено та вилучено 68 одиниць вибухівки: 15 артилерійських снарядів, два реактивних снаряди, шість мінометних міни, дві ручних гранати, 10 підривників та 33 інші вибухонебезпечні предмети.

 

До розмінування залучались 31 піротехнік та 13 одиниць техніки.

 

Делегація зі сходу вивчала волинський досвід розвитку громадянського суспільства

Делегація з Луганської та Донецької області побувала у Луцьку з навчальним візитом в рамках реалізації компоненту «Місцеве самоврядування та реформа децентралізації» Програми з відновлення врядування та налагодження миру ПРООН, що підтримується SIDA та SDC.

До участі були запрошені представники місцевих органів влади та члени громадських рад.

Енергонезалежність – спільна справа держави, бізнесу і громадян, – Геннадій Зубко

Енергонезалежність – спільна справа держави, бізнесу і громадян. Відповідальний бізнес, впроваджуючи енергозберігаючі технології, інвестує не лише у власне виробництво, а у енергоефективність всієї держави. Це і є якісна соціальна відповідальність.

До уваги підприємців області!

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) і Центр підтримки бізнесу в Дніпрі (Дніпропетровська торгово-промислова палата) запрошують керівників малих і середніх підприємств, у яких річний обіг становить понад 100 млн грн, на бізнес-зустріч з банкіром ЄБРР, яка відбудеться 25 травня 2017 року в місті Дніпрі та 26 травня 2017 – у Кривому Розі.

 

Метою зустрічі є ознайомлення з можливостями фінансування, які надає ЄБРР для малого та середнього підприємництва у рамках ініціативи EU4Business.

 

Новини АТО: на Луганщині ворог продовжує застосовувати заборонені міномети

Протягом минулої доби та після півночі об’єднані російсько-терористичні бандформування сім разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

 

Зокрема, у напрямку села Кримське Новоайдарського району чотири рази застосовувалися 120-мм міномети, автоматичні, протитанкові та підствольні гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю.

 

По укріпленнях наших захисників поблизу села Катеринівка Попаснянського району бойовики відкривали вогонь з 82-мм мінометів і автоматичних гранатометів.

 

Проведено засідання «круглого столу» громадських організацій осіб з інвалідністю Луганської області

26 квітня 2017 року в Департаменті соціального захисту населення облдержадміністрації під головуванням директора Департаменту Елеонори Поліщук відбулося засідання «круглого столу» із громадськими організаціями, які опікуються питаннями соціального захисту осіб з інвалідністю.