Архів новин

30 июня 2017

В облдержадміністрації доповіли про рівень готовності ЖКГ Луганщини до опалювального сезону

Засідання штабу з підготовки житлово-комунального господарства, об’єктів соціального призначення до роботи в осінньо-зимовий період 2017-2018 років та сталого проходження опалювального сезону відбулося під головуванням заступника голови облдержадміністрації Вадима Данієляна.

Як розповів директор Департаменту житлово-комунального господарства ОДА Віталій Сурай, на кінець червня готовність до опалювального сезону за усіма показниками складає майже 35 %.

Стихійна торгівля продуктами харчування – загроза епідемічного добробуту населення

З настанням весняно-літнього періоду неодмінно зростає кількість місць стихійної торгівлі продуктами харчування, повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Луганській області.

Цьому сприяє не лише соціально-економічне становище в країні, а й те що громадяни не замислюються над тим, в якій мірі можна нашкодити власному здоров’ю, якщо харчуватися зі стихійних ринків.

Обласна влада докладає максимум зусиль щодо теплозабезпечення у селі Кримське та смт Нижнє та Тошківка

У результаті постійних обстрілів з боку російських бойовиків пошкоджено магістральний газопровід «Луганськ-Лисичанськ-Рубіжне», через який здійснювалось газопостачання населених пунктів с. Кримське Новоайдарського району, смт Нижнє та Тошківка Попаснянського району через ГРС «Кримське».

Так, без газового опалення у смт Нижнє і Тошківкі залишилось 1242 абоненти та об’єкти соціальної інфраструктури – заклади освіти та охорони здоров’я.

Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку стягнення аліментів

Верховна Рада ухвалила Закон України від 17.05.2017 № 2037-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку стягнення аліментів». Ключове нововведення законопроекту – оголошення аліментів власністю дитини.

 

Крім того, той із батьків або інших законних представників дитини, на ім’я якого виплачуються аліменти, розпоряджається аліментами виключно за цільовим призначенням в інтересах дитини.

 

Відбулося засідання обласної Координаційної ради з питань сім'ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми

30 червня 2017 року в Луганській облдержадміністрації проведено чергове засідання обласної Координаційної ради з питань сім’ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми. Під час заходу обговорено низку актуальних питань.

Оголошено черговий конкурс бізнес-грантів для переселенців та місцевого населення Луганської та Донецької областей

Грантова підтримка надається ПРООН на започаткування, відновлення або розширення підприємницької діяльності. Мета цієї ініціативи – поліпшити життя переселенців та місцевого населення Донбасу через підтримку підприємницької діяльності та малого бізнесу в регіоні.

Подані на конкурс бізнес-плани мають демонструвати високий потенціал, довгострокові перспективи отримання прибутку та мати реалістичні ринкові показники. Вони також мають передбачати створення умов для самозайнятості та/або створення додаткових робочих місць, включаючи й для членів сімей.

У черговий раз затримано сирну контрабанду

Співробітники фіскального наряду спецпідрозділу «Фантом» Головного управління ДФС у Луганській області спільно з батальйоном патрульної служби поліції особливого призначення Луганськ-1 та військовослужбовцями 20-го окремого мотопіхотного батальйону Збройних Сил України на незаконній переправі через річку Сіверський Донець між селами Лопаскине та Трьохізбенка затримали «Ниву».

На дорогах Луганщини немає місця нелегальним перевізникам

У Луганській області ведеться  боротьба з перевізниками-порушниками, які ставлять під загрозу життя і здоров’я людей. Не залишились осторонь й спiвробiтники управління оперативного забезпечення на окремих територіях зон проведення АТО Головного управління ДФС у Луганськiй областi «Фантом».

Так, вчора, 29 червня, фантомівці зупинили автобус «Мерседес-Спринтер». Водій – житель Харківської області, віз пасажирів з Харкова до смт Станиця Луганська.

Колегія Держкомтелерадіо розглянула хід реалізації Закону України щодо реформування друкованих ЗМІ

Колегія Держкомтелерадіо на своєму засіданні 27 червня 2017 року розглянула стан виконання Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» та визнала проведену Держкомтелерадіо роботу задовільною. Члени колегії відзначили, що Держкомтелерадіо в межах компетенції здійснює заходи, спрямовані на реалізацію Закону.

У Сєвєродонецьку відбувся забіг «Насильству немає виправдання»

Питання домашнього та ґендерного насильства, на жаль, ще й досі подекуди залишаються табуйованими та супроводжуються різними стереотипами. 30 червня 2017 року в місті Сєвєродонецьку відбувся забіг у межах інформаційної кампанії «Насильству немає виправдання». Метою кампанії та забігу стало формування культури нульової толерантності до насильства, а також підвищення довіри до поліцейських, які у багатьох випадках одними із перших приходять на допомогу постраждалим.

 

Проведено чергове засідання Луганської обласної Координаційної ради з питань сім'ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми

30 червня 2017 року в Луганській облдержадміністрації проведено засідання обласної Координаційної ради з питань сім'ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми. Під час засідання обговорено низку актуальних питань. Зокрема, відповідно до доручення керівництва Мінсоцполітики України, отриманого у травні поточного року під час семінару з питань запобігання домашньому насильству, розглянуто систему роботи загальноосвітніх навчальних закладів Луганської області щодо формування нульової толерантності у дітей до проявів насильства.

Елеонора Поліщук відвідала позаміський заклад оздоровлення та відпочинку «Зоря»

В екологічно чистій зоні, в масиві Кремінських лісів, на відстані 40 км від міста Рубіжне розташований дитячий позаміський заклад оздоровлення та відпочинку «Зоря» Рубіжанського казенного хімічного заводу «Зоря». Сухе чисте повітря хвойних та листяних дерев створює унікальний мікроклімат, який позитивно впливає на органи дихання та серцево-судинну систему.

 

На Луганщині вилучено 577 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби піротехнічними розрахунками ДСНС перевірено 4,03 га місцевості у місті Сватове, Новоайдарському, Попаснянському, Станично-Луганському районах, де виявлено та вилучено 577 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: 521 одиницю артилерійських снарядів, три мінометні міни, один інженерний боєприпас, 34 одиниці підривників, 12 одиниць набоїв та шість інших вибухонебезпечних предметів.

До розмінування залучались 29 піротехніків та 12 одиниць техніки.

ТПП УКРАЇНИ РЕКОМЕНДУЄ КОМПАНІЯМ, ПОСТРАЖДАЛИМ ВІД КІБЕРАТАКИ ЗВЕРНУТИСЯ ДО КІБЕРПОЛІЦІЇ

З 27 червня 2017 року до ТПП України надходять численні звернення підприємців, постраждалих від кібератаки на корпоративні мережі за засвідченням форс-мажорних обставин (обставин непереборної сили).

Про роботу обласних центрів «Донбас-Україна» йшлося на нараді облдержадміністрації

Провів нараду директор Департаменту освіти і науки ОДА Юрій Стецюк.

Участь у заході взяли керівники освітніх центрів «Донбас-Україна» в Луганській області та директори загальноосвітніх навчальних закладів.

Юрій Стецюк зазначив, що в умовах проведення на території Луганської області АТО забезпечення права і свобод громадян, які проживають на тимчасово непідконтрольній українській владі території, отримання професійно-технічної та вищої освіти набуває особливого значення.

У Луганській області відбулася акція проти домашнього і гендерного насильства

З0 червня у Сєвєродонецьку відбувся міський забіг у рамках інформаційної кампанії «Насильству немає виправдання».

Забіг організовано міжнародною організацією «Право на здоров’я» та спільним проектом ООН Жінки і ПРООН «Відновлення управління та сприяння примиренню у постраждалих від кризи громадах України», який фінансується Європейським Союзом.

Метою проведення заходу є підвищення довіри до поліцейських та формування культури звернення по допомогу у випадку, якщо людина потерпає від домашнього та гендерного насильства.

Сєвєродонецьк оговтується від негоди

29 червня з 12:00 до 13:00 у місті Сєвєродонецьк пройшов дощ з градом та шквальним вітром.

Унаслідок буревію повалено безліч дерев та гілок, пошкоджено покриття даху на будинках та автомобілі. Також було призупинено роботу електротранспорту у зв’язку з великим потоком води.

У селі Сиротіно впала опора електромережі, а 500 мешканців залишились без світла. Туди виїхала бригада ремонтної служби.

Наразі ДСНС у Луганській області спільно з комунальними службами продовжують ліквідовувати наслідки негоди.

НОВІ ПРАВИЛА ЗДІЙСНЕННЯ ЕКСПОРТУ ОКРЕМИХ КАТЕГОРІЙ ПРОДОВОЛЬЧИХ ТОВАРІВ ДО КАТАРУ

За інформацією від Міністерства закордонних справ України, повідомляємо про заходи, пов’язані з експортом м’ясної продукції до Держави Катар, а саме про необхідність отримання попереднього дозволу Міністерства муніципальних справ і екології Держави Катар на імпорт продуктів птахівництва та тваринництва.

Вищезгаданий дозвіл стосується наступних продуктів:

УКРАЇНСЬКО-НІДЕРЛАНДСЬКА ДІЛОВА РАДА

Торгово-промислова палата України інформує, що 20 липня 2017 року в приміщенні ТПП України (вул. Велика Житомирська, 33,
каб. 401) відбудеться установче засідання української частини українсько-нідерландської ділової ради (далі УНДР).

Найбільш перспективними напрямами співробітництва між Україною та Нідерландами є: агропромислове виробництво, відновлювальна енергетика, ІТ-технології, логістика, суднобудування, хімічна промисловість, металургія та ін.

РАТИФІКОВАНО УГОДУ ПРО ВІЛЬНУ ТОРГІВЛЮ МІЖ УКРАЇНОЮ ТА КАНАДОЮ

28 червня Міністерство закордонних справ Канади дипломатичною нотою поінформувало Посольство України в Канаді про завершення внутрішньодержавних процедур із імплементації Угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою. З урахуванням цього, вільна торгівля між Україною і Канадою розпочнеться 1 серпня 2017 р.

Угода з 1 серпня скасує 98% тарифів на українські товари, які продаватимуться до Канади. Для канадських товарів одразу скасовується 72% тарифів, а упродовж 7 років безмитний експорт виросте до 98%.

Анастасія Шишанова – срібна призерка світової першості з важкої атлетики

У Токіо завершився чемпіонат світу з важкої атлетики. У складі Національної збірної України виступала представниця Луганської області Анастасія Шишанова.

Друге місце спортсменка посіла у сумі двоборства з результатом 230 кг. До свого доробку Анастасія додала «мале срібло» у ривку (107 кг). Також вона виконала норматив майстра спорту України міжнародного класу.

Вітаємо Анастасію Шишанову та її тренера з високим досягненням на міжнародній спортивній арені та бажаємо подальших перемог!

Наслідки негоди

29.06.2017 приблизно з 12:00 до 13:00 по області, відповідно до прогнозу Луганського обласного центру з гідрометеорології, пройшли сильні зливи та шквалистий вітер. Внаслідок негоди постраждали м. Сєвєродонецьк, с. Сиротино та Попаснянський район. Так у м. Сєвєродонецьк негодою було пошкоджено 2 автомобілі, повалено декілька дерев, призупинено роботу тролейбусів. У с. Сиротино та деяких населених пунктах Попаснянському районі порушено електропостачання, пошкоджено покрівлі житлових будинків.

Абітурієнти зареєстрували 12 850 електронних кабінетів за перший день вступної кампанії

12 850 вступників успішно зареєстрували власні електронні кабінети – про це інформує ДП «Інфоресурс» станом на 24:00 29 червня.

Уже з 12 липня через ці кабінети буде відкрито подання електронних заяв на вступ до вишів.

Новини АТО: на Луганщині бойовики вкотре порушують умови перемир’я

Вчора вночі внаслідок ворожого обстрілу співробітники СММ ОБСЄ були вимушені евакуювати свій польовий офіс в місті Попасна, повідомляє прес-група ОТУ «Луганськ».

Постраждалих серед співробітників місії ОБСЄ немає. Подібними збройними нападами бойовики намагаються залякати представників місії та примусити їх згорнути свою роботу на луганському напрямку. Українська сторона категорично засуджує такі дії противника та кваліфікує їх як грубе порушення досягнутих раніше угод.