Архів новин

30 августа 2017

Обговорені нагальні питання професійно-технічної освіти Луганщини

Сьогодні, 30 серпня, на базі Сєвєродонецького професійного ліцею відбулася панельна дискусія «Актуальні питання роботи закладів професійно-технічної освіти в умовах реформування освітньої галузі».

Під час заходу, у якому взяла участь заступник голови Луганської облдержадміністрації Ольга Лішик, обговорено регіональне замовлення на підготовку робітничих кадрів та фахівців у навчальних закладах області на 2017 рік.

Діти зі Станично-Луганського району відпочили у Хорватії

Протягом десяти днів, з 17 до 27 серпня, 22 дитини із смт Станиця Луганська, сіл Макарове, Вільхове та Валуйське відпочили у мальовничому селищі Савудрія, що у Республіці Хорватія, на березі Адріатичного моря.

Під час відпочинку діти провели незабутній час на Адріатичному узбережжі, відвідали визначні місця Хорватії, ознайомилися з місцевою культурою та звичаями, а також презентували свої таланти в українських піснях та танцях.

Юрій Гарбуз на Старобільщині вшанував пам'ять загиблих прикордонників

Під час робочої поїздки до Старобільського району голова облдержадміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз відвідав Луганський прикордонний загін Держприкордонслужби України.

Там очільник області провів робочу нараду з начальником загону, полковником Юрієм Ковальчуком, під час якої вони обговорили питання, пов'язані з перетином державного кордону та лінії розмежування, переміщенням вантажів та товарів.

Також Юрій Гарбуз вшанував пам'ять загиблих прикордонників.

Про проведення Міжнародної промислової виставки «CASPIAN IND EXPO – 2017» з 13 по 15 вересня 2017 року у виставковому центрі «Баку Експо Центр» м. Баку (Азербайджан).

Відповідно до інформації Посольства  Азербайджанської Республіки в Україні, Мінекономрозвитку  проінформувало про проведення Міжнародної промислової виставки «CASPIAN IND EXPO – 2017» з 13 по 15 вересня
2017 року у виставковому центрі «Баку Експо Центр» м. Баку, організатором якої є компанія «ITF Group» (International Trade Fairs Group).

Ключові законопроекти осені – реформи освіти, медицини, пенсійної системи

На засіданні Кабінету Міністрів України представлені п’ять ключових пакетів законопроектів, які стосуються пріоритетних реформ – освіти, медицини, пенсійної системи, нових стандартів у фінансовій сфері, управлінні державною власністю, запровадження електронних послуг та змін в адміністративному управлінні.

Пенсійна реформа (чотири законопроекти – № 6614, № 6615, № 6616, № 6617)

Відкрито медичний довгобуд у Старобільську!

Сьогодні голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз відкрив консультативну поліклініку КУ «Старобільське районне територіальне медичне об’єднання».

«Фантомівці» затримали партію в’яленої риби

Вчора, 29 серпня, співробітники фіскального наряду спецпідрозділу «Фантом» Головного управління ДФС у Луганській області спільно з прикордонниками на дорозі біля села Трьохізбенка зупинили «Ниву».
На ній житель села Райгородка намагався доставити до незаконної переправи через річку Сіверський Донець 250 кг в’яленої риби орієнтовною вартістю майже 38 тис. грн. Товар призначався для подальшої реалізації у тимчасово непідконтрольному українській владі смт Слов’яносербськ.
Відносно порушника складено адміністративний протокол за ч.1 ст. 204-3 КУпАП.
За інформацією

Обговорена співпраця з Міжнародною Кризовою Групою

Відбулася зустріч заступника голови облдержадміністрації Сергія Філя з директором програм у Європі та Центральній Азії Міжнародної Кризової Групи Маґдаленою Ґроно та аналітиком з питань України та Південного Кавказу Кетрін Квін-Джадж.

Маґдалена Ґроно подякувала за надану можливість обговорити соціально-політичні, гуманітарні проблеми та загальну ситуацію з безпеки в області.

На Луганщині буде організовано навчання фахівців органів влади на місцях щодо ґендерної політики

На зустрічі директора Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації Елеонори Поліщук та голови Інформаційно-консультативного жіночого центру Олени Суслової обговорено питання організації семінару для відповідних фахівців.

Так, враховуючи плинність кадрів на місцях, учасники наради домовилися у рамках семінару розповісти спеціалістам положення ґендерної політики, приклади її практичної реалізації в інших областях України, намітили попередній склад та категорії учасників.

У Луганській області вилучено 63 одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 29 серпня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 2,03 га місцевості у м. Сватовому, Новоайдарському, Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Також розрахунками групи піротехнічних робіт Міжрегіонального центру швидкого реагування ОРС ЦЗ ДСНС України (м. Ромни, Сумська область) у Попаснянському районі обстежено акваторію річки Сіверський Донець площею 0,3 га.

Виставкові заходи в Ісламській Республіці Іран на 2017 рік

За інформацією Посольства України в Ісламській Республіці Іран в м. Тегерані планується проведення наступних виставкових заходів:

З 15 по 17 вересня 2017 року в Тегеранському міжнародному виставковому центрі компанія з авіаційного сервісу «Jaam Jet Pars» проводитиме Другу Міжнародну виставку в галузі виробництва літальних апаратів для цивільної авіації «AEROPERSIA», яка націлена на розширення прямих зв’язків з підприємствами у галузі авіаційної промисловості, ремонту та технічного обслуговування.

Уряд запроваджує електронний реєстр пацієнтів, що потребують інсулінотерапії

Запровадження реєстру дає змогу державі уникнути необґрунтованих закупівель на десятки мільйонів гривень. Відповідно, ця економія дозволятиме забезпечувати безперебійну поставку високоякісних препаратів інсуліну кожному пацієнту, повідомляє Міністерство охорони здоров’я України.

Завдяки електронному реєстру інсулінозалежних вдалося виявити низку порушень. Так, були виявлені особи, які включалися до обґрунтування кількості грошей на закупівлю препаратів інсуліну за кошти державного бюджету.

01 ВЕРЕСНЯ 2017 РОКУ НАБИРАЕ ЧИННОСТІ УГОДА ПРО АСОЦІАЦІЮ МІЖ УКРАЇНОЮ ТА ЄС

Нагадуємо, що в цьому році Україна вже отримала безвізовий режим з Європейським Союзом, а вже з 01 вересня 2017 року набуває чинності у повному обсязі Угода про асоціацію з ЄС.
З цього моменту почнеться якісно новий етап нашого шляху до Європейського Союзу, етап глибинних та всеосяжних реформ, який зажадає максимальних зусиль всіх гілок української влади, бізнесу, громадського суспільства заради побудови кращого європейського майбутнього для українського народу.

На Луганщині обговорено організацію навчання фахівців місцевих органів влади та ОТГ щодо ґендерної політики

29 серпня 2017 року у місті Сєвєродонецьку відбулася зустріч директора Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації Елеонори Поліщук та голови Інформаційно-консультативного жіночого центру Олени Суслової.

ВІДБУЛАСЬ ЗУСТРІЧ З МІЖНАРОДНОЮ КРИЗОВОЮ ГРУПОЮ

29 серпня 2017 року у приміщенні обласної державної адміністрації відбулася зустріч заступника голови облдержадміністрації Сергія Філя з директором програм у Європі та Центральній Азії Міжнародної Кризової Групи Маґдаленою Ґроно та аналітиком з питань України та Південного Кавказу Кетрін Квін-Джадж, у якій від Луганської області також брали участь директор Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності Денис Денищенко та заступник директора Департаменту-начальник управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності Департаменту зовнішніх зносин, зо

Школярі гідно представили Луганщину у грі «Джура»

Команда-рій «АРГОС» Чмирівського НВК «Школа-гімназія» Луганської області взяв участь у ІІІ (Всеукраїнському етапі) Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») у с. Ватутіне Нововодолазського району Харківської області.

Гра відбувалася на базі Навчального центру оперативно-рятувальної служби цивільного захисту Державної служби з надзвичайних ситуацій.

У рамках ІІІ етапу «Джура-2017: Слобідська Січ» проводилось 17 різноманітних заходів.  

До 20 000 грн на створення молодіжної платформи у селах та містечках

Хочете мати молодіжну платформу? Тоді заповнюйте заявку. Ми працюємо вже більше п`яти років з волонтерами малих громад України і з радістю підтримаємо найкращих.

Максимальна сума міні-гранту – 20 000 грн.

Дедлайн подачі заявок – 15 вересня 2017 року, 23:59 год.

Отже, ЛОФ оголошує конкурс міні-грантів на створення молодіжних платформ у селах та містечках України.

Метою конкурсу є підтримка активної молоді, що здійснює систематичні зміни у своїй громаді, реалізовує соціальні, екологічні, освітні та культурні ініціативи.

ВІДБУЛАСЬ ЗУСТРІЧ З ПРЕДСТАВНИКАМИ СММ ОБСЄ

29 серпня у приміщенні облдержадміністрації відбулася зустріч з керівником Сєвєродонецької філії Луганського регіонального офісу СММ ОБСЄ Томасом Севеном. Зустріч проводили заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко та директор Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності Денис Денищенко.

Новини АТО: ворог порушує мирні домовленості

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування два рази порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

У напрямку села Кримське Новоайдарського району відкривався вогонь з автоматичних, протитанкових і ручних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Інформації щодо втрат та руйнувань не надходило.