Архів новин

01 сентября 2017

Юрій Гарбуз узяв участь у роботі ІV Балтійсько-Чорноморського економічного форуму

Заключна частина ІV Балтійсько-Чорноморського економічного форуму відбулася сьогодні, 1 вересня, у Херсоні.

Разом з керівництвом Херсонської ОДА, народними депутатами України та підприємцями й громадськими активістами голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз зустрівся із головою Сейму Литовської Республіки Вікторасом Пранцкєтісом та Надзвичайним і Повноважним Послом Литовської Республіки в Україні Марюсом Януконісом.

Для військових та жителів Луганщини влаштують благодійні концерти

3 та 4 вересня у рамках програми "Схід-Захід Україна–ЄДИНА" у Луганській області відбудуться зустрічі ветеранів з воїнами, що виконують завдання в зоні проведення антитерористичної операції та благодійні концерти присвячені Дню воєнної розвідки України для воїнів та місцевих мешканців.

Президент увів у дію рішення РНБО «Про посилення контролю за в'їздом в Україну, виїздом з України іноземців та осіб без громадянства, додержанням ними правил перебування на території України»

Президент Петро Порошенко підписав Указ №256/2017, яким увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 10 липня 2017 року «Про посилення контролю за в'їздом в Україну, виїздом з України іноземців та осіб без громадянства, додержанням ними правил перебування на території України».

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія ГАРБУЗА з нагоди Дня підприємця

Шановні підприємці Луганщини!

Щиросердно вітаю вас з професійним святом!

Сьогодні розвиток підприємництва – це один із найважливіших чинників відновлення економіки регіону та рушійна сила її модернізації.

Саме підприємництво є головним джерелом наповнюваності бюджетів усіх рівнів, створення нових робочих місць, фундаментальною основою для формування середнього класу.

Відбувся урочистий захід з нагоди Дня підприємця

31 серпня 2017 року в приміщенні обласної державної адміністрації відбувся урочистий захід з нагоди Дня підприємця, який відзначається в першу неділю вересня.

Свято встановлено Указом Президента № 1110/98 від 05.10.1998, щоб відзначити важливу роль, яку відіграє цей сектор економіки у формуванні нового економічного ладу, розвитку демократії та громадського суспільства.

Нагороджено кращих працівників університету внутрішніх справ ім. Е.О. Дідоренко

Перший навчальний день відзначали сьогодні й курсанти-першокурсники, студенти та професорсько-викладацький склад Луганського державного університету внутрішніх справ ім. Е.О. Дідоренко.

Їх привітав ректор університету Віталій Комарницький, а потім запропонував присутнім вшанувати хвилиною мовчання пам'ять першого ректора вишу – Е.О. Дідоренка.

На заході для студентів було зачитано вітальну телеграму від Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.

Інформація про стан надання соціальної підтримки сім’ям з дітьми та дітям пільгових категорій

Станом на 01.08.2017 по області в органах соціального захисту населення державна допомога сім’ям с дітьми виплачена 25937 отримувачам на загальну суму 294,5 млн грн в тому числі:

 

На Луганщині проведено тренінг щодо формування політики раннього втручання

29-30 серпня 2017 року в місті Сєвєродонецьк відбувся тренінг за темою: «Формування політики раннього втручання», організаторами якого стали Всеукраїнське громадське об’єднання «Національна асамблея інвалідів України» за підтримки позаштатного радника голови Луганської облдержадміністрації з питань соціального захисту осіб з інвалідністю Миколи Надулічного та Агенції регіонального розвитку.

 

Луганська обласна філармонія запрошує сєвєродончан та гостей міста на відкриття нового концертного сезону!

16 вересня, о 18.00 Луганська обласна філармонія відкриє 72-ий концертний сезон. На слухачів чекає низка приємних сюрпризів та по-справжньому казкова програма. Так, всі присутні матимуть змогу насолодитися здобутками світової музичної спадщини, що не має жодних вікових меж: вона відома як дорослим, так і малим.

Першокурсники військового ліцею отримали перші свої погони

Ця важлива подія для ліцеїстів Луганського обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії» відбулася сьогодні з нагоди Дня знань.

У цьому році до навчального закладу вступили 108 хлопців з усіх міст та районів Луганщини.

Начальник ліцею полковник Валерій Ємбаков у своєму вітальному слові висловив впевненість, що першокурсники стануть гідними продовжувачами славетних традицій військового ліцею.

«Фантом» запобіг спробі незаконної торгівлі

Сьогодні, 1 вересня, співробітники фіскального наряду спецпідрозділу «Фантом» Головного управління ДФС у Луганській області спільно з прикордонниками на дорозі до незаконної переправи через річку Сіверський Донець між селами Лопаскине та Трьохізбенка затримали жителя Попаснянського району.

Він на легковому автомобілі віз 770 кг кондитерського маку орієнтовною вартістю майже 41 тис. грн.

А вчора у цьому ж районі «фантомівці» зупинили «Ниву», в якій житель Трьохізбенки перевозив 500 кг твердого сиру вартістю 40 тис. грн.

Першачки прифронтової Трьохізбенки ходитимуть до школи у вишиванках від Юрія Гарбуза

У цьому році за шкільні парти вперше сядуть 5578 хлопчиків та дівчаток, а до одинадцятих класів – 3013. За дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза сьогодні його заступники привітали з початком нового навчального року учнів, їхніх батьків і вчителів.

До навчальних закладів вони завітали з пахучим короваєм, а першачки Трьохізбенської загальноосвтньої школи отримали у подарунок від Юрія Гарбуза українські національні вишиваночки. 

Серед 20 кращих медиків України – луганчанка

У серпні вперше в країні відбулося нагородження кращих медиків України Відзнакою за професіоналізм і милосердя «Орден Святого Пантелеймона».

Відзнака присуджувалась у п’яти номінаціях – «Кращий лікар», «Кращий медик», «Новатор охорони здоров’я», «Міжнародне співробітництво у галузі охорони здоров’я», «Служіння суспільству».

Опубліковано постанову Кабінету Міністрів України, згідно з якою підвищено мінімальні ціни на окремі види алкогольних напоїв

Інформація про внесення змін у додаток до постанови Кабінету Міністрів України від 30 жовтня 2008 року № 957 «Про встановлення розміру мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін на окремі види алкогольних напоїв»

Це важливий крок у поверненні України до європейської родини – Президент про вступ в дію Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС

У День знань, 1 вересня, Україна святкує ще одну подію – вступ в дію Угоди про Асоціацію між Україною та Європейським Союзом, яка є першим і надзвичайно важливим кроком повернення нашої держави до європейської родини. Про це сказав Президент Петро Порошенко, перебуваючи на Харківщині з робочою поїздкою.

«Сьогодні, в День знань, ми з вами святкуємо ще одне величезне свято. 1 вересня в 0.00 в повну силу вступила Угода про Асоціацію України з Європейським Союзом – перший і надзвичайно важливий крок повернення нашої держави до європейської родини», – сказав Глава держави.

Діти з прифронтової Попасної відпочили на Прикарпатті

Літні канікули 29 школярів з міста Попасна провели на Прикарпатті. Відпочинок дітей із району проведення АТО організовано військовослужбовцями Тернопільського зонального відділу Військової служби правопорядку спільно з Івано-Франківською міськрадою.

Упродовж трьох тижнів школярі оздоровлювалися поблизу Івано-Франківська у таборі «Лімниця», де на них чекали різноманітні розважальні заходи та екскурсії, повідомляє Міністерство оборони України.

На офіційному закритті зміни дітям з Луганщини вручили солодощі, подарунки та сувеніри на згадку про відпочинок на Прикарпатті.

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія ГАРБУЗА з нагоди Дня знань

Дорогі учні, вчителі, батьки!

Щиро вітаю вас з початком нового навчального року – з Днем знань!

Любі першокласники, для вас сьогодні вперше прозвучить шкільний дзвінок і пройде перший у вашому житті урок. Я бажаю вам бути здоровими, щасливими, активними, допитливими, завжди і в усьому першими!

Дорогі школярі, ви живете в історичний для нашої країни час. Ви є сучасниками і вже зовсім скоро станете творцями справді незалежної, вистражданої в поті і крові Української держави.

Новини АТО: обстріли на Луганщині поновилися

Протягом минулої доби та сьогодні зранку, 1 вересня, незважаючи на «шкільне перемир’я», об’єднані російсько-терористичні бандформування чотири рази порушили «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку сіл Кримське та Жовте Новоайдарського району тричі відкривався вогонь з автоматичних, протитанкових і ручних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

По укріпленнях наших захисників поблизу села Катеринівка Попаснянського району ворогом вівся обстріл з протитанкових гранатометів.

Інформації щодо втрат та руйнувань не надходило.

Впровадження державного лізингового житла – позитивний крок у вирішенні квартирного питання для багатьох українців, — Парцхаладзе

Впровадження в Україні державних програм із надання житла на умовах фінансового лізингу – позитивний крок у вирішенні квартирного питання для багатьох українців. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лев Парцхаладзе.