Архів новин

08 сентября 2017

Відновлення енергозабеспечення

       Сьогодні близько 10.00 години відбулося відключення ПЛ 220 кВ «ЛуТЕС - Лисичанська». ВП «Луганська ТЕС» було зменшено генерацію електроенергії до 50 МВт, в роботі залишився 1 енергоблок.

       Після невдалих спроб включити ПЛ 220 кВ «ЛуТЕС - Лисичанська» в автоматичному режимі прийнято рішення заживити Луганський енерговузол по лініям потужністю 110 кВ «Ювілейна - Бахмутська» та «Сватове - Курилівка».

Елеонора Поліщук: Успіх соціальної сфери Луганської області залежить від того, як ми спрацюємо на місцях

«Успіх соціальної сфери Луганської області залежить від того, як ми спрацюємо на місцях», - так зазначила директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук у ході семінару з питання організації надання соціальних послуг населенню для фахівців об’єднаних територіальних громад області. Захід проведено Департаментом спільно з Відокремленим підрозділом установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» 07 вересня 2017 року.

Внесено зміни до реєстру лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню

До уваги учасників програми «Доступні ліки».

Наказом МОЗ України від 4 вересня 2017 р. № 1046 внесено зміни до Реєстру лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню, станом на 26 липня 2017 р., затвердженого наказом МОЗ України від 26 липня 2017 р. № 856 (у редакції наказу Міністерства охорони здоров'я України від 28 липня 2017 року № 875).

Оцінка розвитку територій – шлях до зростання рейтингу області

08 вересня 2017 року під головуванням заступника голови облдержадміністрації Вадима Данієляна відбулася нарада з питання удосконалення оцінки результатів діяльності райдержадміністрацій, виконкомів міських рад міст обласного значення.

У заході прийняли участь керівники структурних підрозділів облдержадміністрацій, територіальних підрозділів міністерств, та представники інших центральних органів влади.

До уваги суб’єктів господарювання, які здійснюють торгівлю непродовольчими товарами

 На офіційному сайті Міністерства економічного розвитку і торгівлі України 07 вересня 2017 року розміщено для обговорення проект наказу «Про затвердження Змін до Правил роздрібної торгівлі непродовольчими товарами» (далі – проект Наказу), у якому розділ ІІ Правил роздрібної торгівлі непродовольчими товарами доповнено новою главою «Запальнички», якою визначаються особливості продажу запальничок, зокрема щодо заборони продажу запальничок нестандартного дизайну, які за своєю формою нагадують героїв мультфільмів, іграшки, зброю, годинники, телефони, музичні інструменти, транс

ЗНО-2018: Тести з іноземної мови будуть з аудіюванням та двох рівнів складності

У наступному році у ЗНО з англійської, іспанської, німецької та французької мов уперше будуть тести двох рівнів складності: В1 і В2.

Також вони включатимуть частину «Розуміння мови на слух»: прослуховування звукових фрагментів і виконання завдань до них. Про це йдеться у наказі МОН, який набирає чинності сьогодні, 8 вересня 2017 року.

Тест рівня В2 складатимуть випускники 2018 року, які зараховуватимуть результат ЗНО з іноземної мови як оцінку за державну підсумкову атестацію та вивчали цю мову на профільному рівні.

Майбутнє музеїв – сучасні культурні центри

У Сєвєродонецькому обласному музичному училищі ім. С. Прокоф’єва відбулася обласна нарада музейних працівників на тему «Актуальні питання музейної справи».

У заході взяли участь понад 30 керівників місцевих відділів культури, директорів та завідувачів фондів міських/районних музеїв, представників громадськості.

Ними обговорювалися питання осучаснення музейних експозицій, використання новітніх технологій та методів у музейній практиці, досвід музеїв області щодо залучення позабюджетних коштів.

Оцінка розвитку територій – шлях до зростання рейтингу області

Сьогодні, 8 вересня, заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян провів нараду з удосконалення оцінки результатів діяльності районних державних адміністрацій та виконкомів міських рад міст обласного значення.

У заході взяли участь керівники структурних підрозділів ОДА, територіальних підрозділів міністерств та представники інших центральних органів виконавчої влади.

Виїзна нарада у Новопсковському районі

07.09.2017 у Новопсковському районі було проведено виїзну нараду, на якій обговорили проблемні питання в роботі райдержадміністрації з метою сприяння залученню інвестицій та визначили подальші напрямки роботи.

Ділова зустріч із представниками міста Ліньї (Китай) для обговорення можливостей співпраці в економіці, торгівлі й освіті

11 вересня 2017 р. у Торгово-промисловій палаті України (вул. В. Житомирська, 33, Chamber Media (ауд.101), ауд. 405) відбудеться ділова зустріч із представниками міста Ліньї (Китай) для обговорення можливостей співпраці з містом Ліньї (Китай) в економіці, торгівлі й освіті.

Участь безкоштовна.

 

Програма:

13:50-14:00 Реєстрація учасників. Вітальна кава

14:00-14:05 Вітальне слово й знайомство учасників двох країн

Облдержадміністрація – активний учасник підготовки пропозицій до законодавства із захисту прав людини в умовах АТО

Заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик узяла участь у публічному обговоренні питань щодо забезпечення пенсійних виплат у контексті військового конфлікту та захисту цивільного населення на тимчасово непідконтрольних територіях.

Зазначене питання підіймалось на Міжнародній конференції «Право на пенсію в умовах збройного конфлікту: міжнародний досвід та шлях України», яка відбулася вчора у Києві.

На початку вересня в повному обсязі профінансовані заплановані призначення на утримання центру соцiально-психологiчної реабiлiтацiї дітей

В Луганській області на контрольованій українською владою території функціонує один центр соціально-психологічної реабілітації дітей, який розташований у м. Лисичанську.

Він розрахований на 30 місць та надає соціальні послуги дітям, які опинились в складних життєвих обставинах, не тільки з м. Лисичанськ, але і з інших міст та районів області/

На початку вересня в повному обсязі профінансовані соціальні виплати сім’ям з дітьми

5 вересня 2017 року отримано з держбюджету та перераховано місцевим бюджетам області субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату допомоги сім'ям з дітьми, малозабезпеченим сім'ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам, тимчасової державної допомоги дітям та допомоги по догляду за інвалідами I чи II групи в наслідок психічного розладу в сумі 69.307,5 тис. грн, що становить 100,0 % від потреби у таких виплатах на поточний місяць.

Новини АТО: порушено спокій на Новоайдарщині

За минулу добу об’єднані російсько-терористичні бандформування один раз порушили «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

У напрямку переправи через річку Сіверський Донець поблизу села Лобачеве Новоайдарського району вівся обстріл зі 120-мм мінометів.

Сили АТО вогонь у відповідь не відкривали.

Інформації щодо втрат та руйнувань не надходило.