Архів новин

11 сентября 2017

Український сигнал з нової 134-метрової РТС сягає навіть Довжанська

Відкриття радіотелевізійної станції у Новоайдарському районі надало можливість покриття українським телебаченням та радіомовленням не тільки населених пунктів вздовж лінії розмежування, а й частину тимчасово окупованих територій області.

Радіус дії передавачів станції становить 60 км та забезпечує українським телерадіомовленням населені пункти Станично-Луганського, Попаснянського районів, а також Луганська, Голубівки, Кадіївки, Алчевська, Брянки, Первомайська, Слов'яносербського, частково – Перевальського і Лутугинського районів.

ПРОГРАМА ПІДВИЩЕННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ НА РИНКУ ПРАЦІ для ВПО

Данська Рада у справах Біженців (Danish Refugee Council) за фінансової підтримки Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (Swiss Agency for Development and Cooperation/SDC) і Департаменту Міжнародного Розвитку Великобританії (Department for International Development /DFID) розпочинає нову програму, спрямовану на підтримку внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та осіб, які постраждали від конфлікту в Україні, підвищення конкурентоспроможності на ринку праці та стабілізації їх життя шляхом надання можливості отримання професійної освіти.

На Луганщині на третину зросло розкриття корупційних злочинів

Як вже повідомлялося раніше, Прокуратурою Луганської області спільно з Головним управлінням Національної поліції в області, Управлінням СБУ в області, Головним управлінням ДФС в області проаналізовано стан протидії злочинності за 7 місяців 2017 року.

Так, протягом зазначеного періоду зменшилась кількість зафіксованих злочинів проти громадської безпеки з 797 до 711 випадків (або –10,8 %).

На третину менше обліковано фактів правил порушень правил безпеки дорожнього руху та експлуатації транспорту з 281 випадку до 191.

ПРОГРАМА СТВОРЕННЯ РОБОЧИХ МІСЦЬ для ВПО

Данська Рада у справах Біженців (Danish Refugee Council) за фінансової підтримки Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (Swiss Agency for Development and Cooperation/SDC) і Департаменту Міжнародного Розвитку Великобританії (Department for International Development /DFID) розпочинає нову програму, спрямовану на підтримку внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та осіб, які постраждали від конфлікту в Україні, стабілізацію їх життя та досягненні довгострокових рішень шляхом працевлаштування та отримання доходів.

Увага!Бізнес-гранти на започаткування нового, відновлення або розширення існуючого бізнесу

Данська Рада у справах Біженців (Danish Refugee Council) за фінансової підтримки Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (Swiss Agency for Development and Cooperation/SDC) і Департаменту Міжнародного Розвитку Великобританії (Department for International Development /DFID) розпочинає нову програму, спрямовану на підтримку внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та осіб, що постраждали від конфлікту в Україні, які потребують допомоги для початку нового та відновлення або розширення існуючого бізнесу.

Сума гранту: від 300 до 1000 доларів США.

УВАГА! НОВИЙ ВИПУСК "ЩОТИЖНЕВИК ЕКСПОРТЕРА"

З метою забезпечення інформаційної підтримки суб’єктів господарювання області у сфері започаткування та розвитку зовнішньоекономічної діяльності Департаментом зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності облдержадміністрації підготовлено випуск «Щотижневик експортера».

У «Щотижневик експортера» в зручному вигляді представлена різноманітна інформація та заходи, які сформовані за найбільш цікавими тематичними напрямами зовнішньоекономічної діяльності:

Містам та районам області доручено пришвидшити процес підготовки до опалювального сезону

Сьогодні, 11 вересня, за дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза його заступник Вадим Данієлян провів скайп-нараду обласного штабу з підготовки житлово-комунального господарства, об’єктів соціального призначення до роботи в осінньо-зимовий період 2017-2018 років та сталого проходження опалювального сезону.

У засіданні штабу взяли участь директор Департаменту житлово-комунального господарства ОДА Віталій Сурай, представники ТОВ «ЛЕО» та комунальних підприємств області.

Приєднуйся до спільноти тих, хто вивчає англійську мову разом з нашою рубрикою «TRAIN YOUR BRAIN»! Урок 2

Деякі англійські слова, які можуть бути корисними при відпочинку в готелі або гостьовому будинку.

У співпраці з громадськістю побудуємо сильне громадянське суспільство

Завдяки плідній співпраці облдержадміністрації та ПРООН щодо втілення різноманітних проектів були узгоджені напрями спільної роботи з розвитку громадянського суспільства на Луганщині.

Оцінюючи досягнутий на сьогодні результат, слід зазначити, що у вирішенні низки питань погляди обох сторін співпадають.

Порозуміння у багатьох з них було досягнуто під час недавньої зустрічі заступника голови облдержадміністрації Сергія Філя з керівництвом східного офісу ПРООН у Краматорську.

Луганським обласним центром соціально-психологічної допомоги проведено консультування громадян, які опинилися в складних життєвих обставинах

8 вересня 2017 року на базі Луганського обласного центру соціально-психологічної допомоги в селищі Михайлівка Кремінського району із залученням фахівця Рубіжанського відділення Сєверодонецького бюро первинної безоплатної правової допомоги було проведено консультування громадян, які опинилися в складних життєвих обставинах та знаходяться на обліку Центру.

 

Видатні спортсмени Луганщини відзначені державними нагородами

Президентом України Петром Порошенком підписані три Укази щодо відзначення державними нагородами видатних спортсменів, у тому числі з Луганської області.

Артисти Луганської обласної філармонії взяли участь в урочистому відкритті ХVII ОБЛАСНИХ ЛІТНІХ СІЛЬСЬКИХ СПОРТИВНИХ ІГОР

ХVII ОБЛАСНІ ЛІТНІ СІЛЬСЬКІ СПОРТИВНІ ІГРИ!
В місті Кремінна пройшли масштабні спортивні змагання, а саме ХVII ОБЛАСНІ ЛІТНІ СІЛЬСЬКІ СПОРТИВНІ ІГРИ за участі тих, хто присвятив своє життя спорту. Так, 9 вересня, на обласній фізкультурній базі "Олімп", близько 650 спортсменів змагалися у багатьох видах спорту.

Область завершує підготовку до нового опалювального сезону, – Юрій Гарбуз

«На сьогодні 87 % об’єктів житлово-комунального господарства готові до зими. Але до початку опалювального сезону важливо звернути увагу на питання підготовки енергетичних об’єктів», – наголосив голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

Участь у нараді з обговорення проблемних питань діяльності ТОВ «ЛЕО», визначення шляхів їх врегулювання та відкритому обговоренні проекту Інвестиційної програми ДП «НЕК «Укренерго» на 2018 рік очільник Луганщини доручив своєму заступнику Юрію Клименку.

У Луганській області військовослужбовці відточують свої навички для захисту України

Сьогодні, 11 вересня на військовому полігоні поблизу міста Лисичанськ відбуваються одноденні планові військові навчання з практичними стрільбами.

Мета цього вишколу – відпрацювання злагоджених взаємодій підрозділів ОТУ «Луганськ».

Звертаємось до жителів області, зберігати спокій, оперативна ситуація навколо проведення навчань у Луганській області знаходиться під контролем, повідомляє прес-служба ОТУ «Луганськ».

Представникам громад розповіли про особливості надання соціальних послуг

Зокрема, представників об’єднаних територіальних громад  поінформовано про модель соціального «прозорого офісу» для прийому громадян, діяльність якого мають забезпечити місцеві органи влади, систему надання розмежування повноважень із організації та надання соціальних послуг населенню, про повноваження громад щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, попередження насильства в сім’ї та ґендерного насильства, про соціальну підтримку дітей та сімей із дітьми, які опинилися у складних життєвих обставинах.

ПРЕДСТАВНИК ДЕПАРТАМЕНТУ ОТРИМАВ СЕРТИФІКАТ ХАРКІВСЬКОЇ ТПП

За результатами навчання фахівець відділу зовнішньоекономічної діяльності Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності облдержадміністрації Євген Сахань отримав сертифікат Харківської ТПП про проходження навчання в Школі підготовки фахівців ЗЕД, яке проходило 05-07 вересня поточного року в Харкові.

Послання Президента України до Верховної Ради України «Про внутрішнє та зовнішнє становище України в 2017 році»

Дорогий український народе!

Шановний пане Голово!

Шановний пане Прем’єр-міністр і високодостойні члени українського Уряду!

Шановні народні депутати!

Представники Новопсковського району стали переможцями обласних сільських спортивних ігор 2017 року

Цього року у змаганнях на базі обласного фізкультурного центру «Олімп» взяли участь 500 спортсменів з 12 районів. Кожна з цих команд складалася з 40 чоловіків та жінок.

Учасники змагань виявляли найсильнішого у 10 видах спорту: гирьовий та армспорт, шахи, шашки, міні-футбол, волейбол (жінки та чоловіки), легка атлетика, настільний теніс, перетягування канату.

За результатами XVII літніх сільських спортивних ігор «Кремінщина-2017» перемогу виборола команда Новопсковського району, друге місце посіли представники Старобільщини, третє – у спортсменів з Кремінського району.

Новини АТО: на Луганщині знову запрацювали міномети

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування шість разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку села Кримське Новоайдарського району чотири рази застосовувались автоматичні гранатомети, великокаліберні кулемети, а також стрілецька зброя.

По укріпленнях наших захисників поблизу смт Новотошківське Попаснянського району двічі відкривався вогонь з 82-мм мінометів.

Сили АТО вогонь у відповідь не відкривали.

Інформації щодо втрат та руйнувань не надходило.