Архів новин

12 сентября 2017

Приватизація об'єктів держвласності має відбуватись відкрито із залученням українських та іноземних інвесторів, але без інвесторів країни-агресора – Глава держави

Під головуванням Президента Петра Порошенка Національна рада реформ розглянула законопроект, спрямований на забезпечення прозорості і ефективності приватизації державних підприємств. Глава держави підкреслив, що це питання є надзвичайно важливим для України, її інвестиційного клімату та перспектив, економічного зростання.

У нараді з питань розвитку сільської медицини під головуванням Петра Порошенка взяв участь Юрій Гарбуз

Президент України Петро Порошенко провів нараду з питань розвитку сільської медицини та впровадження медичної реформи.

На ній було зазначено, що важливою складовою медичної реформи є підвищення рівня забезпечення медичними послугами на селі.

«Ми маємо зробити максимум задля прискорення розвитку сільської медицини. Бо Україна є не лише однією з найбільших за площею країн Європи, а й країною, де більш значна частина населення проживає у сільській місцевості – 33 %», – відзначив Глава держави.

Цьогоріч на Луганщині виділено 31 мільйон гривень учасникам і інвалідам війн та жертвам нацистських переслідувань

Також під час брифінгу для ЗМІ виступила директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Елеонора Поліщук і розповіла про надання грошових та інших соціальних допомоги окремим категоріям громадян.

За її словами, для видачі разової грошової допомоги, передбаченої Законами України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального статусу» і «Про жертви нацистських переслідувань» цього року виділено із державного бюджету 31 млн грн 28,2 тис. осіб.

Юрій Гарбуз: «Схід-Експо 2017» поширить і зміцнить ділові зв'язки Луганщини з її партнерами

У Києві триває «Схід-Експо 2017» – виставка-презентація бізнесів Луганської та Донецької областей, поєднана з можливістю проведення ділових перемовин.

«Малий та середній бізнес є невід’ємною частиною розвитку економіки Луганщини. Тож, ми продовжуємо залучати інвесторів і кредиторів», – наголосив голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

Він побажав, щоб між Донбасом та іншими областями й надалі розширювалися і міцніли як ділові зв'язки, так і дружні взаємини.

Підготовка області до опалювального сезону на особистому контролі Юрія Гарбуза

Сьогодні, 12 вересня, заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян під час брифінгу для ЗМІ розповів про підготовку підприємств паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунального господарства, об’єктів соціальної сфери та інфраструктури до осінньо-зимового періоду 2017-2018 років.

Благодійна акція на підтримку Деркульського кінного заводу відбувається у рамках «Схід-Експо 2017»

На виставці-презентації «Схід-Експо 2017», яку 12-13 вересня приймає Торгово-промислова палата України, кожні дві години розігруються різноманітні призи, проводяться лотереї та інші подібні заходи.

Один з них – благодійна акція на підтримку Деркульського кінного заводу №63, розташованого у  Біловодському районі.

Її ініціатором виступив Департамент агропромислового розвитку Луганської облдержадміністрації.

Підписано договір про творче та наукове співробітництво між Інститутом археології Національної академії наук України та Управлінням культури, національностей та релігій Луганської обласної державної адміністрації.

З метою розвитку наукового та творчого співробітництва, надання взаємної допомоги у галузі проведення досліджень археологічних об’єктів Луганської області за для збереження культурної спадщини 07 вересня 2017 року між Інститутом археології Національної академії наук України та Управлінням культури, національностей та релігій Луганської обласної державної адміністрації було підписано договір про творче та наукове співробітництво. Термін дії договору – до 31.12.2019 року.

Делегація Луганщини відвідала Харків для вивчення досвіду роботи соціальних «прозорих офісів»

Ця поїздка відбулася за дорученням голови Луганської облдержадміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза.

Луганщина готується до впровадження пенсійної реформи

Під час сьогоднішньої апаратної наради також розглянуто питання пріоритетних напрямів реформування пенсійної системи. Доповідачем з цієї теми виступив перший заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області Павло Баранов.

Він проінформував присутніх, що органи Пенсійного фонду України та пенсійне законодавство проходять процес поглибленого реформування. Зміни в організації роботи органів Фонду відбуваються відповідно до Стратегії модернізації та розвитку Пенсійного фонду України на період до 2020 року.

Освоєння держкоштів у повному обсязі до кінця року та введення об’єктів будівництва в експлуатацію, – доручення Юрія Гарбуза

Сьогодні, 12 вересня, заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Вадим Данієлян провів засідання апаратної наради.

На розгляд учасникам заходу було представлено питання щодо використання коштів, передбачених Луганській області у 2017 році на реалізацію інвестиційних програм і проектів.

Про це розповів в.о. обов’язки директора Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації Сергій Медведчук.

Малий і середній бізнес є запорукою майбутнього Луганщини, – Юрій Гарбуз

Про це голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації заявив сьогодні, 12 вересня, під час відкриття ділового заходу «Схід-Експо 2017», що протягом двох днів триватиме у приміщенні Торгово-промислової палати України у Києві.

Вибір перевізників на внутрішньообласні маршрути здійснюється виключно на конкурсних засадах

     Останнім часом деякими перевізниками через засоби масової інформації висвітлюються особисті судження та припущення щодо неякісної організації облдержадміністрацією пасажирських перевезень на приміських та міжміських автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі території області (внутрішньообласні маршрути), та на їх думку, сприянню нею монополізації ринку перевезень.

Новини АТО: Кримське обстріляне з мінометів

За минулу добу об’єднані російсько-терористичні бандформування один раз порушили «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

У напрямку села Кримське Новоайдарського району вівся обстріл з 82-мм мінометів.

Сили АТО вогонь у відповідь не відкривали.

Інформації щодо втрат та руйнувань не надходило.