Архів новин

13 сентября 2017

Обговорення початкових результатів Індексу соціальної згуртованості та примирення для східної України.

12 вересня 2017 року у приміщенні офісу ООН у східній Україні відбулася зустріч з представниками Програми Розвитку ООН, Дитячого фонду ООН, міжнародної організації з міграції та Офісу Координатора системи ООН в Україні, а саме: Стеном Вейцманом – радником з питань мира та розвитку ООН, Євгеном Кузнєцовим – асистентом проекту соціальної згуртованості ООН, Ільдаром Газізулліним – спеціалістом з відновлення ПРООН, Ільке Даглі – керівником відділу досліджень Центру сталого розвитку миру та демократичного розвитку (SeeD).

Юрій Гарбуз вшанував пам’ять полеглих воїнів АТО та Героїв Небесної Сотні на Личаківському кладовищі

Під час перебування на Львівщині голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз разом із головою Львівської обласної ради Олександром Ганущиним відвідав Личаківське кладовище, де вони вшанували пам'ять загиблих в АТО Героїв та Героїв Небесної Сотні.

«Ми у вічному неоплатному боргу перед ними! Працюємо заради того, щоб смерть кращих синів України була не марною. Слава Україні! Героям слава!» – промовив Юрій Гарбуз.

Разом зі Львівщиною плануємо проекти в освіті, охороні здоров'я та медіа-ресурсів, – Юрій Гарбуз

Відповідаючи на питання журналістів, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз зазначив, що він вкрай задоволений результатами поїздки.

«У рамках проекту «Змінимо країну разом» ми відвідуємо Львівщину. Нам є чому навчитись у наших західноукраїнських колег у сфері реалізації мікропроектів, які дозволять взаємодіяти області, району та громаді для розвитку і добробуту Луганщини. Також цього року ми розпочнемо переймати досвід у будівництві спортмайданчиків в Луганській області», – сказав Юрій Гарбуз.

Спортсмен з Луганщини – бронзовий призер світової першості

В Угорщині відбувся етап Кубку Світу зі спортивної гімнастики.

У складі національної збірної України виступав Євген Юденков з Луганської області.

За результатами виконання вправи на кільцях він став бронзовим призером світових змагань.

Вітаємо спортсмена та його тренера!

На Луганщині за матеріалами СБУ заочне засудження чекає на 53 сепаратистських функціонерів ОРЛО

У 2017 році в Луганській області Службою безпеки України завершено досудове розслідування стосовно 53 «посадових осіб» силового та політичного блоку псевдодержавного утворення «ЛНР». Серед них – 19 чиновників високого рівня – «міністрів», «заступників міністрів», очільників «департаментів», «глав адміністрацій» тощо, повідомляє Управління СБУ в Луганській області.

У Сєвєродонецьку відбулася медіа-дискусія «Сучасні стандарти журналістики та кому вони потрібні»

У рамках заходу були обговорені результати моніторингу регіональних ЗМІ, що здійснюється Інститутом демократії імені Пилипа Орлика.

Моніторинг охопив вісім видань Луганщини – чотири друковані та чотири Інтернет-ресурси. Загалом проект, окрім нашої області, досліджує мас-медіа Харківщини, Львівщини, Дніпровщини, Вінниччини, Буковини, Донеччини, Одещини.

Увага! Оголошення

15 вересня 2017 року в облдержадміністрації відбудеться засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.

Місце проведення: м. Сєвєродонецьк, проспект Центральний, 59, 2-й поверх, зал засідань.

Початок 14:00.

Національна академія наук України допоможе зберегти історичну спадщину Луганщини

Нещодавно Управлінням культури, національностей та релігій ОДА та Інститутом археології Національної академії наук України підписано договір про творче та наукове співробітництво. Цей документ передбачає розвиток наукового та творчого співробітництва, надання взаємної допомоги у галузі проведення досліджень археологічних об’єктів Луганської області задля збереження культурної спадщини.

Комітет Верховної Ради з питань будівництва схвалив важливі законопроекти для покращення ведення діяльності у будівництві, — Парцхаладзе

На засіданні комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування та житлово-комунального господарства депутати схвалили та рекомендували до першочергового розгляду на сесії проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері містобудування» та проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту речових прав на об’єкти незавершеного будівництва та майбутні об’єкти нерухомості».

«Фантом» знову затримав автомобіль з контрабандою

Вчора, 12 серпня, співробітниками фіскального наряду спецпідрозділу «Фантом» Головного управління ДФС у Луганській області на незаконній переправі через річку Сіверський Донець між селами Лопаскине та Трьохізбенка затримали жителя Трьохізбенки. Автомобілем «Лада» він доставив до переправи партію жіночого одягу (куртки, шарфи, зимові шапки) орієнтовною вартістю 66 тис. грн.
Товар призначався для транспортування до тимчасово непідконтрольного Україні смт Слов'яносербськ.
Відносно правопорушника складено адміністративний протокол за ч.1 ст.204-3 КУпАП.

Зшиваємо Україну: від Сходу До Заходу, – Юрій Гарбуз під час робочої поїздки на Львівщину

Сьогодні, 13 вересня, у Львові відбулося підписання Декларації про співпрацю у сфері інформаційної інтеграції регіонів та протидії агресивним пропагандистським впливам з боку третьої сторони між Луганською облдержадміністрацією, Львівською облрадою та Львівською облдержадміністрацією. Делегацію нашої області очолив голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

Збільшуються розміри винагороди за участь в АТО та соціальні стандарти для сержантів бойового складу

Протягом січня-вересня 2017 року вживалися заходи для підвищення розміру винагороди за безпосередню участь в АТО, що дозволило тричі (з 1 січня, з 1 квітня та з 1 серпня) суттєво збільшити розмір винагороди військовослужбовцям, які виконують завдання.

Так, порівняно з груднем 2016 року розмір винагороди на лінії бойового зіткнення на глибину ротних опорних пунктів першого ешелону зріс у 2,4 рази (з 4,2 тис. грн до 10 тис. грн). В інших місцях дислокації в межах визначеного району АТО – у 3,7 разів (з 1,2 тис. грн до 4,5 тис. грн) на місяць.

Інформація за 11.09.2017

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 11.09.2017

Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру – 0, з них:

державного рівня – 0;

регіонального рівня – 0;

місцевого рівня – 0;

об’єктового рівня – 0.

 

Кількість пожеж – 6, з них:

у житловому секторі – 2;

на виробництві – 0;

в екосистемах – 4;

на транспорті – 0;

інші – 0.

Інформація за 10.09.2017

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 10.09.2017

Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру – 0, з них:

державного рівня – 0;

регіонального рівня – 0;

місцевого рівня – 0;

об’єктового рівня – 0.

 

Кількість пожеж – 5, з них:

у житловому секторі – 2;

на виробництві – 0;

в екосистемах – 3;

на транспорті – 0;

інші – 0.

Інформація за 07.09.2017

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 07.09.2017

Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру – 0, з них:

державного рівня – 0;

регіонального рівня – 0;

місцевого рівня – 0;

об’єктового рівня – 0.

 

Кількість пожеж – 1, з них:

у житловому секторі – 0;

на виробництві – 0;

в екосистемах – 1;

на транспорті – 0;

інші – 0.

Навчання

           12.09.2017  фахівці управління взяли участь в організації і проведенні командно-штабного навчання з органами управління та силами цивільного захисту місцевої ланки  територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Білокуракінського району Луганської області.

Луганська обласна філармонія запрошує на відкриття нового концертного сезону

16 вересня у Сєвєродонецькому обласному музичному училищі ім. С.Прокоф’єва відбудеться відкриття 72-го концертного сезону Луганської обласної філармонії.

Слухачі матимуть змогу знову насолодитися шедеврами світової музичної спадщини, що не має жодних вікових меж: вона відома як дорослим, так і малим.

Під керівництвом головного диригента Євгена Тутевича академічний симфонічний оркестр виконає симфонічну сюїту Миколи Римського-Корсакова «Шехеразада». Твір створений композитором під враженням арабських казок «Тисяча і одна ніч» у 1888 році.  

В2В-ЗУСТРІЧ З ЛИТОВСЬКИМИ КОМПАНІЯМИ

Торгово-промислова палата України запрошує прийняти участь у сесії В2В-переговорів з литовськими підприємцями, які представляють місто Клайпеду (третє за величиною місто Литви, у якому розташований найбільший в країні морський порт).

Делегація литовських підприємців на чолі з партнерами з Клайпедської торгово-промислової та ремісничої палати, включає в себе представників різноманітних галузей, зокрема:

- Автомобільної (торгівля запчастинами та сервісне обслуговування автотранспорту)

- Хімічної (виробництво добрив)

- Транспортної (логістична діяльність)

VII МІЖНАРОДНИЙ ФОРУМ «ДНІ ПОЛЬСЬКОГО БІЗНЕСУ»

26 – 27 жовтня 2017 року в Україні пройде дводенний VII Міжнародний форум «Дні Польського Бізнесу».

Перший день форуму відбудеться 26 жовтня 2017 року у Києві, другий день – 27 жовтня 2017 року в Одесі.

Щорічний міжнародний бізнес-форум проходить вже четвертий рік поспіль та об’єднує представників влади та бізнес-спільноти України і Польщі з метою розвитку польсько-українських торгово-економічних відносин, пошуку і реалізації бізнес-проектів та сприяння зростанню притоку інвестицій в українську економіку.

Ключові тематики цьогорічного форуму:

До освітніх центрів звернулося майже 1300 осіб

Станом на 12 вересня до освітніх центрів «Донбас-Україна» на Луганщині за консультацією звернулось 1284 особи.

Для проходження річного оцінювання та державної підсумкової атестації  направлено до школи для отримання документу державного зразка:

про базову загальну середню освіту – 11 абітурієнтів;
про повну загальну середню освіту – 50 абітурієнтів;
про базову загальну середню освіту та повну загальну середню освіту – 35 абітурієнтів.

Новини АТО: двох військовослужбовців поранено на Новоайдарщині

Вчора вранці, 12 вересня, внаслідок ворожих обстрілів з автоматичних гранатометів поблизу села Кримське Новоайдарського району зазнали поранень двоє українських військовослужбовців.

Загалом протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування чотири рази відкривали вогонь у напрямку цього населеного пункту, застосовуючи автоматичні гранатомети, великокаліберні кулемети, а також стрілецьку зброю.

Сили АТО були вимушені відкрити вогонь у відповідь.