Архів новин

14 сентября 2017

У Львові Юрій Гарбуз долучився до акції «Купи книжку дітям Сходу»

Сьогодні голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз разом із головою Львівської облради Олександром Ганущиним відвідав 24-й Форум видавців, де вони долучилися до акції «Купи книжку дітям Сходу».

Під час Форуму видавців усі охочі можуть придбати книжки для дітей, які волонтери згодом відвезуть у бібліотеки та школи Луганщини і Донеччини. Перелік бібліотек та навчальних закладів, яким потрібна література, львів’янам передав очільник Луганщини Юрій Гарбуз.

У Луганській області відкрився Всеукраїнський табір «Герої Айдару»

Сьогодні, 14 вересня, у місті Кремінна, на базі відпочинку «Лісова галявина» відбулись урочистості з нагоди відкриття Всеукраїнського табору, спрямованого на залучення учасників АТО на Сході України до проведення заходів з національно-патріотичного виховання «Герої Айдару».

Вже не вперше у цьому році Кремінщина приймає учасників з різних куточків України. Цього разу Луганщину відвідали 50 учасників АТО на Сході України, 20 з яких – чинні військовослужбовці та ветерани.

Рятівники Луганщини отримали привітання з професійним святом

Урочистості до Дня рятівника, який по всій країні відзначатиметься у неділю, відбулися сьогодні, 14 вересня, у міському Палаці культури м. Сєвєродонецьк.

Від імені голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза присутніх привітав його заступник Юрій Клименко.

Виїзна нарада у Станично-Луганській РДА

13.09.2017 у Станично-Луганському районі було проведено виїзну нараду, на якій обговорили проблемні питання в роботі райдержадміністрації в сфері сприяння залученню інвестицій та визначили подальші напрямки роботи. Захід проходив під головуванням першого заступника голови, виконуючого обов’язки голови Станично-Луганської районної державної  адміністрації Луганської області та співголовуванням представників Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності Луганської обласної державної адміністрації.

Термін призначення субсидії на централізоване опалення визначатиметься міськими головами

На практиці траплялися випадки, коли в одному населеному пункті дві родини мешкають у одному багатоповерховому будинку, але через те, що використовують різні види опалення, по-різному отримують субсидію у жовтні та квітні.

Для родини, яка використовує централізоване опалення, субсидія у жовтні та квітні нараховувалася відповідно до рішень органу місцевого самоврядування залежно від погодних умов подачі теплоносія. Тому, для таких сімей опалювальний період,  починався, скажімо, 18 жовтня й завершувався 10 квітня. Відповідно й здійснювалося нарахування субсидії.

У Попасній відкрито оновлений офіс Центру надання адміністративних послуг

Сьогодні, 14 вересня, заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян разом з представниками міжнародних організацій-партнерів взяли участь у відкритті оновленого офісу центру надання адміністративних послуг при Попаснянській райдержадміністрації.

Варто зазначити, що завдяки фінансовій підтримці ПРООН був облаштований сучасний, оснащений новітньою технікою ЦНАП, який наразі надає 104 види адміністративних послуг.

Відбулося засідання комісії з питань упорядкуванню обліку юридичних осіб в Єдиному реєстрі об’єктів державної власності в Луганській області

14 вересня 2017 року під головуванням виконуючого обов’язки директора Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму Ольги Севостьянової відбулося засідання комісії з питань упорядкування обліку юридичних осіб в Єдиному реєстрі об’єктів державної власності в Луганській області в оновленому складі.

Схід і Захід разом: нові вектори співпраці

Керівники структурних підрозділів Луганської облдержадміністрації в рамках робочої поїздки до Львівської області ознайомлюються з новаціями у роботі колег та визначають напрями подальшого співробітництва.

Так, керівники економічного блоку обговорили шляхи покращення інвестиційного клімату. Львів’яни поділились досвідом супроводу  інвестпроектів, створення логістичних центрів та перспектив розвитку індустріальних парків.

Вчителі більше не займатимуться переписом учнів – постанова КМУ

Українським вчителям більше не потрібно буде робити перепис та вести облік дітей, охоплених освітою.

Таке рішення прийняв Уряд сьогодні, 13 вересня 2017 року, затвердивши Порядок ведення обліку дітей шкільного віку та учнів.

Цей документ замінить Інструкцію з обліку дітей і підлітків шкільного віку, що була затверджена ще 2000 року, повідомляє Міністерство освіти і науки України.

У Малій академії наук новий набір учнів

У чотирьох містах Луганської області відбувся конкурсний відбір на базі вищих навчальних закладів до Обласної очно-заочної школи комунального закладу «Луганська обласна мала академія наук учнівської молоді».

На конкурсний відбір до секцій МАН, розташованих у Сєвєродонецьку, Лисичанську і Рубіжному, прийшли 157 учнів, які виявили бажання стати слухачами.

Величезне враження на них справила презентація про минулорічні досягнення слухачів Луганської малої академії наук – переможців багатьох Всеукраїнських наукових конкурсів.

Уряд ухвалив концепцію держпрограми розвитку фермерства

Кабінет Міністрів України прийняв постанову «Про схвалення Концепції розвитку фермерських господарств та сільськогосподарської кооперації на 2018-2020 роки». Концепція спрямована на створення організаційних, правових та фінансових передумов для розвитку фермерських господарств та сільськогосподарських кооперативів, покращення матеріально-фінансового становища сільського населення.

Цей документ підготовлений Мінагрополітики в тісній співпраці з Асоціацією фермерів та приватних землевласників – найбільшим професійним об’єднанням фермерів в Україні.

РОЗВИТОК НІМЕЦЬКО-УКРАЇНСЬКОЇ ЕКОНОМІЧНОЇ СПІВПРАЦІ У СХІДНІЙ УКРАЇНІ

Німецько-Українська промислово-торговельна палата за інформаційної підтримки Дніпропетровської торгово-промислової палати запрошують регіональний бізнес до участі в конференції, присвяченій темі розвитку німецько-української економічної співпраці у Східній Україні, яка відбудеться 19 вересня 2017р. в залі ресторану «Ле Гранд» (вул. Барикадна 1, м. Дніпро), початок о 10:00.

BUSINESS MODEL GENERATION

Комунікаційне агентство LeYa Communications за інформаційної підтримки Дніпропетровської торгово-промислової палати запрошують представників регіонального бізнесу до участі у дводенному воркшопі «Business Model Generation», який відбудеться 03-04 жовтня 2017р. у м. Київ (вул. Оболонська набережна, 20, Гольф Центр Київ).

Спікер: Олександр Остервальдер (Alexander Osterwalder) – експерт бізнес-моделей, підприємець, «революціонер» в області моделювання бізнес-процесів, автор бестселера «Business Model Generation», консультант, лектор.

В Укренерго обговорили будівництво електропідстанції у Кремінній

У Києві відбулися громадські обговорення проекту змін до інвестиційної програми  ДП «Національна енергетична компанія «Укренерго» на 2018 рік.

У заході за дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза взяв участь його заступник Юрій Клименко.

Зокрема, у Києві підіймалися питання будівництва підстанції 500 кВ «Кремінська», що надасть можливість з’єднати Луганщину з єдиною енергетичною системою України.

«Український формат» запалюватиме зірки у Станиці Луганській та Рубіжному

Завтра, 15 вересня, о 14.00 у смт Станиця Луганська і 16 вересня о 17.00 у Рубіжному відбудеться черговий етап обласної культурно-мистецької акції «Український формат», яка проводиться під патронатом голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза.

Варто зазначити, що у ході конкурсу творча команда проїде населеними пунктами усіх районів Луганщини, організовуючи для всіх бажаючих взяти участь у вокальному конкурсі-караоке культурно-розважальні заходи для їх мешканців.

Діти з Новоайдарщини відпочили у Австрійській Республіці

Шістнадцять дітей КЗ «Новоайдарська обласна загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів» за підтримки міжнародної гуманітарної організації «Глобал 2000», з якою співпрацює вже багато років, відвідали Австрійську Республіку.

Вони проживали у селищі Вайценкірхен у будинку неподалік кінної ферми, де навчилися доглядати коней та освоїли їзду верхи.

Також маленькі жителі області подорожували залізницею до гори Пестлінгберг у Лінці, найкрутішої в Європі, у «Грот казок», до зоопарку «ZooSchmiding», де побачили дитинча жирафи, яке народилася напередодні екскурсії.

Підвищено соціальні виплати та спрощено контроль за ними для внутрішньо переміщених осіб

Кабінет Міністрів України прийняв постанову «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України», якою передбачено:

Новини АТО: на Луганщині бойовики поновили мінометні обстріли

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування тричі порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, по позиціях українських військовослужбовців поблизу смт Станиця Луганська двічі застосовувались 82-мм міномети, протитанкові і автоматичні гранатомети, а також великокаліберні кулемети.

У напрямку села Кримське Новоайдарського району ворог відкривав вогонь з автоматичних гранатометів, зенітних установок, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Сили АТО вогонь у відповідь не відкривали.