Архів новин

15 сентября 2017

Сьогодні у прифронтових Попасній та Станиці Луганській відзначають Свято миру

15 вересня, заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко взяв участь у Святі Миру та Єдності під гаслом «Станиця Луганська – це Україна».

Під час святкових заходів відбулися виступ української співачки Анжеліки Рудницької, дитяча розважальна програма (конкурси, атракціони та інші розваги для малечі), фотовиставки-презентації громад Станично-Луганського району та виставка робіт та майстер-клас заслуженої майстрині народної творчості України Тетяни Коновал.

День Незалежності Мальти

Напередодні святкування Національного свята Республіки Мальта - Дня Незалежності (21 вересня) Департамент зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності Луганської облдержадміністрації підготував цікаві факти про цю дивовижну країну для подорожуючих українців.

Держава на Півдні Європи, розташована на островах Мальта (246 кв. км), Гоїо (67 кв. км), Комінотто (2,7 кв. км) і інших. Загальна площа – 316,3 кв. км. Протяжність Мальти – близько 27 км від південно-східної до північно-західної точки, найбільша протяжність зі сходу на захід – 14,5 км, ширина – 7,2 км.

День Незалежності Республіки Вірменія

Напередодні святкування Національного свята Республіки Вірменія - Дня Незалежності (21 вересня) Департамент зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності Луганської облдержадміністрації підготував цікаві факти про цю дивовижну країну для подорожуючих українців.

X ювілейний Міжнародний інвестиційний форум «Таврійські горизонти: співпраця, інвестиції, економічний розвиток» на Херсонщині

У м. Нова Каховка Херсонської області 29 - 30 вересня 2017 року відбудеться X ювілейний Міжнародний інвестиційний форум «Таврійські горизонти: співпраця, інвестиції, економічний розвиток» (далі - Форум).

«Таврійські горизонти» е постійно діючим бізнес-майданчиком, у рамках якого представники ділових кіл з усього світу обговорюють ключові питання міжнародного співробітництва, знаходять нових партнерів, відкривають для себе Херсонщину та представляють можливості свого регіону.

Юрій Гарбуз: «Схід-Експо 2017» поширить і зміцнить ділові зв'язки Луганщини з її партнерами

У Києві відбулась «Схід-Експо 2017» – виставка-презентація бізнесів Луганської та Донецької областей, поєднана з можливістю проведення ділових перемовин.

«Малий та середній бізнес є невід’ємною частиною розвитку економіки Луганщини. Тож, ми продовжуємо залучати інвесторів і кредиторів», – наголосив голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

Він побажав, щоб між Донбасом та іншими областями й надалі розширювалися і міцніли як ділові зв'язки, так і дружні взаємини.

На Луганщині реконструюють житло для переселенців

Департаментом Державної архітектурно-будівельної інспекції у Луганській області надано дозвіл на реконструкцію будівель під житловий будинок для внутрішньо переміщених осіб в місті Рубіжне.

Багатоквартирний комплекс на вул. Чехова, 9/9-б розрахований на 67 сімей. Загальна площа складає 4,2 тис. м², а житлова – 1,3 тис. м². Замовник будівництва – Управління капітального будівництва Луганської обласної державної військово-цивільної адміністрації.

Запрошуємо громадські об’єднання на семінар

У рамках реалізації Всеукраїнського проекту Міністерства юстиції України «Я маю право» запрошують громадські організації, громадські спілки прийняти участь у семінарі на тему: «Особливості реєстрації змін до відомостей про громадські об’єднання та порядок оскарження рішень державного реєстратора».

Семінар проводитиметься Головним територіальним управлінням юстиції у Луганській області під головуванням його начальника Тетяни Філатової.

Захід відбудеться 21 вересня 2017 року о 10:00 за адресою: Луганська область, м. Сєвєродонецьк, вул. Єгорова, 22, 4-й поверх (актовий зал).

Фантомівці у мішках з картоплею знайшли медичні прилади

Вчора, 14 вересня, співробітниками управління оперативного забезпечення на окремих територіях зон проведення АТО «Фантом» Головного управління ДФС у Луганській області під час несення служби на КПВВ «Станиця Луганська» встановили чергове порушення перетину лінії розмежування.

У Рубіжному реконструюють ще один будинок для переселенців

У рамках Регіональної цільової програми щодо підтримки та адаптації внутрішньо переміщених осіб у Луганській області на 2017-2018 роки, одним з пріоритетних напрямів якої є забезпечення переселенців житлом, у Рубіжному буде реконструйовано ще один будинок для зазначеної категорії громадян.

Так, Департаментом Державної архітектурно-будівельної інспекції у Луганській області надано дозвіл на реконструкцію будівель під житловий будинок у місті Рубіжне для переселенців.

«МОЖЛИВОСТІ ДЛЯ РОЗВИТКУ МСБ ВІД ЄБРР»

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) та Центр підтримки бізнесу в Запоріжжі запрошують представників малих та середніх підприємств (МСП) на презентацію «Можливості для розвитку МСБ від ЄБРР», що відбудеться 20 вересня 2107 року у м. Запоріжжі. Метою зустрічі є ознайомлення з можливостями надання грантів на консалтингові проекти від ЄБРР у рамках ініціативи EU4Business.

ОБОВ'ЯЗКОВА попередня реєстрація до 19 вересня 2017р. за посиланням: https://form.jotformeu.com/72462535425355

Вживаються заходи щодо нерозповсюдження гострої кишкової інфекції у селі Веселому, що на Старобільщині

За повідомленням ГУ Держпродспоживслужби в Луганській області зареєстровано спалах на гостру кишкову інфекцію серед учнів відокремленого підрозділу Старобільський технікум Луганського аграрного університету (с. Веселе, Старобільський район, Луганська область).
Станом на 15 вересня з ознаками гострої кишкової інфекції (ГКІ) за медичною допомогою звернулось 36 особи, яких госпіталізовано до інфекційних відділень медичних закладів Луганської області (за місцем проживання). Стан хворих середньої важкості.

Сергій Савчук: 25 % енергії з відновлюваних джерел до 2035 року – нова ціль України відповідно до Енергетичної стратегії

Схвалена Урядом Енергетична стратегія України до 2035 року передбачає посилення розвитку відновлюваної енергетики як однієї із складових досягнення енергетичної незалежності. На цьому наголосив Голова Держенергоефективності Сергій Савчук під час круглого столу «Нова енергетична стратегія України: Інвестиційні можливості та виклики», проведеного Комітетом ВРУ з питань ПЕК та Міненерговугілляпід головуванням народного депутата України Олександра Домбровського.

На Луганщині триває облік юридичних осіб

Нещодавно в облдержадміністрації відбулось засідання комісії з питань упорядкування обліку юридичних осіб в Єдиному реєстрі об’єктів державної власності в Луганській області в оновленому складі.

На засіданні розглянуто перелік юридичних осіб, які належать до сфери управління місцевих органів державної виконавчої влади, їх структурних підрозділів та державних органів влади – суб’єктів управління.

Комісією прийнято рішення про розроблення «дорожньої карти», яка забезпечить оперативне та якісне упорядкування цих юридичних осіб.

Змінено систему закупівлі путівок для постраждалих учасників АТО

У 2017 році змінено систему закупівлі санаторно-курортних послуг на відшкодування вартості послуг санаторно-курортного лікування (путівки) для осіб з інвалідністю та постраждалих учасників антитерористичної операції через безготівкове перерахування коштів санаторно-курортним закладам за надані послуги на підставі тристоронньої угоди (особа – управління – санаторій).

Крім цього, передбачено вільний вибір самим учасником АТО санаторно-курортного закладу.

Новини АТО: ворог масовано відкривав вогонь у напрямку Кримського

Протягом минулої доби та після півночі об’єднані російсько-терористичні бандформування дев’ять разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку села Кримське Новоайдарського району сім разів застосовувалися 82-мм міномети, гранатомети різних типів, великокаліберні кулемети, а також стрілецька зброя.

По укріпленнях наших захисників поблизу смт Новотошківське Попаснянського району відкривався вогонь з 82-мм мінометів та стрілецької зброї.

Сили АТО вогонь у відповідь не відкривали.

Інформації щодо втрат та руйнувань не надходило.