Архів новин

18 сентября 2017

Фіскали Луганщини затримали партію товарів поблизу незаконної переправи

Цими вихідними на співробітниками управління оперативного забезпечення на окремих територіях зон проведення АТО «Фантом» Головного управління ДФС у Луганській області спільно з бійцями батальйону патрульної служби особливого призначення «Луганськ – 1» на дорозі до незаконної переправи через річку Сіверський Донець, що між селами Лопаскине та Трьохізбенка, зупинили автомобілі «ВАЗ-2106» та «ВАЗ-2109».

Приєднуйся до спільноти тих, хто вивчає англійську мову разом з нашою рубрикою «TRAIN YOUR BRAIN»! Урок 3

Загальні фрази та питання представлені нижче можуть бути корисними для вас у будь-якій ситуації.

Загальні фрази та питання

Do you speak English?

Ви розмовляєте англійською?

Do you speak Ukrainian?

Ви розмовляєте по-українськи?

ТАВРІЙСЬКІ ГОРИЗОНТИ: СПІВПРАЦЯ, ІНВЕСТИЦІЇ, ЕКОНОМІЧНИЙ РОЗВИТОК

Ювілейний Х Міжнародний інвестиційний форум «Таврійські горизонти: співпраця, інвестиції, економічний розвиток».

 29 – 30 вересня 2017 року, м. Нова Каховка, Херсонська область

У заході братимуть участь потужні вітчизняні та іноземні інвестиційні компанії, урядовці, представники дипломатичного корпусу, міжнародних фінансових та донорських організацій, експерти у сфері економічного розвитку та інвестування, громадські організації та науковці.

«Прозорі офіси»: луганчани вивчають досвід Харкова

Делегація з Луганщини вже не вперше вивчає досвід інших міст щодо діяльності «прозорих офісів», знайомлячись з кращим практиками надання соціальних послуг.

Так, представники керівного складу виконкомів міст обласного значення та райдержадміністрацій за дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза ознайомилися з роботою «Прозорий офіс» у Шевченківському та Київському районах Харкова.

ПЛАНУЄТЬСЯ РОЗРОБКА КАТАЛОГУ ЕКСПОРТЕРІВ ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

З метою активізації експортної діяльності суб’єктів господарювання області, сприяння у пошуку ними закордонних торговельних партнерів, нових ринків збуту Департаментом разом з міжнародними партнерами планується підготовка Каталогу експортерів Луганської області (українською та англійською мовами).

Каталог створюється для забезпечення інформаційної підтримки підприємств Луганської області на зовнішніх ринках, просування інформації про їх товари та послуги потенційним закордонним партнерам.

Підготовка до опалювального сезону під контролем Юрія Гарбуза

Сьогодні, 18 вересня, за дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза його заступник Вадим Данієлян провів нараду щодо готовності ДП «Сєвєродонецька теплоелектроцентраль» до опалювального сезону 2017–2018 років.

У заході взяли участь директор Департаменту житлово-комунального господарства ОДА Віталій Сурай, директор Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження ОДА Сергій Шелест та представники вищезазначеного державного підприємства.

Казка, яку розповіла музика

16 вересня Луганська обласна філармонія запросила сєвєродончан та гостей міста на відкриття нового 72-го концертного сезону, який відбувся у стінах Сєвєродонецького обласного музичного училища імені С.С. Прокоф’єва.
О 18.00 Академічний симфонічний оркестр подарував слухачам низку приємних сюрпризів та по-справжньому казкову програму. Так, всі присутні мали змогу насолодитися здобутками світової музичної спадщини.

Відбулися іспити для тренерів з футболу

На базі обласного фізкультурного центру «Олімп» у Кремінній відбулася третя, заключна, сесія навчання дитячих тренерів з футболу за програмою «С-диплом Федерації футболу України».

Учасники навчання здали іспити, які приймав представник ФФУ – професор Едуард Дорошенко. За результатами тренери отримають сертифікати, які є важливою сходинкою розвитку фахівців у сфері дитячого та аматорського футболу.

У прифронтовому Щасті відкрито три класи дистанційного навчання для дітей

Протягом останніх трьох років у Новоайдарському районі спостерігається тенденція зростання учнів переважно за рахунок внутрішньо переміщених осіб. Цьогорічна мережа шкіл збільшилася на 75 учнів. Всього кількість учнів 1-11 класів складає 2257 осіб у 174 класах.

Делегація Луганщини відвідала Харків з метою вивчення досвіду діяльності соціальних «прозорих офісів»

08 вересня 2017 року відповідно до доручення голови Луганської облдержадміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза делегація Луганщини відвідала місто Харків з метою вивчення досвіду роботи соціальних «прозорих офісів». До складу делегації увійшли заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Елеонора Поліщук, начальники управлінь соціального захисту населення міст і районів області.

 

Увага! Тренінги з розвитку бізнесу від ПРООН!

ПРООН запрошує переселенців і місцевих жителів Донецької та Луганської областей прийняти участь у тренінгах з розвитку бізнесу. Ці тренінги розроблені для тих, хто бажає започаткувати, відновити або розвинути свій бізнес.
Всього 11 тренінгів відбудуться у вересні – жовтні 2017 року в Краматорську, Маріуполі, Слов’янську, Сєвєродонецьку та Лисичанську.
Ця ініціатива реалізується Програмою відновлення та розбудови миру ПРООН за фінансової підтримки урядів Польщі та Японії.

Форма та умови проведення

Програма:

Інформація про українсько-німецький семінар-практикум “Біоенергетика. Сучасні технології та обладнання для видобування енергії з біологічних енергоносіїв на прикладі Баварії”

Торгово-промислова палата України інформує, що у період  22.10 – 27.10. 2017 р. ТПП України спільно з баварською компанією TUM-Tech GmbH, що спеціалізується на трансфері технологій та інноваційному консалтингу, та Баварським Державним Товариством з міжнародної економічної кооперації «Bayern International» за фінансової підтримки Міністерства економіки, інфраструктури, транспорту та технологій Баварії (Німеччина) проводить у Баварії в рамках кваліфікаційної програми "Bayern – Fit for Partnership" („Баварія готова до партнерства”) семінар-практикум «Біоенергетика.

Підписано декларацію про співпрацю луганчан та львів’ян в освіті

Декларацію намірів про співпрацю в освітній галузі підписано між Міністерством освіти і науки України, Луганською і Львівською облдержадміністраціями та Львівською облрадою.

За дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза шляхи спільної підготовки та реалізації проекту «Схід і захід разом: будуємо довіру зі шкільної парти» з нашого боку засвідчила його заступник Ольга Лішик.

Президент увів у дію рішення РНБО щодо пропозицій до Державного бюджету України на 2018 рік із забезпечення національної безпеки і оборони України

Президент Петро Порошенко підписав Указ №278/2017 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 13 вересня 2017 року «Про пропозиції до проекту Закону України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» по статтях, пов'язаних із забезпеченням національної безпеки і оборони України».

Глава держави увів у дію відповідне рішення РНБО. Контроль за його виконанням покладено на Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова.

На Кремінщині відкрито Всеукраїнську школу з філософії

На базі відпочинку «Сосновий бір» біля м. Кремінна розпочала роботу Всеукраїнська школа з філософії.

Школа об’єднала двадцяти одного учня 8-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів України – членів Малої академії наук.

Метою школи з філософії є формування відповідних навичок учнівської молоді шляхом застосування методики «Філософія для дітей» та поглиблення знань з історії європейської та української філософії через призму вивчення феномену діалогу.

УВАГА! НОВИЙ ВИПУСК "ЩОТИЖНЕВИК ЕКСПОРТЕРА"

З метою забезпечення інформаційної підтримки суб’єктів господарювання області у сфері започаткування та розвитку зовнішньоекономічної діяльності Департаментом зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності облдержадміністрації підготовлено випуск «Щотижневик експортера».

У «Щотижневик експортера» в зручному вигляді представлена різноманітна інформація та заходи, які сформовані за найбільш цікавими тематичними напрямами зовнішньоекономічної діяльності:

15 вересня у смт. Станиця Луганська, а 16 вересня у м. Рубіжне відбувся вже досить відомий вокальний конкурс-караоке за участі ансамблю пісні і танцю «Радани»

Обласна культурно-мистецька акція «Український формат», яка стартувала за ініціативи голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза, продовжується.
15 вересня у смт. Станиця Луганська, а 16 вересня у м. Рубіжне відбувся вже досить відомий вокальний конкурс-караоке за участі ансамблю пісні і танцю «Радани» Луганської обласної філармонії. У майстерному виконанні артистів прозвучали українські сучасні та народні пісні, відомі всій Україні.

На Луганщині відбувся традиційний фестиваль культурно-національної різноманітності

Цими вихідними у місті Рубіжне відбувся ХХІІ обласного фестивалю національно-етнічних культур «Сузір’я злагоди» , заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян взяв участь в урочистому відкритті.

Впродовж багатьох років обласний фестиваль на Луганщині проходить задля збереження національно-культурної спадщини, звичаїв, мовних та побутових традицій етнічних груп населення Луганщини. А з минулого року захід був внесений до «Регіональної програми розвитку української мови, культури та національної свідомості громадян України на території Луганської області на 2016-2018 роки».

В ОТУ «Луганськ» сапери проходять вишкіл

На одному з полігонів оперативно-тактичного угрупування «Луганськ» тривають навчальні збори з особовим складом військових частин зі спеціальності «сапер розмінувань». Метою зборів є підготовка відповідних спеціалістів, повідомляє Міністерство оборони України.

Особливу увагу керівники навчальних зборів приділяють дотриманню заходів безпеки при проведенні робіт з розмінування. Також спеціалісти проводять постійну роботу з місцевим населенням, наголошуючи на підвищеній пильності під час перебування у лісосмугах та на місцевості з високою травою.

Новини АТО: на Луганщині ворог поновив артилерійські обстріли

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування чотири рази порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку смт Новотошківське і села Новоолександрівка Попаснянського району застосовувалися гармати калібром 122 мм та великокаліберні кулемети.

По укріпленнях наших захисників поблизу сіл Кримське та Причепилівка Новоайдарського району ворог відкривав вогонь з 82-мм мінометів.

Інформації щодо втрат та руйнувань не надходило.