Архів новин

19 сентября 2017

29 вересня Луганська обласна філармонія запрошує на концерт Академічного симфонічного оркестру за участі гостів з Японії

29 вересня Луганська обласна філармонія запрошує на концерт Академічного симфонічного оркестру під керівництвом запрошеного диригента з Японії - Такуя Шигешита.
Ще одним великим сюрпризом стане участь у програмі солістів-інструменталістів.Так, один із творів програми виконають на кларнетах відомий сєвєродонецькій публіці, як талановитий диригент та композитор, Курт Шмід /Австрія/ та солістка з Японії - Хікару Кумагаі.

П’ять нагород привезли наші велоспортсменки з чемпіонату України

З 13 по 17 вересня Львівщина приймала всеукраїнську першість з велоспорту (трек).

За результатами змагань спортсменки Луганщини завоювали низку нагород.

Любов Басова привезла одразу чотири медалі, з яких три золота: І місце у командному спринті, І місце у спринті та І місце у спринті. Також Любов стала другою у дисципліні «гіт» (індивідуальна велотрекова гонка на час).

Ще одна наша спортсменка Валерія Залізна стала срібною призеркою у командній гонці.

Тренує наших дівчат Сергій Базін.

Щиро вітаємо!

ТОРГОВЕЛЬНА МІСІЯ У РАМКАХ ТИЖНЯ ЕКСПОРТУ ТУРЕЧЧИНИ

Протягом останніх років Міністерство економіки Туреччини в рамках деяких виставкових заходів організовує також Програми торговельних місій.

Цього разу Програму торговельної місії буде проведено з 30 жовтня по 03 листопада 2017 року в рамках Тижня експорту Туреччини, що відбудеться у м. Стамбул.

Програма торговельної місії передбачає проведення двосторонніх зустрічей між українськими та турецькими бізнесменами певної галузі та відвідування відповідної виставки за кошти організаторів. 

Таким чином турецька сторона (організатори) забезпечують:

Досвід луганчан щодо попередження насильства в сім'ї презентовано у Закарпатській області

На запрошення колег із Закарпатської обласної держадміністрації луганчани взяли участь у семінарі за темою: «Захист прав людини у контексті попередження насильства у сім'ї, забезпечення ґендерної рівності та протидії торгівлі людьми».

Завідувач сектору сімейної політики Департаменту соціального захисту населення Луганської ОДА Яна Соловйова презентувала досвід роботи Луганщини щодо попередження насильства в сім'ї, ґендерно обумовленого насильства, дискримінації за ознакою статі, забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків.

Порядок призначення і виплати державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію, та інвалідам приведено у відповідність до чинного законодавства

На виконання Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо надання допомоги дітям померлого годувальника» Урядом урегульовано питання призначення державної соціальної допомоги дітям померлого годувальника, який за життя не набув права на пенсію.

 

Зокрема, постановою Кабінету Міністрів України від 18.08.17 № 611 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 02.04.05 р. № 261»:

 

Ґендерний підхід: шлях до високої якості задоволення потреб у громадах Луганщини

В умовах активного процесу децентралізації та створення об’єднаних територіальних громад на Луганщині важливим питанням є впровадження ґендерного компоненту на первинних етапах формування ОТГ. Саме з цією метою Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації налагоджується співпраця із громадами.

 

Забезпеченість амбулаторіями на селі складає 85 %, – брифінг

Про стан та перспективи розвитку сільської медицини Луганщини на брифінгу для ЗМІ сьогодні, 19 вересня, доповіли заступник директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Ольга Рибалка, заступник головного лікаря комунальної установи охорони здоров’я «Центр первинної медико-санітарної допомоги м. Рубіжне» Алла Родіонова та головний лікар Новоайдарського районного територіального медичного об’єднання Ніна Торба.

Досвід Луганщини щодо попередження насильства, дискримінації за ознакою статі та сприяння ґендерній рівності презентовано в Закарпатській області

Обмін досвідом та співпраця із іншими регіонами України є важливою складовою діяльності Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації.

Вперше за роки Незалежності України інваліди Великої Вітчизняної війни в Луганській області отримали по 10 тис. гривень

З ініціативи голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза 162 інваліда Великої Вітчизняної війни у цьому році отримали по 10 тис. грн на одну особу. Ці кошти були виділені з обласного бюджету.

Про це під час апаратної наради розповіла директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук, доповідаючи про виплату щорічної разової грошової допомоги до 5 травня у 2017 році ветеранам війни та деяким категоріям громадян.

20 вересня 2017 року о 10.00 відбудеться чергове засідання колегії Управління культури, національностей та релігій Луганської обласної державної адміністрації

20 вересня 2017 року о 1000 у приміщенні облдержадміністрації (м. Сєвєродонецьк, просп. Центральний, 59) відбудеться чергове засідання колегії Управління культури, національностей та релігій Луганської обласної державної адміністрації.

          До порядку денного засідання колегії Управління включено питання:

1. Про виконання заходів щодо поліпшення та забезпечення пожежної безпеки в закладах культури області.

2. Збереження кадрового потенціалу в сфері культури області. Стан професійного рівня працівників. Проблеми та шляхи вирішення.

«Фантомiвцi» затримали комп’ютерну техніку на 210 тис. гривень

18 вересня співробітники управління оперативного забезпечення на окремих територіях зон проведення АТО «Фантом» Головного управління ДФС у Луганській області майже перед закриттям КПВВ «Станиця Луганська» виявили факт переміщення комп’ютерної техніки до тимчасово непідконтрольного українській владі міста Луганськ. 

22 відеокарти та 3 блоки живлення орієнтовною вартістю 210 тис. гривень намагалися перенести 53-рiчна жінка та 49-рiчний чоловік. За даним фактом складено 2 протоколи про вчинення адміністративного правопорушення за ч.1 ст. 204-3 КУпАП. Комп'ютерну техніку вилучено.

На Луганщині проведено І етап Всеукраїнського профілактичного заходу «Урок»

Під час його проведення виявлено 12 дітей, які станом на 1 вересня 2017 року не приступили до занять у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, вищих навчальних закладах І-ІІ рівня акредитації.

Одна з них – з релігійних переконань, чотири – через невиконання батьками обов’язків, сім разом з батьками виїхали за межі області.

Також протягом серпня-вересня поточного року було організовано проведення обстежень житло-побутових умов проживання дітей у сім’ях, які опинилися у складних життєвих обставинах. 

Учасники АТО та ветерани війни вчасно отримують медичну та соціальну допомогу

На апаратній нараді також розглянули хід виконання Комплексної обласної програми медичного і соціального забезпечення учасників антитерористичної операції та членів їх сімей, ветеранів війни та прирівняних до них осіб на 2017-2019 роки.

Як доповіла заступник директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Ольга Рибалка, ще у 2014-2016 роках до наших територіальних лікувальних закладів Департаментом та Міністерством охорони здоров’я України було скеровано 38 бригад, у складі яких відпрацювали більше ніж 140 спеціалістів.

Асоціації Луганщини: консолідація заради майбутнього

Сьогодні, 19 вересня, за дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза, його заступник  Вадим Данієлян провів засідання апаратної наради.

На розгляд учасникам заходу було представлено питання інформаційного супроводу діяльності професійно орієнтованих асоціацій щодо впровадження реформ на Луганщині.

Про це розповів директор Департаменту масових комунікацій ОДА Олександр Костенко.

Студент обласного вишу – призер міжнародного конкурсу з цифрового машинобудування

Студент кафедри машинобудування та прикладної механіки факультету інженерії Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля Денис Фіронов став срібним призером 15-го Міжнародного конкурсу «Майбутні аси цифрового машинобудування».

На конкурс представлено 147 проектів з вищих навчальних закладів різних країн.

Новини АТО: на Луганщині знову запрацювали заборонені міномети

Протягом минулої доби та після півночі об’єднані російсько-терористичні бандформування двічі порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку смт Новотошківське Попаснянського району застосовувалися 120-мм міномети та протитанкові гранатомети.

Сили АТО вогонь у відповідь не відкривали.

Інформація щодо втрат та руйнувань не надходило.