Архів новин

20 сентября 2017

Медсестра з Новопскова – дипломант всеукраїнського конкурсу професійної майстерності

У Запоріжжі відбувся ХΙ Всеукраїнський конкурс професійної майстерності медичних сестер «Ескулап Професіонал – 2017».

Від Луганської області у конкурсі взяла участь сестра медична операційна хірургічного відділення Новопсковського районного територіального медичного об'єднання Світлана Стародубцева.

За підсумками вона отримала звання «Дипломант» ХΙ Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності медичних сестер «Ескулап Професіонал – 2017» та ексклюзивну нагороду «Золоте серце України».

Інформація щодо змін в законодавстві Узбекистану з питань упорядкування зовнішньоекономіної діяльності

- 12 вересня 2017 року Президент Узбекистану підписав постанову
№ ПП-3269 «Про заходи щодо подальшого впорядкування зовнішньоекономічної діяльності Республіки Узбекистан».

В Республіці Корея запроваджено нову систему оцінки допустимого вмісту пестицидів в сільськогосподарській продукції

За інформацією Ради експортерів та інвесторів при МЗС України Міністерством безпечності харчових продуктів і лікарських препаратів Республіки Корея запроваджено нову систему (Positive List System) оцінки допустимого вмісту пестицидів в сільськогосподарській продукції, яка реалізується на південнокорейському ринку.

Нововведення стосується пестицидів, стосовно яких не проводилася відповідна оцінка в РК.

Відкриття мосту через річку Айдар (м. Старобільськ)

Сьогодні у Старобільську відбулась значна для Луганщини подія – відкрито міст через річку Айдар, який було пошкоджено внаслідок підриву ворожою ДРГ.  Цей важливий об’єкт інфраструктури вдалось відновити в рамках Програми розвитку ООН (ПРООН) за фінансової підтримки уряду Японії.

«Фантом» затримав нелегальних лiсорубiв

Співробітники фіскального наряду спецпідрозділу «Фантом» Головного управління ДФС у Луганській області викрили злочинну схему з незаконної вирубки лісу, транспортування пиломатеріалів та подальшої їх реалізації.

У лісовій смузі в районі водоймища «БАМ», яке розташовано між смт Комишуваха-1 та м. Попасна, «фантомівці» зупинили незаконну вирубку лісових насаджень (дуб, ясень).

У рамках реалізації Стратегії розвитку громадянського суспільства відбувся «круглий стіл»

Протягом чотирьох днів, з 19 по 22 вересня 2017 року, за проектом «Відновлення врядування та примирення в охоплених конфліктом громадах України», який реалізується ПРООН, та в рамках Регіональної цільової програми сприяння розвитку громадянського суспільства в Луганській області на 2017-2020 роки, у Сєвєродонецьку проходять семінари-тренінги.

На заняттях підвищують компетенцію члени громадських рад при райдержадміністраціях і представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування Луганщини.

Урядом урегульовано порядок призначення державної соцдопомоги особам, які не мають права на пенсію

На виконання Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо надання допомоги дітям померлого годувальника» Урядом урегульовано питання призначення державної соціальної допомоги дітям померлого годувальника, який за життя не набув права на пенсію.

Зокрема, постановою Кабінету Міністрів України від 18.08.17 № 611 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 02.04.05 р. № 261»:

Ми дуже цінуємо, що Сполучені Штати Америки стоять пліч-о-пліч з нами в нашій боротьбі – Президент України

«Ми дуже цінуємо той факт, що Сполучені Штати стоять пліч-о-пліч в нашій боротьбі», - сказав Президент Петро Порошенко під час виступу у Військовій академії США «Вест-Пойнт». Він особливо наголосив, що сьогодні керівництво, Президент Сполучених Штатів, зарекомендували себе міцними та надійними захисниками міжнародного права.

«Ваша країна залишається світовим лідером у наданні практичної допомоги Збройним Силам України», - зазначив Петро Порошенко та повідомив, що військові витрати України вже перевищили 6% ВВП – «цифра, яка є набагато більшою, ніж зобов'язання для членів НАТО».

Міст після капітального ремонту відкрито у Старобільську

Сьогодні, 20 вересня, у Старобільську відкрито міст через річку Айдар. Об’єкт був відновлений Програмою розвитку ООН в Україні за фінансової підтримки уряду Японії. Бюджет будівельних робіт склав 227 000 доларів США.

Від імені голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза його заступник Вадим Данієлян подякував ПРООН за особливу увагу до розвитку Луганщини.

Молодь з Луганщини долучилася до Всеукраїнської акції «Оборонна свідомість: Олешківська Січ»

Вчора у місті Скадовськ (Херсонська область) завершилась Всеукраїнська акція, спрямована на збільшення чисельності молоді, яка готова до виконання обов’язку із захисту незалежності та територіальної цілісності України, «Оборонна свідомість: Олешківська Січ».

Серед 60 учасників були і п’ять представників Луганської області – з Кремінського та Новопсковського районів, повідомляє управління молоді та спорту Луганської облдержадміністрації.

Групи військових психологів працюють у підрозділах ОТУ «Луганськ»

До підрозділів оперативно-тактичного угруповання «Луганськ» прибули дві позаштатні групи психологів з Головного управління морально-психологічного забезпечення Збройних сил України та від оперативного командування «Північ», повідомляє Міністерство оборони України.

Мета приїзду – зняття психоемоційного навантаження особового складу, який перебуває в районі проведення антитерористичної операції, проведення психофізіологічної реабілітації, індивідуальні консультації.

Юрія Гарбуза відзначено Урядовою нагородою

За вагомий особистий внесок у забезпечення соціально-економічного розвитку Луганської області, сумлінну працю та високий професіоналізм голову Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Григорійовича Гарбуза нагороджено Почесною грамотою Кабінету Міністрів України.

Урядову нагороду очільнику області Юрію Гарбузу вручив Міністр Кабінету Міністрів України Олександр Саєнко 19 вересня у Будинку Уряду.

Ми працюємо над перебудовою нашої безпеки за стандартами НАТО – Президент

Президент Петро Порошенко наголошує, що Україна перебудовує свою економіку та інфраструктуру, перетворюючи їх на складову європейської економіки, та закликає вдихнути нове життя у «Східне партнерство».

«Україна перебудовує свою економіку та інфраструктуру, перетворюючи їх в інтегральну складову європейського континентального господарства», - сказав Петро Порошенко під час 14-ої Щорічної зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES): «Чи це новий світ? І що він означає для України?».

До Міжнародного дня миру організовано конкурс «Луганський бабак миролюбний та хазяйновитий»

Запрошуємо взяти участь у Конкурсі художньої творчості з живописної композиції «Луганський бабак миролюбний та хазяйновитий», організованому до Міжнародного дня миру, який відзначатимуть 21 вересня.

Група луганчан з інвалідністю проходила реабілітацію в Карпатах

Протягом 12 днів, з 3 по 14 вересня, представники різних міст та районів області з особливими потребами відвідали табір фізкультурно-спортивної реабілітації на базі Західного реабілітаційно-спортивного центру, що розташований у Карпатах.

Цього разу подивитись на красу Західної України долучились понад 20 жителів із Сєвєродонецька, Щастя, Марківки, Старобільська, Лисичанська та Кремінної.

Новини АТО: Попаснянщина знову опинилась під мінометним вогнем

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування чотири рази порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку села Новозванівка Попаснянського району двічі відкривався вогонь з 82-мм мінометів, автоматичних гранатометів та стрілецької зброї.

По укріпленнях наших захисників поблизу смт Станиця Луганська та села Валуйське застосовувались протитанкові та автоматичні гранатомети, а також великокаліберні кулемети.

Сили АТО вогонь у відповідь не відкривали.

Інформації щодо втрат та руйнувань не надходило.