Архів новин

22 сентября 2017

Етнофестиваль лемківської культури прийняв Новоайдар

Сьогодні, 22 вересня, у смт Новоайдар відбувся VІІ відкритий обласний етнофестиваль «Стежками Лемківщини».

Саме на Новоайдарщині наразі проживають нащадки українців-лемків.

У заході взяли участь творчі колективи та солісти-виконавці лемківських пісень зі Сватівського, Новопсковського, Кремінського, Новоайдарського, Станично-Луганського районів Луганщини.

Проведено конкурс професійної майстерності серед кухарів стаціонарних установ соціальної сфери Луганської області

22 вересня 2017 року на базі Сєвєродонецького ВПУ № 92 відбувся конкурс професійної майстерності серед кухарів стаціонарних установ соціальної сфери «Кращий шеф-кухар обласної стаціонарної установи-2017». Конкурс організовано Департаментом соціального захисту населення Луганської обласної державної адміністрації та Луганською обласної профспілкою працівників соціальної сфери. ВУзаході взяли участь шеф-кухарі інтернатних установ області, які продемонстрували свої кулінарні здібності на практиці.

 

На Луганщині відбудуться позапланові перевірки щодо протипожежної безпеки

Сьогодні, 22 вересня, заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко провів нараду з питань заходів щодо підвищення техногенної та пожежної безпеки об’єктів соціального значення та з масовим перебуванням людей, розташованих на території Луганської області.

Фахівців соціальної сфери Луганщини навчають проектному менеджменту

21 вересня 2017 року з ініціативи Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації проведено перший тренінг із проектного менеджменту для фахівців соціальних установ області.

В області провели дводенний всеукраїнський гірничорятувальний турнір

Перший день змагань проходив на шахті «Гірська» ДП «Первомайськвугілля», другий – на шахті «Карбоніт» ДП «Первомайськвугілля». На їх полігонах були розміщені імітовані шахти.

Протягом двох днів показували свої вміння та майстерність із ліквідації надзвичайних ситуацій та рятування людей на вугільних підприємствах  чотири воєнізовані гірничорятувальні загони із Луганської, Дніпропетровської, Донецької та Львівської областей.

Вони повинні були за допомогою радіозв’язку зі штабом ліквідувати пожежу, знайти постраждалих, а потім повернутися на поверхню.

Досвід Івано-Франківщини переймають луганські спеціалісти

Делегації з Луганщини та Донеччини у рамках навчальної поїздки відвідали Івано-Франківську область. Організаторами події виступили ПРООН за підтримки Швейцарської Конфедерації та Уряду Швеції.

Луганщину на заході представляли члени громадських рад, ініціативних груп, представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування Попаснянського, Станично-Луганського й Троїцького районів, а також громадської ради при облдержадміністрації.

Розпочата розробка Програми економічного і соціального розвитку Луганської області на 2018 рік

За дорученням голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза його заступник Юрій Клименко 22 серпня провів нараду з підготовки проекту Програми економічного і соціального розвитку Луганської області на 2018 рік.

Представництво ТПП України у Франції запрошує до співпраці

Представництво ТПП України у Франції запрошує приєднатися до міжнародної програми «Наважся на Експорт» і організовує серію он-лайн майстер-класів від європейський фахівців ТПП Франції і індивідуальних консультацій для компаній, які виходять на міжнародні ринки збуту.

Програма складається з двох блоків і щомісячно включає:

- один майстер-клас з питань організації роботи на зовнішніх ринках, пошуку партнерів, залучення інвестицій;

Привітання до Дня машинобудівника

Шановні працівники машинобудівного комплексу Луганщини!

 

Від імені Департаменту та від себе особисто вітаю вас із професійним святом — Днем машинобудівника!

Гірничорятувальні служби оперативно ліквідували загоряння на шахті ім. Г.Г.Капустіна

«20 вересня 2017 року на шахті ім. Г.Г.Капустіна ПАТ «Лисичанськвугілля» відбулось загоряння гірничої виробітки. Осередок пожежі було оперативно ліквідовано силами допоміжної гірничорятувальної команди підприємства та підрозділів Державної воєнізованої гірничорятувальної служби вугільної промисловості України. Постраждалих внаслідок надзвичайної ситуації немає. На даний момент з’ясовуються причини загоряння», – повідомив журналістам перший заступник командира 2 ВГРЗ Роман Терешкович, спростовуючи повідомлення у соціальних мережах щодо «диверсії» на шахті ім. Г.Г.Капустіна.

Відбулось засідання Координаційної ради при облдержадміністрації з питань безпеки дорожнього руху

         Сьогодні 22.09.2017 під головуванням заступника голови Луганської обласної державної адміністрації Клименка Ю.Ю., за участю представників контролюючих, правоохоронних органів та громадських організацій  області, проведено засідання Координаційної ради при облдержадміністрації з питань безпеки дорожнього руху.

Розпочалися безкоштовні курси підготовки до ЗНО з Української мови і літератури, Математики та Історії України

Міністерство освіти і науки України спільно з платформою масових відкритих онлайн-курсів Prometheus представляють повний цикл безкоштовних онлайн-курсів з підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання з Математики, Української мови і літератури, а також Історії України.

Проведено конкурс з регулярного перевезення пасажирів

     21 вересня 2017 року проведено конкурс з регулярного перевезення пасажирів на 53 маршрутах загального користування (37 приміських та 16 міжміських), що не виходять за межі території області (внутрішньообласні маршрути), на 36 з яких визначено переможців.

     Маршрути виставлялися на конкурс відповідно до оптимізованої маршрутної мережі Луганської області, яка враховує встановлення лінії розмежування, перенесення обласного центру з м. Луганська до м. Сєвєродонецька, а також зміни адміністративного устрою кількох районів.

Розглянуто питання щодо створення паркових зон озер Паркове та Чисте

Нараду щодо благоустрою зон озер Паркового та Чистого у Сєвєродонецьку сьогодні, 22 вересня, провів заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян.

Допомогу місту у благоустрої цих водоймищ та прилеглих територій нещодавно ініціював голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

Як було зазначено на нараді, основною задачею наразі є забезпечення цих озер водою.

У системі eHealth запрацювала реєстрація лікарів первинної ланки та пацієнтів

Електронна система охорони здоров’я eHealth запрацювала в тестовому режимі. Відтепер лікарі первинної ланки зможуть реєструватися в системі та реєструвати декларації своїх пацієнтів. Цей етап розвитку eHealth дозволить впровадити перший із кроків реформи фінансування медицини – принцип «гроші ходять за пацієнтом».

Система eHealth працюватиме в тестовому режимі до квітня 2018 року. Упродовж цього періоду реєстрація в eHealth відбуватиметься на добровільних засадах.

24 вересня, о 17.00 у с. Шульгинка Старобільського району продовжує тематичні програми і конкурс-караоке обласна культурно-мистецька акція «Український формат»

Вже цієї неділі, 24 вересня, о 17.00 у с.Шульгинка Старобільського району продовжує тематичні програми і конкурс-караоке обласна культурно-мистецька акція «Український формат» під патронатом голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації 

В області діють освітні послуги для безробітних

Професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації безробітних надає Державний навчальний заклад «Луганський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості».

Центр розташований у м. Сєвєродонецьку та підпорядкований Державному центру зайнятості.

Там можно отримати професію «Електрогазозварник», «Контролер-касир», «Продавець продовольчих товарів», «Продавець непродовольчих товарів», «Муляр», «Маляр», «Штукатур», «Офісний службовець (бухгалтерія)».

По закінченні навчання випускникам видаються свідоцтва державного зразка.

Робоча нарада щодо переміщення та облаштування міждержавного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Мілове»

Департаментом комунальної власності, земельних та майнових відносин Луганської обласної державної адміністрації за дорученням заступника голови облдержадміністрації Клименка Ю.Ю.

На Луганщині українські військові допомогли з опаленням обласній організації інвалідів

Офіцери групи цивільно-військового співробітництва штабу оперативно-тактичного угрупування «Луганськ» завантажили та перевезли дрова для опалення офісу «Луганської обласної організації інвалідів», повідомляє прес-центр ОТУ «Луганськ».

У приміщенні цього офісу постійно проводяться заходи для людей з інвалідністю, у тому числі й для дітей: навчально-методичні семінари, тренінги, зустрічі.

Президент України Петро Порошенко відстоює інтереси жителів Східної України

«Відбулася дуже жвава, детальна дискусія щодо аспектів майбутньої співпраці України та Сполучених Штатів», – повідомив Президент України Петро Порошенко за результатами зустрічі із Президентом США Дональдом Трампом у ході робочої поїздки до Сполучених Штатів.

Майже 550 млн гривень державної соціальної допомоги виплачено 41 тисячі одержувачів

Під час колегії Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації підбито підсумки роботи за перше півріччя 2017 року.

Так, у Луганській області до реєстру отримувачів пільг внесена інформація майже про 188 тисяч громадян, які мають право на пільги по 13 законам України за 89 категоріями. Станом на 1 вересня державна соціальна допомога виплачена 41 тисячі одержувачів на загальну суму 544,3 млн гривень. Усі виплати призначаються і здійснюються у встановлені законодавством терміни.

Новини АТО: Кримське знову опинилось під мінометним вогнем

Протягом минулої доби та після півночі об’єднані російсько-терористичні бандформування тричі порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

У напрямку села Кримське Новоайдарського району відкривався вогонь з 82-мм мінометів, автоматичних і протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів, а також стрілецької зброї.

Сили АТО вогонь у відповідь не відкривали.

Інформації щодо втрат та руйнувань не надходило.