Архів новин

02 ноября 2017

На нараді обговорили стан роботи енергетичної системи області

Нарада щодо роботи енергетичної системи Луганщини в осінньо-зимовий період 2017-2018 років відбулася сьогодні, 2 листопада, в облдержадміністрації.

В облдержадміністрації впорядковують навчальні заклади Луганщини

Сьогодні, 2 листопада, заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян провів засідання комісії з питань упорядкування обліку юридичних осіб в Єдиному реєстрі об’єктів державної власності в Луганській області.

На заході розглянуто перелік загальноосвітніх закладів Марківського району, що обліковані у реєстрі, проте на теперішній час є неупорядкованими. Відсутність шляхів вирішення цієї ситуації може привезти до виникнення майнових суперечок і завадити процесу секторальної децентралізації у сфері освіти району.

Питання економічного розвитку області розглянуті на колегії

Сьогодні заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко провів засідання колегії Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму ОДА.

Під час заходу розглянуто низку питань, що стосуються економічного розвитку області.

Зокрема, це виконання заходів місцевих програм соціального та економічного розвитку у 2017 році та підготовка проектних пропозицій у сфері туризму.

Крім цього, обговорено стан розробки проекту Плану заходів на 2019-2020 роки з реалізації Стратегії розвитку Луганської області до 2020 року.

Відбулося засідання комісії з питань упорядкування обліку юридичних осіб в єдиному реєстрі об’єктів державної власності в області

02 листопада 2017 року під головуванням заступника голови облдержадміністрації Вадима Данієляна відбулося засідання комісії з питань упорядкування обліку юридичних осіб в Єдиному реєстрі об’єктів державної власності в області.

Засідання колегії Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму Луганської облдержадміністрації

02 листопада 2017 року об 11-00 у залі засідань облдержадміністрації (м. Сєвєродонецьк, просп. Центральний, 59) за участю заступника голови облдержадміністрації Клименка Ю.Ю. відбулося засідання колегії Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму Луганської облдержадміністрації.

На засіданні колегії Департаменту були присутні:

- заступники з економічних питань голів райдержадміністрацій та міст обласного значення;

В області продовжують дешевшати овочі «борщового набору»

За даними оприлюдненого Державною службою статистики України моніторингу цін на соціально значущі товари за третю декаду жовтня, у порівнянні з другою,  на контрольованій українською владою території області склалася наступна цінова ситуація.

Інформація щодо надходжень податків і зборів та міжбюджетних трансфертів до зведеного бюджету Луганської області станом на 1 листопада 2017 року

Станом на 1 листопада 2017 року до загального фонду місцевих бюджетів Луганської області надійшло 2.145.163,8 тис.грн податків та зборів, або 107,1 відсотка до надходжень аналогічного періоду минулого року, які становили 2.003.700,5 тис.грн.

До загального фонду бюджетів на території повністю підконтрольній державі надійшло 1.966.569,1 тис. грн, або 101,5 відсотка до плану на січень-жовтень та 125,1 відсотка до факту минулого року, до бюджетів на непідконтрольній території – 178.594,7 тис.грн, або 41,3 відсотка до рівня минулого року.

КПВВ «Станиця Луганська» поповнився новим сучасним медичним модулем

Міжнародний комітет Червоного Хреста в Україні надав гуманітарну допомогу контрольному пункту в’їзду-виїзду «Станиця Луганська».

Зокрема, металевий модуль, обладнаний всім необхідним для надання першої медичної допомоги: кресло-каталки, крапельниці, шафа для належного збереження медикаментів, офісний стіл та стільці, а також 30 найменувань медикаментів.

За словами представників Червоного Хреста сучасний медичний модуль забезпечить своєчасне та якісне надання медичної допомоги громадянам, які звертаються під час проходження лінії розмежування.

Україна приєднується до єдиного європейського номеру телефонного консультування із попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації

З 24 листопада 2017 року Національна "гаряча" лінія з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації починає працювати за новим номером! 
Короткий номер 386 змінюється на загальноєвропейський номер 116 123.
Номер 0 800 500 335 функціонує, як і раніше. 
Лінія продовжує працювати цілодобово, анонімно, конфіденційно та безкоштовно!

Наші тенісисти – на п’єдесталі Всеукраїнського дитячого турніру

Всеукраїнський дитячий турнір «Кубок Патріотів ТК «Smash», серед спортсменів до 12 років відбувся у Маріуполі.

У всеукраїнській першості взяли участь понад 20 тенісистів з Луганської, Донецької, Одеської, Дніпропетровської, Миколаївської, Херсонської області та міста Києва.

На турнірі Луганщину представляли п’ять спортсменів.

За результатами змагань, наші тенісисти завоювали низку медалей.

Так,  Олеся Стрижак виступаючи в одиночному розряді виборола срібло. У парному розряді, разом з одеситкою Адріаною Ткаченко спортсменки завоювали золото.

Іран зацікавлений співпрацею з Луганщиною, – Юрій Гарбуз

Сьогодні, 2 листопада, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Ісламської Республіки Іран в Україні паном Мохаммадом Бехешті-Монфаредом.

Вони обговорили перспективи співпраці на рівні Луганської області та однієї з провінцій Ірану.

МОЗ закликає громадян повідомляти про відсутність вакцин на місцях

Підвищення рівня охоплення імунізацією в Україні є питанням національної безпеки. Нагадуємо, що щеплення – єдиний дієвий спосіб захистити вашу дитину від інфекційних хвороб. Особливо зараз, коли в Україні реєструється такі небезпечні хвороби, як кір, кашлюк чи правець.

МОЗ щомісяця оновлює інформацію про залишки вакцин, що надаються державою безоплатно, в усіх регіонах: https://goo.gl/J2jU3E.

Луганщину відвідали консультантки з питань сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом

31 жовтня 2017 року в місті Сєвєродонецьку відбулася зустріч директора Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації Елеонори Поліщук із представниками Моніторингової Місії ООН з прав людини в Україні, міжнародної організації ООН Жінки, міжнародною консультанткою з питань сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом, пані Хумою Хан та національною консультанткою Катериною Левченко.

У Сєвєродонецьку проведено чергове зсідання регіонального саб-кластеру з питань попередження ґендерного насильства

31 жовтня 2017 року в місті Сєвєродонецьку під головуванням Фонду народонаселення ООН та Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації відбулося чергове засідання регіонального саб-кластеру з питань ґендерно обумовленого насильства. Участь у заході взяли представники міжнародних організацій та органів державної влади, які працюють у сфері попередження ґендерного та домашнього насильства.

 

Об’єднаними зусиллями роботу Сєвєродонецького «Азоту » відновлено

         Під особистим контролем голови облдержадміністрації Гарбуза Ю.Г. вирішувалося питання відновлення роботи одного з найбільших виробників області ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання «Азот». Голова провів низку зустрічей з керівниками міністерств та структур, які представляють інтереси власника, де обговорювалися шляхи усунення найбільш гострих проблем, що перешкоджали запуску підприємства.

Інформація щодо санаторно-курортного лікування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

У 2017 році запрацював новий механізм оплати послуг за санаторно-курортне лікування громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, який базується на  укладанні тристоронньої угоди між постраждалою особою, управлінням соціального захисту населення та санаторно-курортним закладом. При цьому постраждала особа самостійно обирає  санаторно-курортний заклад для оздоровлення.

Розміри відшкодування санаторіям за надане лікування в поточному році становлять:

для осіб, віднесених до категорії 1, – 5 250 гривень;

Ще понад 3 мільйони пенсіонерів отримають підвищення пенсії у листопаді

У жовтні Уряд забезпечив виплату перерахованих пенсій відповідно до Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій».

У результаті перерахунку пенсії було підвищено для 10,2 млн пенсіонерів. Доплату до 200 гривень отримало 4 794,8 тис. осіб, доплату в розмірі 200,01 – 500 гривень – 2 069,8 тис. осіб, від 500,01 гривень до 1000 гривень – 1 291,6 тис., і ще 2 082,6 тис. осіб отримали доплату понад 1 тис. гривень.

На державному рівні потребують вирішення 42 питання соціально-економічного розвитку Луганщини

Заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко провів робочу нараду з обговорення питань, що стримують соціально-економічний розвиток Луганщини та потребують вирішення на державному рівні.

Особливу увагу керівників структурних підрозділів Юрій Клименко звернув на необхідність особистого супроводження таких питань.

Новини АТО: На Новоайдарщині зазнав поранень наш захисник

1 листопада внаслідок ворожого обстрілу зі стрілецької зброї у напрямку села Кримське Новоайдарського району зазнав поранень український воїн.

Крім того, у напрямку зазначеного населеного пункту тричі відкривався вогонь з 82-мм міномету, гранатомету різних типів, великокаліберного кулемету, а також стрілецької зброї.

Також протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування двічі порушували «режим тиші» вздовж усієї лінії розмежування.