Архів новин

09 ноября 2017

На 2018 рік ЄС планує виділити 50 мільйонів євро для Луганської та Донецької областей

Сьогодні заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик зустрілася з делегацією Представництва Європейського Союзу та ПРООН в Україні.

Мета цієї зустрічі – координація поточних завдань і ініціатив ООН, обговорення пріоритетів розвитку регіону у майбутньому.

Керівник Програм співробітництва Представництва ЄС Беренд де Гроот анонсував нову програму для Східних областей України, до якої увійшли чотири компоненти. Зокрема, це підтримка децентралізації, середнього і малого бізнесу,  розвиток професійно-технічної і вищої освіти та медицини.

ОГОЛОШЕННЯ ПРО ПРОВЕДЕННЯ ПЕРШОГО ЗАСІДАННЯ КОНКУРСНОЇ КОМІСІЇ З ПРОВЕДЕННЯ КОНКУРСНОГО ДОБОРУ НА ПОСАДУ ДИРЕКТОРА ЛУГАНСЬКОГО ОБЛАСНОГО КОЗАЧОГО КІННОГО ТЕАТРУ

16 листопада 2017 року об 11:00 у приміщенні облдержадміністрації за адресою: просп. Центральний 59, м. Сєвєродонецьк, зала засідань (2-й поверх), відбудеться перше засідання конкурсної комісії з проведення конкурсного добору на посаду директора Луганського обласного козачого кінного театру.   

Членів конкурсної комісії запрошуємо взяти особисту участь у зазначеному засіданні. 

На Луганщині виявлено 58 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби піротехнічними розрахунками ДСНС України було перевірено 0,93 га місцевості у Попаснянському, Новоайдарському, Станично-Луганському районах та м. Сватове.

Загалом, за минулу добу було обстежено 0,93 га території області, де виявлено та вилучено 58 одиниць вибухівки, а саме: три артилерійських снаряда, мінометну міну, 22 ручні гранати, інженерний боєприпас, 13 підривників та 18 одиниць інших вибухонебезпечних предметів.

Пам'ятайте!

Монетизація субсидій в Україні буде запроваджена з 1 січня 2018 року

Уряд схвалив рішення про запровадження в Україні монетизації субсидій з 1 січня 2018 року.

Відповідний проект Постанови Кабінету Міністрів України був розроблений Мінфіном. Тож, комплексний підхід до реформування системи розрахунків за субсидіями складатиметься з трьох етапів:

1. Монетизація розрахунків за субсидіями на рівні підприємств-надавачів послуг.

2. Підготовка системи до здійснення монетизації субсидій на рівні домогосподарств (створення необхідної інфраструктури, створення єдиного реєстру та бази даних субсидіантів та їх верифікація тощо).

Загальнонаціональний диктант до Дня української писемності та мови відбувся у Сєвєродонецьку

Сьогодні, 9 листопада, у Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля пройшов диктант національної єдності до Дня української писемності та мови. До заходу долучилися заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, заступник Міністра культури України Юрій Рибачук, освітяни й діячі мистецтв Луганщини, студенти вишу та всі охочі містяни.

Багато з бажаючих взяти участь у святі національної єдності прийшли у вишиванках та перебували у доброму гуморі, підкреслюючи свою ідентичність та невимушеність події.

Інформація за 08.11.2017

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 08.11.2017

Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру – 0, з них:

державного рівня – 0;

регіонального рівня – 0;

місцевого рівня – 0;

об’єктового рівня – 0.

 

Кількість пожеж – 2, з них:

у житловому секторі – 2;

на виробництві – 0;

в екосистемах – 0;

на транспорті – 0;

інші – 0.

Інформація за 07.11.2017

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 07.11.2017

Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру – 1, з них:

державного рівня – 0;

регіонального рівня – 0;

місцевого рівня – 0;

об’єктового рівня – 1.

 

Кількість пожеж – 3, з них:

у житловому секторі – 3;

на виробництві – 0;

в екосистемах – 0;

на транспорті – 0;

інші – 0.

РЕКОМЕНДАЦІЇ щодо дій населення у разі загрози та виникненні вибухів, у тому числі тих, що виникли у наслідок терористичної діяльності

 

Виникнення надзвичайних ситуацій, спричинених вибухами, несе значну загрозу життю та здоров’ю людей, а також системам забезпечення життєдіяльності населення. Здебільше причиною вибухів є порушення вимог безпеки під час поводження із легкозаймистими та вибуховими матеріалами на об’єктах підвищеної небезпеки, в місцях з масовим перебуванням людей, адміністративних та житлових будинках тощо. У той же час існують загрози вибухів, спричинених терористичною діяльністю.

 

ПРИ ЗАГРОЗІ ВИБУХУ

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія ГАРБУЗА з нагоди Всеукраїнського Дня працівників культури та майстрів народного мистецтва

Шановні діячі культури та майстри народного мистецтва!

Сьогодні, долаючи важкі випробування, які випали на долю жителів Луганщини, ми спираємося не лише на наших військових, а знаходимо натхнення у духовній спадщині українського народу та вашій творчості.

Тож, приміть найщиріші вітання з вашим професійним святом!

Важливо, що нам вдалося не тільки  зберегти мережу закладів культури Луганщини, а й модернізувати деякі з них. І цей процес не припиняється ні на день.

Прийнято закон "Про ЖКП"

Закон 1581-д «Про житлово-комунальні послуги», який сьогодні прийняла Верховна Рада – великий крок до забезпечення якісних житлових послуг для мешканців багатоквартирних будинків. Він розмежовує обов’язки і права споживачів і надавачів послуг.

На цьому наголосив Віце-прем'єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, виступаючи у Верховній Раді.

Постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи виплачуватиметься грошова компенсація замість путівок

Для реалізації прав громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на отримання за їхнім бажанням грошової компенсації замість путівки Урядом прийнято рішення встановити середню вартість путівки для виплати такої компенсації із розрахунку 35 відсотків чинного на 1 січня відповідного року одного прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність (із заокругленням до однієї гривні).

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія ГАРБУЗА з нагоди Дня української писемності та мови

Дорогі друзі!

Щиро вітаю вас з Днем української писемності та мови!

Дорогою ціною ми об’єдналися у боротьбі за високі цінності гідності і свободи, захисту незалежності і цілісності держави, утвердилися як нація. Українська мова є її кодом, канвою, на якій ми пишемо нашу історію.

Моє покоління особливо тут, на Сході, виховувалося в дусі «інтернаціоналу», під яким приховувався російський шовінізм. Нас вчили говорити, думати, читати і писати російською мовою.

Внесено зміни до постанови КМУ щодо видачі посвідчень членам багатодітних сімей

Кабінетом Міністрів України прийнято постанову від 27 вересня 2017 року № 721 «Про внесення змін до пункту 2 Порядку виготовлення та видачі посвідчень батьків багатодітної сім’ї та дитини багатодітної сім’ї».

Метою постанови є:

Ключова інформація для інвесторів у зелену енергетику ("зелений" тариф)

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, надає ключову інформацію для інвесторів у зелену  енергетику ("зелений" тариф).

Президент вручив ключі та ордер на квартиру Володимиру Жемчугову

Президент Петро Порошенко вручив ключі та ордер на квартиру Володимиру та Олені Жемчуговим. «Мені надзвичайно приємно сьогодні зустрітись і я ще раз хотів би скористатись цією можливістю і подякувати за принципову життєву позицію, той подвиг, силу духа, яку Ви продемонстрували у 2014, 2015 роках. І до 2016 року, коли Ви були заручником, у полоні під тортурами», - сказав Петро Порошенко.

Глава держави наголосив на важливості надзвичайно принципової позиції, яку займає Володимир Жемчугов щодо відновлення суверенітету, територіальної цілісності і незалежності України.

Затвердили новий класифікатор професій. Що зміниться для медиків?

1 листопада 2017 року вступили у дію зміни до класифікатора професій, у якому змінилися також й медичні посади. Зазначені зміни були внесені відповідно до міжнародної класифікації та нормативів Європейського Союзу. А саме були введені нові професійні назви: “лікар внутрішньої медицини”, “асистент ерготерапевта”, “асистент фізичного терапевта”, “парамедик”, “екстрений медичний технік”, “інструктор з надання догоспітальної допомоги”, “інструктор з надання першої допомоги”.

Новини АТО: на Новоайдарщині поранено двох військовослужбовців

Вчора внаслідок ворожого обстрілу з ручних гранатометів і стрілецької зброї поблизу села Кримське Новоайдарського району зазнали поранень двоє наших захисників.

Крім того, у напрямку зазначеного населеного пункту тричі відкривався вогонь з 120-мм мінометів, ручних гранатометів, а також стрілецької зброї.

Також протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування п’ять разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.