Архів новин

10 ноября 2017

116 123 – новий номер «гарячої лінії» із попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації

З 24 листопада 2017 року Національна «гаряча» лінія з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації починає працювати за новим номером. 
Короткий номер 386 змінюється на загальноєвропейський номер 116 123.
Номер 0 800 500 335 функціонує, як і раніше. 
Лінія продовжує працювати цілодобово, анонімно, конфіденційно та безкоштовно.

Три кроки профілактики грипу

Правильна профілактика грипу допоможе захиститися від зараження та запобігти поширенню небезпечних вірусів.

1. Вакцинуйтесь

Найперший та найважливіший крок для профілактики грипу – вакцинація. Щорічне щеплення проти грипу вбереже від зараження вірусами та значно зменшить ризик захворювання. Сьогодні існує багато різновидів вірусу грипу. Вакцина не може захистити від усіх з них. Проте щеплення захищає від найбільш поширених.

Щеплення проти грипу:

- знижує ризик захворювання на грип;

- зменшує кількість візитів до лікаря;

В Україні стартує навчальна програма для експортерів «EXPORT REVOLUTION. Ukraine»

Офіс з просування експорту при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України запускає дворічну навчальну програму для експортерів «EXPORT REVOLUTION. Ukraine». Програма розроблена Інститутом маркетингу Естонії  за підтримки Міністерства економічного розвитку і торгівлі України,  спеціально для українських експортерів.

Комітет Верховної Ради з питань будівництва схвалив важливий законопроект для дерегуляції галузі

8 листопада 2017 року на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування та житлово-комунального господарства депутати схвалили та рекомендували прийняти в першому читанні проект Закону України №7085 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері містобудування», який передбачає закріплення на законодавчому рівні порядку присвоєння адрес об’єктам будівництва.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

Юрій Гарбуз: Наведення порядку на єдиному в області пункті пропуску в Станиці Луганській – наш спільний обов’язок, адже це обличчя української влади

Це питання було головним на черговій розширеній робочій нараді з керівниками правоохоронних органів, ГУ Державної служби з надзвичайних ситуацій, Держприкордонслужби, Укртрансбезпеки, Державної фіскальної служби, військової прокуратури, Пенсійного фонду України у Луганській області, яка відбулася сьогодні, 10 листопада.

Увага! Оголошення

14 листопада  в облдержадміністрації відбудеться засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.
Місце проведення: м. Сєвєродонецьк, пр. Центральний, 59, 2-й поверх, зал засідань.

Початок о 14:30

УВАГА! НОВИЙ ВИПУСК "ЩОТИЖНЕВИК ЕКСПОРТЕРА"

З метою забезпечення інформаційної підтримки суб’єктів господарювання області у сфері започаткування та розвитку зовнішньоекономічної діяльності Департаментом зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності облдержадміністрації підготовлено випуск «Щотижневик експортера».

У «Щотижневик експортера» в зручному вигляді представлена різноманітна інформація та заходи, які сформовані за найбільш цікавими тематичними напрямами зовнішньоекономічної діяльності:

За програмою «Доступні ліки» в області виписано близько 110 тисяч рецептів

У Луганській області в Урядовій програмі «Доступні ліки» беруть участь 154 аптеки.

Станом на листопад виписано вже 108 477 рецептів на загальну суму 5 945 859,82 гривень.

Для реалізації цієї програми Законом України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» Луганській області передбачено субвенцію на відшкодування вартості лікарських засобів для лікування окремих захворювань у сумі 12781,0 тис. гривень.

ЕКСПОРТ АГРАРНОЇ ПРОДУКЦІЇ НА РИНОК ЄС

22 листопада Чернігівська ТПП проведе галузевий семінар «Експорт аграрної продукції на ринок ЄС», що покликаний підтримати швидке та якісне зростання агропромислової та харчової продукції.

Основним фокусом стануть наступні питання:

- Огляд ринку ЄС і структура торгівлі агропродуктами та продуктами харчування на ринках ЄС;

- Умови торгівлі сільськогосподарською продукцією з країнами ЄС у рамках ЗВТ;

- Квоти на аграрну продукцію;

- Органічні продукти: вимоги та регулювання ЄС;

ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЗАХІД ЩОДО ПРОГРАМИ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ МЕРЕЖІ ПІДПРИЄМСТВ (ENN) В РАМКАХ ПРОЕКТУ ЄС COSME

В контексті ратифікації Угоди про участь України в програмі ЄС “Конкурентоспроможність підприємств малого і середнього бізнесу (COSME) (2014-2020)” та затвердження цієї Угоди Президентом України, Торгово-промислова палата України разом з Інститутом фізики НАН України (члени Консорціуму «EEN-Ukraine») організовують інформаційний день для українських компаній, підприємців та підприємств стосовно можливостей мережі EEN, як невід’ємної складовою програми COSME.

Делегація Посольства Японії відвідає з офіційним візитом програмні об’єкти ЮНІСЕФ та ПРООН на Луганщині

14 листопада Делегація Посольства Японії відвідає програмні об’єкти Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) та Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні, які були відремонтовані/обладнані завдяки фінансуванню від Уряду Японії.

Нагадаємо, що з 2014 року Уряд Японії співпрацює з ЮНІСЕФ та ПРООН і надає фінансову підтримку Україні.

Запрошуємо представників медіа взяти учать у прес-турі і прес-конференції для ознайомлення з зазначеними програмами.

Делегація Представництва Європейського Союзу в Україні невдовзі завітає на Луганщину

14 листопада делегація Представництва Європейського Союзу в Україні візьме участь у засіданні «круглого столу» з представниками владних органів міста Сєвєродонецька та Луганської області.

До заходу запрошуються представники обласної влади та місцевого самоврядування, бізнесу, громадських організацій Луганщини.

Під час засідання члени Представництва Європейського Союзу в Україні розкажуть про пріоритети допомоги, яку ЄС надає Україні, а також презентують програми Євросоюзу, зокрема, інформаційних, освітніх та культурних проектів.

Діячі культури Луганщини відзначені державними нагородами

З нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва Президентом України Петром Порошенком підписано Указ про відзначення державними нагородами за значний особистий внесок у розвиток національної культури і мистецтва, вагомі творчі здобутки та високу професійну майстерність багатьох діячів цієї сфери.

Зокрема, звання «Заслужений артист України» присвоєне директорові Луганської обласної філармонії Ігорю Шаповалову.

Новини АТО: у Станично-Луганському районі поранено українського військовослужбовця

Вчора внаслідок ворожого обстрілу зі стрілецької зброї поблизу ст. Донець Станично-Луганського району зазнав поранень наш захисник.

Крім того, протягом минулої доби та після півночі об’єднані російсько-терористичні бандформування дев’ять разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку сіл Кримське та Трьохізбенка Новоайдарського району шість разів вівся обстріл з 82-мм мінометів, автоматичних й протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів, а також зі стрілецької зброї.