Архів новин

13 ноября 2017

Артисти Луганської обласної філармонії взяли участь у заході з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва

Артисти Луганської обласної філармонії взяли участь у заході з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва.
10 листопада у стінах Міського Палацу культури ансамбль пісні і танцю «Радани» вітав працівників культури: професіоналів, аматорів і просто закоханих у мистецтво людей з їх професійним святом.
У цей особливий день артисти присвятили головним винуватцям свята найчарівніші українські мелодії, найкращі побажання, свою любов та безмежну красу української пісні.

Академічний симфонічний оркестр Луганської обласної філармонії завітав у місто Гріскінхер

Академічний симфонічний оркестр Луганської обласної філармонії завітав у місто Гріскінхер, де відбувся другий концерт.
Нагадуємо, що 4 листопада розпочався концертний тур Академічного симфонічного оркестру Луганської обласної філармонії містами розкішної Австрії, присвячений святкуванню 25-річчя дипломатичних відносин між Україною і Республікою Австрія.

Академічний симфонічний оркестр подарував австрійському слухачу незабутні враження від прослуховування всесвітньо відомої європейської класики

У рамках святкування 25-річчя дипломатичних відносин між Україною і Республікою Австрія, Академічний симфонічний оркестр Луганської обласної філармонії завітав до старовинного австрійського міста Кремс-ан-дер-Донау (або Кремс), що розташований на півночі країни, у федеральній землі Нижня Австрія.
Чудове середньовічне місто вразило артистів своєю миротворчою атмосферою та неймовірно мальовничими пейзажами. Місто вважається своєрідним центром мистецтв; славиться своєю культурою, видатними діячами, історичними музеями, чисельними середньовічними особняками та палацами.

В облдержадміністрації розглянуті можливості створення на Луганщині індустріальних парків

Сьогодні, 13 листопада, заступник голови обласної державної адміністрації Юрій Клименко провів нараду з питання створення індустріальних парків на території Луганщини.

Одним з пріоритетних напрямів роботи облдержадміністрації є залучення інвестицій у розвиток регіону за рахунок різних джерел фінансування – державного бюджету, конкурсних програм міжнародних організацій, грантів, приватного капіталу тощо.

Технічна перевірка автоматизованої системи централізованого оповіщення із запуском електросирен.

Управління  з питань цивільного захисту попереджає!
17 листопада поточного року з 13.45 до 14.00 буде здійснюватися комплексна перевірка загальнодержавної та територіальної автоматизованих систем централізованого оповіщення з подачею всіх команд та запуском електросирен в навчальних цілях.

Інформація за 12.11.2017

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 12.11.2017

Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру – 0, з них:

державного рівня – 0;

регіонального рівня – 0;

місцевого рівня – 0;

об’єктового рівня – 0.

 

Кількість пожеж – 1, з них:

у житловому секторі –1 ;

на виробництві – 0;

в екосистемах – 0;

на транспорті – 0;

інші – 0.

Інформація за 11.11.2017

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 11.11.2017

Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру – 0, з них:

державного рівня – 0;

регіонального рівня – 0;

місцевого рівня – 0;

об’єктового рівня – 0.

 

Кількість пожеж – 4, з них:

у житловому секторі – 4;

на виробництві – 0;

в екосистемах – 0;

на транспорті – 0;

інші – 0.

Інформація за 09.11.2017

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 09.11.2017

Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру – 0, з них:

державного рівня – 0;

регіонального рівня – 0;

місцевого рівня – 0;

об’єктового рівня – 0.

 

Кількість пожеж – 3, з них:

у житловому секторі – 2;

на виробництві – 0;

в екосистемах – 0;

на транспорті – 0;

інші – 1.

Інформація за 10.11.2017

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 10.11.2017

Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру – 0, з них:

державного рівня – 0;

регіонального рівня – 0;

місцевого рівня – 0;

об’єктового рівня – 0.

 

Кількість пожеж – 1, з них:

у житловому секторі – 1;

на виробництві – 0;

в екосистемах – 0;

на транспорті – 0;

інші – 0.

Відбулася робоча нарада з питання створення індустріальних парків на території області

13 листопада 2017 року під головуванням заступника голови, виконуючого обов’язки голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Клименка Ю.Ю. відбулася робоча нарада з питання створення індустріальних парків на території області.

Стартує навчальна програма для експортерів «EXPORT REVOLUTION. Ukraine»

Офіс з просування експорту при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України запускає дворічну навчальну програму для експортерів «EXPORT REVOLUTION. Ukraine». Вона розроблена Інститутом маркетингу Естонії за підтримки Мінекономрозвитку.

Навчальна програма передбачає онлайн-вебінари, групові онлайн та офлайн тренінги з розглядом конкретних кейсів компаній-учасниць, завершиться вона навчальною подорожжю до Естонії. Поїздка у травні 2018 року буде здійснюватися за рахунок учасників.

Навчання триватиме з листопада 2017 по травень 2018 року.

Конкурс грантів до 5 тисяч євро на освітні проекти

Організація HBCE оголосила конкурс на отримання грантів від 500 до 5 тисяч євро на реалізацію освітніх і культурних проектів.

Кошти отримають 10 переможців. Для участі потрібно до 30 листопада подати заяву та план бюджетних розрахунків.

Обов’язковою умовою є реалізація проекту в Україні та покриття грантом не більше ніж 70% від необхідної для його виконання фінансової складової.

Пріоритет надаватиметься тим учасникам, які пропонуватимуть дослідження, пов’язані з критичним мисленням, інклюзивністю, інтерактивністю та міжнародною спрівпрацею.

Нашій спортсменці та її тренеру призначені стипендії Президента України

Сьогодні Петро Порошенко підписав Указ про призначення стипендій Президента України для видатних спортсменів із паралімпійських і дефлімпійських видів спорту та їх тренерів.

Серед них – чемпіонка XXIII літніх Дефлімпійських ігор 2017 року з карате Карина Янчук (Луганська область), якій призначена стипендія у розмірі 15 тисяч гривень.

Аналогічної виплати удостоєний її тренер Олег Ястребов.

Вітаємо!

«Фантом» у Станиці Луганській затримав чергового порушника

Співробітники управління оперативного забезпечення на окремих територіях зон проведення АТО «Фантом» Головного управління ДФС у Луганській області під час несення служби на КПВВ «Станиця Луганська» виявили чергового порушника Порядку переміщення товарів до району або з району проведення антитерористичної операції.

Під час огляду ручної поклажі та багажу 42-річного жителя Луганська виявлено 168 паяльників орієнтовною вартістю понад 25 тис. гривень. Цей товар планував реалізовувати на окупованій території брат порушника – платник податків так званої «ЛНР».

У селі Данилівка Біловодського району реконструювали амбулаторію

Капітальний ремонт будівлі сільської лікарської амбулаторії проводився за допомоги ПРООН зі співфінансуванням з районного бюджету, ГО «Данилівська громада» та за рахунок субвенції з бюджету Данилівської сільської ради.

Вартість ремонту становила 737,583 тис. гривень.

Данилівську амбулаторію не оновлювали вже багато років. Тому повністю була проведена робота по утепленню, замінено покрівлю, вікна та двері, також відремонтовано фасад та цоколя будівлі, споруджено пандус для пацієнтів з особливими потребами.

Урок № 9 «TRAIN YOUR BRAIN»!

Приєднуйся до спільноти тих, хто вивчає англійську мову разом з нашою рубрикою «TRAIN YOUR BRAIN»! Урок 9

Поповнюємо свій словниковий запас на тему «Мистецтво».

Слово

Переклад

1

ІІ МІЖНАРОДНИЙ ФОРУМ «INNOVATION MARKET»

21-24 листопада 2017 р. у Києві вже вдруге пройде зустріч інноваторів, вітчизняних та іноземних інвесторів і бізнесменів, представників влади для об'єднання зусиль з розвитку інноваційного ринку України. Форум проходить під патронатом Кабінету Міністрів України та за підтримки Міністерства економічного розвитку і торгівлі, Міністерства освіти і науки, Національної академії наук України, CSTEC - Китайського центру обміну науковою та технологічною інформацією. Генеральний розпорядник заходів
ТОВ “Міжнародний виставковий центр”.

Наші стрибуни у воду привезли зі всеукраїнської першості 18 медалей та перше загальнокомандне місце

У Запоріжжі завершився чемпіонат України серед молоді зі стрибків у воду, де Луганщину представляли вісім спортсменів.

Вони вибороли 18 медалей: 7 золотих, 7 срібних та 4 бронзових.

Так, серед жінок у дисципліні «трамплін 1 метр» золото в активі Вікторії Яновської, а бронза – у Аліни Бабаєвої.

На трампліні 3 метри луганчанки також не поступались спортсменкам з інших областей. Як результат – на п’єдестал пошани піднялися наші Вікторія Яновська (І місце), Аліна Бабаєва (ІІ місце) та Вікторія Григоренко (ІІІ місце).

Навчання з питань охорони праці на підприємстві

Навчання та систематичне підвищення рівня знань працівників з питань охорони праці - один із основних принципів державної політики в галузі охорони праці, фундаментальна основа безпеки праці та необхідна умова вдосконалення управління охороною праці та забезпечення ефективної профілактичної роботи щодо запобігання аварій і травматизму на виробництві.

У Старобільському районі проведено тренінг за темою: «Протидія торгівлі людьми, ідентифікація постраждалих та робота з ними»

06 листопада 2017 року громадською організацією «Регіональний правозахисний соціолого-освітній центр «Жінки Донбасу» в рамках виконання обласного плану заходів з питань протидії торгівлі людьми у Старобільському районному центрі зайнятості проведено одноденні тренінгові навчання за темою: «Протидія торгівлі людьми, ідентифікація постраждалих та робота з ними».

 

На державному кордоні триває операція «Викривай корупцію! Зупини злочин!»

На КПВВ «Станиця Луганська» та пунктах попуску через державний кордон на ділянці відповідальності Луганського прикордонного загону прикордонники тривають заходи з протидії отримання незаконних винагород.

Нагадаємо, що голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз поставив завдання посилення наведення порядку на пункті пропуску в Станиці Луганській.

Проведено семінар для фахівців управлінь соцзахисту населення Луганської області за темою: «Організація надання послуг пенсійного забезпечення з урахуванням особливостей тимчасово переміщених осіб»

Департаментом соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації спільно з головним управлінням Пенсійного фонду України в Луганський області, Луганським відокремленим підрозділом установи «Центр розвитку місцевого самоврядування», менеджерами проекту «Радники Міністерства соціальної політики України з питань внутрішньо переміщених осіб» в Луганській області 8 листопада 2017 року в місті Сєвєродонецьку проведено навчальний семінар для спеціалістів управлінь соціального захисту населення області за темою: «Організація надання послуг пенсійного забезпечення з ура

Проект-конкурс Polish-Ukrainian High-Tech Hub 2017

Проект Polish-Ukrainian High-Tech Hub – це результат симбіозу двох типів очікувань: представники наукових кіл в Україні шукають фінансування для своїх проектів та шанс виходу на європейські ринки, з другого боку польський ринок VC шукає нові, перспективні інвестиційні цілі.

Як це працює?

Конкурс грантів до 5 тисяч євро на освітні проекти

Організація HBCE оголосила конкурс на отримання грантів від 500 до 5 тисяч євро на реалізацію освітніх і культурних проектів.

Кошти отримають 10 переможців. Для участі потрібно до 30 листопада подати ЗАЯВКУ та ПЛАН бюджетних розрахунків.

Обов’язковою умовою є реалізація проекту в Україні та покриття грантом не більше ніж 70% від необхідної для його виконання фінансової складової.

На Луганщині 21 школяр вивчатиме англійську мову за Програмою Access

На базі Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля офіційно відкрилася Програма малих стипендій з вивчення англійської мови Посольства США в Україні («English Access Microscholarship Program» – скорочено Access).

Програма проводиться за підтримки Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні і фінансується Державним департаментом США.

Перший всеукраїнський бізнес-форум «Менеджмент інновацій»

Інформуємо, що в період з 23 по 24 листопада 2017 року в приміщенні Дніпропетровської торгово-промислової палати (вул. Шевченка, 4) відбудеться Перший всеукраїнський бізнес-форум «Менеджмент інновацій».

Мета бізнес-форуму:

зміна організаційного мислення підприємств.
необхідність в нових стандартах і інструментах для підвищення конкурентоспроможності та посилення лідерських позицій на ринку, а також збільшення вартості бізнесу.

Цільова аудиторія бізнес-форуму:

Новини АТО: на Луганщині ворог застосував міномети

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування п’ять разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку сіл Новоолександрівка та Катеринівка Попаснянського району тричі вівся обстріл з 82-мм мінометів, автоматичних й протитанкових гранатометів,  великокаліберних кулеметів, а також зі стрілецької зброї.

По позиції наших захисників поблизу села Кримське Новоайдарського району застосовувалися 82-мм міномети.

По околицях села Валуйське Станично-Луганського району противник використовував великокаліберні кулимети.