Архів новин

14 ноября 2017

14 листопада 2017 року до Луганської області завітали представники Посольства Японії в Україні

Сьогодні, 14 листопада 2017 року до Луганської області завітали представники Посольства Японії в Україні пан Харада Мічіо - заступник Посла Японії в Україні та пан Ацуші Вакуі - Перший секретар Економічного відділу Посольства Японії в Україні.

Метою візиту було відкриття відновленого інфекційного відділення Рубіжанської міської лікарні (м. Рубіжне, вул. Студентська, 19), Центру соціальної реабілітації дітей з обмеженими можливостями (м. Рубіжне, вул. Богдана Хмельницького, 93-а) та відвідування Новоайдарської середньої школи-гімназії (смт.Новоайдар, вул. Центральна, 23).

У Сєвєродонецьку більше 500 людей перевірено на цукровий діабет

Сьогодні, у рамках проведення Всесвітнього дня боротьби з цукровим діабетом, у міському Палаці культури співробітники Інституту проблем ендокринної патології ім. В. Я. Данилевського НАМН України надали спеціалізовану медичну допомогу з ендокринології мешканцям області.

Мета – актуалізація проблеми розповсюдження цукрового діабету, а також інформування населення про фактори ризику розвитку цукрового діабету.

Протягом заходу фахівці інституту оглянули 562 громадянина, з них – 15 дітей.

Так, за результатами огляду виявлено 60 осіб хворих на цукровий діабет.

На Луганщині впроваджується пілотний проект щодо попередження насильства «Відповідальність починається із нас»

Питання попередження насильства в сім’ї та ґендерно обумовленого насильства на Луганщині є одним із пріоритетних у роботі Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації. Поглиблюється ситуація конфліктом, що, на жаль, триває в області. Подекуди трапляються випадки домашнього насильства, коли багато близьких та сусідів постраждалих знали та бачили ситуацію, однак, ні вони, ні сама постраждала особа не мали до кого звернутися за допомогою.

В облдержадміністрації відбулася зустріч-дискусія з представниками делегації Представництва ЄС в Україні

У рамках інформаційної кампанії «Будуємо Європу в Україні» сьогодні заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко взяв участь у публічній презентації проектів та можливостей співпраці з ЄС для Луганської області та Сєвєродонецька.

Участь у заході взяли представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та громадських організацій області.

«ПРАВО НА ЧУДО» 17 ноября - Международный день недоношенных детей (World Prematurity Day)

Международный день недоношенных детей был учрежден в 2009 году 17 ноября по инициативе Европейского фонда по уходу за новорожденными детьми (European Foundation for the Care of Newborn Infants, EFCNI).

Ежегодно на планете около 15 миллионов детей рождаются недоношенными, другими словами, в среднем это каждый 10-й ребенок из рождающихся. Более одного миллиона из этих детей умирают вскоре после рождения, а многие страдают от различных видов физической и неврологической инвалидности.

Президент підписав Указ «Про оголошення в Україні 2018 року Роком реалізації правопросвітницького проекту «Я маю право!»

Президент Петро Порошенко підписав Указ №361/2017 «Про оголошення в Україні 2018 року Роком реалізації правопросвітницького проекту «Я маю право!». Указ сприятиме формуванню правової культури та свідомості у суспільстві, підвищенню рівня знань громадян щодо механізмів захисту своїх прав.

Відповідну ініціативу Глави держави, Уряду щодо посилення захисту прав і свобод громадян та покращення надання безоплатної правової допомоги було розглянуто на засіданні Національної ради реформ.

Делегація Посольства Японії в Україні відвідала програмні об’єкти ЮНІСЕФ та ПРООН на Луганщині

Сьогодні члени делегації провели моніторинг програм, що реалізуються Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) та Програмою розвитку ООН (ПРООН) за фінансової підтримки Уряду Японії.

У Рубіжному вони відкрили два важливі об'єкти медико-соціальної інфраструктури, які були відновлені ПРООН та Урядом Японії, – інфекційне відділення міської лікарні та Центр соціальної реабілітації дітей з інвалідністю.

Нова програма Сulture Bridges від Європейського Союзу та Британської Ради в Україні

Culture Bridges – це нова програма, що сприяє розвитку українського культурного сектору та ефективному налагодженню зв’язків між культурними операторами та інституціями в Україні та ЄС. Сulture Bridges фінансується Європейським Союзом та впроваджується Британською Радою в Україні у партнерстві з EUNIC – мережею Національних інститутів культури Європейского Союзу.

Дедлайн: 20 листопада 2017 року

«Фантомівці» викривають порушення у сфері обігу підакцизних товарів

Вчора співробітники фіскального наряду спецпідрозділу «Фантом» Головного управління ДФС у Луганській області виявили факт незаконного зберігання та реалізації паливо-мастильних матеріалів.

Порушником виявився житель смт Марківка. Встановлено, що він без реєстрації суб’єктом підприємницької діяльності та без відповідних дозвільних документів на власному мікроавтобусі привозив бензин марки А-92 з РФ.

У подальшому він доставляв його в приватний будинок, де реалізовував за ціною 23 гривні за літр.

У 2017 році комунальними підприємствами області сплачено до бюджету більше 350 мільйонів гривень

Про стан виконання комунальними підприємствами області грошових зобов’язань зі сплати податків, у тому числі до місцевих бюджетів сьогодні на апаратній нараді розповіла в.о. начальника Головного управління ДФС у Луганській області Ольга Височина.

Вона зазначила, що на обліку в податкових органах Луганської області знаходяться  2197 підприємств комунальної форми власності (1335 або 61 % – на тимчасово непідконтрольній Україні території, 862 або 39 % – на підконтрольній території).

Під час пожеж в області врятовано 81 людину та майна на суму 573 млн гривень

Сьогодні, 14 листопада, заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко провів апаратну нараду, на якій начальник управління з питань цивільного захисту Володимир Мирошниченко доповів про підсумки проходження пожежонебезпечного періоду 2017 року.

Так, протягом року на підконтрольній українській владі території області виникло 2 880 пожеж, 1 820 з яких – в екосистемах, а 224 – у лісових масивах. Збиток від пожеж склав 247,8 млн гривень. Врятовано 81 людину, з них 11 дітей, а також майна на суму 573 млн гривень.

15 листопада 2017 року відбудеться чергове засідання колегії Управління культури, національностей та релігій Луганської обласної державної адміністрації

15 листопада 2017 року о 10.00 у приміщенні облдержадміністрації (м. Сєвєродонецьк, просп. Центральний, 59) відбудеться чергове засідання колегії Управління культури, національностей та релігій Луганської обласної державної адміністрації.
До порядку денного засідання колегії Управління включено питання:
1. Про підсумки роботи Луганського обласного козачого кінного театру на період 2016-2017 рр.
2. Розробка обласної цільової програми щодо діяльності клубних закладів на період до 2020 року.

Наш шашист став чемпіоном з класичної гри у всеукраїнській першості

У Білій Церкві відбулися всеукраїнські ігри з шашок Асоціації ветеранів спорту України.

У змаганнях взяли участь 23 спортсмени, серед яких було шість майстрів спорту України.

Нашу область представляв Григорій Саєнко. Турнір складався з класичної, швидкої та блискавичної гри з шашок-100 і шашок-64 відповідно.

До командного заліку включалися кращі результати трьох спортсменів. У підсумку наш шашист завоював третє загальнокомандне місце у класичній грі, де здобув 30 залікових очок за перше місце. Другу сходинку виборола команда з Києва, на першій – львів’яни.

Кількість дітей з тимчасово непідконтрольних територій, які навчаються дистанційно, зросла більш ніж на третину

Серед дітей з тимчасово непідконтрольних територій Сходу та анексованого Криму зростає попит на дистанційну освіту в Україні – не тільки у випускників шкіл, а й в учнів молодших класів.

Кількість дітей з тимчасово непідконтрольних територій, які навчаються дистанційно/на екстернаті, зросла більш ніж на третину. Зокрема, у Луганській області з 487 учнів у 2015-2016 навчальному році до 747 у 2016-2017 навчальному році.

Новини АТО: на Луганщині ворог застосував протитанкові керовані ракети

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування 12 разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку смт Новотошківське та села Троїцьке Попаснянського району шість разів вівся обстріл з 82-мм і 120-мм мінометів, автоматичних гранатометів,  протитанкових керованих ракет, БМП, великокаліберних кулеметів, а також зі стрілецької зброї.