Архів новин

17 ноября 2017

Міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий привітав із прийдешнім Днем працівників сільського господарства

Вітальні слова отримали і аграрії Луганської області. Зокрема, Міністр наголосив: «Наразі аграрна галузь є фундаментом української економіки. І кожен з вас своєю працею забезпечує розвиток країни, підтримує національне виробництво, формує валютну і економічну стабільність.

Значний внесок у здобутки національного аграрного сектору забезпечили аграрії Луганщини, які в непростих умовах сьогодення досягли високих виробничих показників.

Відшкодування вартості закуплених тварин

Відповідно до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки галузі тваринництва, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 15.10.2017 № 884 наказом Департаменту агропромислового розвитку Луганської облдержадміністрації від 27.10.2017 № 34 створено комісію з питань здійснення нарахування та виплати часткового відшкодування вартості тварин у 2017

Сільгоспкооперативи Луганщини отримали сучасну техніку від ФАО

Два сільськогосподарські кооперативи, розташовані у Луганській області, отримали сьогодні, 17 листопада, різноманітну сільськогосподарську техніку за програмою ФАО.

В урочистостях, які відбулися у Міловському районі, взяв участь заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян.

Проект Продовольчої і сільськогосподарської організації об’єднаних націй (ФАО) фінансується урядом Канади і спрямований на підвищення рівня доходів, можливостей зайнятості людей у селах та їх технічного потенціалу шляхом розвитку кооперативів та поліпшення економічного середовища.

УВАГА! НОВИЙ ВИПУСК "ЩОТИЖНЕВИК ЕКСПОРТЕРА"

З метою забезпечення інформаційної підтримки суб’єктів господарювання області у сфері започаткування та розвитку зовнішньоекономічної діяльності Департаментом зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності облдержадміністрації підготовлено випуск «Щотижневик експортера».

У «Щотижневик експортера» в зручному вигляді представлена різноманітна інформація та заходи, які сформовані за найбільш цікавими тематичними напрямами зовнішньоекономічної діяльності:

Вітання з Днем працівників сільського господарства

Шановні аграрії області!

 

Щиро і сердечно вітаємо Вас з Днем працівників сільського господарства.

Це день, коли ми віддаємо данину пошани людям, що взяли на себе найважчу і найважливішу турботу – працювати на землі і годувати країну.

Затверджено загальний рейтинг проектів, що брали участь у конкурсному відборі з подальшою реалізацією за кошти ДФРР

Засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, провів заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко.

Рішенням комісії затверджено загальний рейтинговий список проектів, що брали участь у попередньому конкурсному відборі інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів ДФРР у 2018 році.

До Сєвєродонецька завітали видатні театральні діячі України

Сьогодні у Луганському обласному академічному українському музично-драматичному театрі відбулася прес-конференція з організаторами  та учасниками семінару-тренінгу «Трансформація – крок від актора до режисера».

В області на більшість продуктів харчування ціни нижчі за середньоукраїнські

За даними оприлюдненого Державною службою статистики України моніторингу цін на соціально значущі товари за першу декаду листопада, у порівнянні з третьою декадою жовтня, на контрольованій українською владою території області склалася наступна цінова ситуація.

Ціни на більшість продуктів харчування залишалися стабільними.

Не змінилися ціни на хліб пшеничний з борошна першого ґатунку (11,92 грн), хліб житній, житньо-пшеничний (12,05 грн), тушки курячі (55,13 грн), сало (60,78 грн), соняшникову олію (30,10 грн), капусту (4,98 грн).

Красноріченській селищній раді надано методичну допомогу щодо реалізації реформи децентралізації

З ініціативи Луганського відокремленого підрозділу Центру розвитку місцевого самоврядування відбувся виїзний практикум щодо надання методичної допомоги Красноріченській селищній раді.

Основною метою зустрічі було ознайомлення посадових осіб Красноріченської об’єднаної територіальної громади та керівників комунальних закладів щодо обсягу їх повноважень, у зв’язку зі зміною статусу, та розробка алгоритму дій щодо їх здійснення.

Обрані у результаті реформи децентралізації ради отримали не тільки нові повноваження, але й більший ступень відповідальності.

Зустріч з делегацією Посольства Румунії в Україні

17 листопада 2017 року в Луганській обласній державній адміністрації відбулася зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Румунії в Україні Й.В. паном Крістіаном-Леоном Цуркану та другим секретарем Посольства Румунії в Україні паном Іоном Навалом.  

Гостей зустрічали заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко та в.о. директора Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності облдержадміністрації Костянтин Мєшков.

Ми підтримуємо суверенітет та територіальну цілісність України, – Надзвичайний і Повноважний Посол Румунії в Україні

Цими днями Надзвичайний і Повноважний Посол Румунії в Україні Й.В. Крістіан-Леон Цуркану перебуває з першим робочим візитом у Сєвєродонецьку.

Сьогодні, 17 листопада, він зустрівся із заступником голови облдержадміністрації Юрієм Клименком. У заході також узяв участь другий секретар Посольства Румунії в Україні Іон Навала.

Відшкодування витрат майже на 9 мільйонів гривень забезпечили аудитори Луганщини за 10 місяців

Протягом січня – жовтня 2017 року фахівці Управління Північно-східного офісу Держаудитслужби в Луганській області забезпечили усунення порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів на суму 8,8 млн гривень.

До правоохоронних органів державні аудитори передали 13 матеріалів, за  якими правоохоронці розпочали шість досудових розслідувань, вручили три письмові повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

За вчинені фінансові порушення 32 посадові особи притягнуто до адміністративної відповідальності, ще два – до  матеріальної.

Інформація за 16.11.2017

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 16.11.2017

Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру – 0, з них:

державного рівня – 0;

регіонального рівня – 0;

місцевого рівня – 0;

об’єктового рівня – 0.

 

Кількість пожеж – 2, з них:

у житловому секторі –1 ;

на виробництві – 0;

в екосистемах – 0;

на транспорті – 0;

інші – 1.

Інформація за 15.11.2017

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 15.11.2017

Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру – 0, з них:

державного рівня – 0;

регіонального рівня – 0;

місцевого рівня – 0;

об’єктового рівня – 0.

 

Кількість пожеж – 2, з них:

у житловому секторі –2 ;

на виробництві – 0;

в екосистемах – 0;

на транспорті – 0;

інші – 0.

Інформація за 14.11.2017

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 14.11.2017

Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру – 0, з них:

державного рівня – 0;

регіонального рівня – 0;

місцевого рівня – 0;

об’єктового рівня – 0.

 

Кількість пожеж – 2, з них:

у житловому секторі –2 ;

на виробництві – 0;

в екосистемах – 0;

на транспорті – 0;

інші – 0.

Інвалідам війни, інвалідність яких пов’язана з пораненням, одержаним під час бойових дій на території інших держав, призначено щорічну грошову допомогу у 2017 році за рахунок коштів обласного бюджету в розмірі 1500 грн на одну особу

15 листопада 2017 року відбулося засідання Комісії з питань призначення щорічної грошової допомоги в разі інвалідності деяким категоріям осіб, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» під головуванням заступника голови комісії Елеонори Поліщук.

Новий навчально-практичний центр з професії «Швачка. Кравець. Закрійник» відкрився у Рубіжному

У Рубіжанському професійному хіміко-технологічному ліцеї  відбулось урочисте відкриття навчально-практичного центру з професії «Швачка. Кравець. Закрійник».

Для створення центру з державного бюджету виділено 330,0 тис. гривень, які були витрачені на придбання сучасного швейного обладнання для якісної підготовки кваліфікованих робітничих кадрів.

У цьому переконалися гості та учасники заходу, яких після символічного перерізання стрічки, запросили ознайомитися з швейною майстернею ліцею та її готовою продукцією.

В облдержадміністрації обговорили питання створення містобудівного кадастру Луганської області

Заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян провів засідання колегії управління містобудування та архітектури облдержадміністрації.

Участь у заході взяли представники управлінь облдержадміністрації, члени колегії та архітектори міст та районів області.

Вони розглянули практичні питання та завдання визначені Мінрегіоном України щодо організації діяльності з просторового планування, внесення змін до законодавства та будівельних норм, а також вирішували проблемні питання архітектурно-будівельного контролю.

Депутати Європарламенту хочуть нагородити партнерів по Східному партнерству за реформи

Депутати Європарламенту хочуть нагородити партнерів по
Східному партнерству за реформи.
В середу депутати Європарламенту відзначили значний прогрес з часу проведення останнього саміту Східного партнерства в Ризі в 2015 році. Вони відзначили, що деякі східні партнери впровадили важливі реформи. Крім того, Грузія, Україна та Молдова отримали режим вільної торгівлі та безвізовий режим з ЄС.

Новини АТО: під ворожі обстріли потрапило Кримське

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування три рази порушували «режим тиші» поблизу лінії розмежування.

У напрямку села Кримське Новоайдарського району вівся обстріл з автоматичних і протитанкових гранатометів, а також зі стрілецької зброї.

Інформації щодо втрат та руйнувань не надходило.