Архів новин

20 ноября 2017

Луганська обласна філармонія запрошує на естрадний концерт ансамблю пісні і танцю «Радани» «УКРАЇНСЬКІ ХІТИ і не тільки…»

Луганська обласна філармонія запрошує  на естрадний концерт ансамблю пісні і танцю «Радани» «УКРАЇНСЬКІ ХІТИ і не тільки…»
Ансамбль пісні і танцю «Радани» Луганської обласної філармонії вже готовий представити улюбленому сєвєродонецькому глядачу нову концертну програму.
Довгоочікуваний концерт подарує найпозитивніші емоції, вразить своїм різноманітним репертуаром, новими талантами, інструментальними та вокальними творами, незабутньою хореографією, сучасними постановками, приголомшливим звучанням завдяки використанню у програмі нового музичного інструментарію!

18 листопада відбувся концерт Академічного симфонічного оркестру Луганської обласної філармонії

18 листопада відбувся концерт Академічного симфонічного оркестру Луганської обласної філармонії під керівництвом запрошеного диригента Олександра Дяченко, що завітав до нас з чарівного міста Черкаси.
Улюбленого сєверодонецького слухача артисти оркестру порадували виконанням неповторних шедеврів класичної музики. Так, до європейської програми увійшли: «Румунська рапсодія № 1» Джордже Енеску, Рапсодія «Іспанія» для оркестра  Емманюеля Шабріе, увертюра до опери «Оберон» Карла Марія фон Вебера, «Угорська рапсодія № 2» Ференца Ліста.

Оголошено громадські обговорення проекту Програми економічного і соціального розвитку Луганської області на 2018 рік

Пропозиції та зауваження учасників електронних консультацій з громадськістю надавати на електронну адресу sv_oda@ukr.net до
05.12.2017 року.

Контактні телефони: 095-295-14-35, 095-354-66-27.

З проектом Програми можна ознайомитись за посиланням

 

Запрошуємо на She Talks з Вірджинією Літлджон (США) та Деборою Юден (Канада)

В рамках серії зустрічей-дискусій на базі Платформи SheExports Офісу з просування експорту, запрошуємо вас на захід She Talks з Вірджинією Літлджон, підприємницею, делегатом до W20 від США, та Деборою Юден, експертом з міжнародної торгівлі, бізнес-консультантом з Канади.

TOP FORUM UKRAINE

4 грудня 2017 року у Hilton Kyiv відбудеться TOP FORUM Ukraine. Майбутнє оподаткування в Україні, тонкощі міжнародного оподаткування, майбутнє криптовалюти і блокчейн - головні теми заходу.

Головні дискусії:

Держсекретар Міністерства фінансів, перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі, народні депутати, топ-податкові експерти розкажуть про податкову політику України 2018-2019, вплив міжнародних тенденцій на податкову систему та до чого готуватися бізнесу.

На Марківщині визначено переможця конкурсу краєзнавчо-дослідницьких робіт «Моя Батьківщина – Україна»

На базі Марківської гімназії відбувся районний етап конкурсу краєзнавчо-дослідницьких робіт Всеукраїнської експедиції учнівської молоді «Моя Батьківщина – Україна».

Мета заходу – популяризація наукової діяльності серед учнівської молоді, підвищення патріотичного виховання та детальне пізнання Марківщини.

Протягом тривалого часу учасники експедиції «Моя Батьківщина – Україна» проводили краєзнавчо-пошукову, науково-дослідницьку роботу, збирали емпіричні дані, фактичний матеріал,  статистичну інформацію під час походів, роботи в бібліотеках та архівах.

Сільгоспкооперативи Луганщини отримали сучасну техніку від ФАО

Два сільськогосподарські кооперативи, розташовані у Луганській області, отримали сьогодні, 17 листопада, різноманітну сільськогосподарську техніку за програмою ФАО.

В урочистостях, які відбулися у Міловському районі, взяв участь заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян.

Проект Продовольчої і сільськогосподарської організації об’єднаних націй (ФАО) фінансується урядом Канади і спрямований на підвищення рівня доходів, можливостей зайнятості людей у селах та їх технічного потенціалу шляхом розвитку кооперативів та поліпшення економічного середовища.

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія ГАРБУЗА з нагоди Дня працівників сільського господарства

Шановні аграрії Луганщини!

Щиро вітаю вас із професійним святом!

Ви формуєте продовольчий потенціал нашого регіону, зміцнюєте економіку Луганщини, покращуєте добробут її жителів.

Другий рік поспіль наша область збирає рекордні врожаї зернових та олійних культур. Нам слід докласти ще багато спільних зусиль для збільшення прибутковості продукції через розвиток переробної галузі і покращення логістики.

Працівники агропромислового комплексу Луганщини відзначені Президентом України

Петро Порошенко підписав Указ про відзначення державними нагородами України працівників агропромислового комплексу.

Серед нагороджених за значний особистий внесок у розвиток агропромислового виробництва, вагомі трудові досягнення, багаторічну самовіддану працю та з нагоди Дня працівників сільського господарства – двоє жителів Луганської області.

Так, орденом «3а заслуги» III ступеня нагороджено головного агронома товариства «Мирний Плюс» Євгена Онопрієнка.

Медаллю «3а працю і звитягу» відзначено головного агронома підприємства «Агро» Юрія Скрипника.

Вітаємо!

У Старобільському районному центрі зайнятості проведено навчання за темою: «Протидія торгівлі людьми, ідентифікація постраждалих та робота з ними»

16 листопада 2017 року громадською організацією «Регіональний правозахисний соціолого-освітній центр «Жінки Донбасу» в рамках виконання обласного плану заходів з питань протидії торгівлі людьми у Старобільському районному центрі зайнятості проведено одноденні тренінгові навчання за темою: «Протидія торгівлі людьми, ідентифікація постраждалих та робота з ними».

Безкоштовні юридичні консультації та супровід у суді для переселенців надає Данська Рада у справах біженців

Данська Рада у справах біженців пропонує безкоштовні юридичні консультації та супровід у суді для внутрішньо переміщених осіб та населення, що постраждало від конфлікту на Сході України.

Телефони гарячої лінії: 095-364-28-10, 063-543-15-85.

Консультації та допомога надаються щодо:

- поновлення та призначення пенсії, виплат переселенцям, аліментів, допомоги при народженні та догляді за дитиною, допомоги по безробіттю та у зв'язку з непрацездатністю, допомоги малозабезпеченим сім'ям;

- оформлення оренди житла, землі, субсидії, тарифів на комунальні послуги;

З початку року роботодавці Луганщини подали майже 16 тисяч вакансій

Протягом січня-жовтня 2017 року до Луганської обласної служби зайнятості України звернулось 2565 тисяч роботодавців, які подали відомості майже про 16 тис. вільних вакансій.

Так, кількість роботодавців, у порівнянні з аналогічним періодом 2016 роком значно збільшилась – на 13,6 %, а кількість вакансій на 21,3 %.

Представники Департаменту відвідали Красноріченську ОТГ з метою надання методичної та практичної допомоги щодо соціальної підтримки громадян

З метою надання методичної та практичної допомоги Красноріченській селищній раді ОТГ у здійсненні своїх власних та делегованих повноважень, а також у реорганізації органів управління, заступники директора Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації Олена Гарькавець та Тетяна Фролова 16 листопада 2017 року взяли участь у виїзному практикумі в частині надання населенню послуг щодо соціальної підтримки. Захід організовано Луганським відокремленим підрозділом установи «Центр розвитку місцевого самоврядування».

 

Безкоштовні юридичні консультації та супровід у суді для ВПО від Данської Ради у справах біженців

Данська Рада у справах біженців пропонує безкоштовні юридичні консультації та супровід у суді для ВПО та населення, що постраждало від конфлікту на Сході України.
Телефон гарячої лінії
+38 (095) 364 28 10
+38 (063) 543 15 85
Консультації та допомога щодо:
-Поновлення та призначення пенсії, виплати переселенцям, аліменти, допомоги при народженні та догляді за дитиною, допомоги по безробіттю та у зв'язку з непрацездатністю, допомоги малозабезпеченим сім'ям
-Оформлення: оренди житла, землі, субсидії, тарифів на комунальні послуги

Підвищено одноразову грошову допомогу у разі загибелі, інвалідності або часткової втрати працездатності військовослужбовців

Кабінет Міністрів України прийняв постанову «Про внесення змін до Порядку призначення і виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті), інвалідності або часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності військовослужбовців, військовозобов’язаних та резервістів, які призвані на навчальні (або перевірочні) та спеціальні збори чи для проходження служби у військовому резерві».

На Луганщині протягом року надано понад 16 тисяч витягів з Державного земельного кадастру

На підконтрольній українській владі території Державними кадастровими реєстраторами структурних підрозділів Держгеокадастру прийнято 19 615 заяв на реєстрацію земельних ділянок, з яких зареєстровано 18 918 земельних ділянок.

Також надано 15 315 відомостей з Державного земельного кадастру у формі витягів. Внесено 237 змін про земельні ділянки до відомостей Держземкадастру та три про землі в межах територій адміністративно-територіальних одиниць.

Урегульовано механізм обчислення пенсій особам, які отримали інвалідність унаслідок ядерних аварій, навчань та випробувань

Кабінетом Міністрів України внесено зміни до Порядку обчислення пенсій особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Тобто, врегульовано механізм обчислення пенсій особам, які брали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, інших ядерних аварій та випробувань, військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї під час проходження дійсної строкової служби і внаслідок чого стали особами з інвалідністю.

Проведено мобільну тематичну фотовиставку, присвячену Року Японії в Україні у Новопсковській РДА

З 09.11 по 13.11.2017 року у Новопсковському Центрі культури та дозвілля  було проведено  мобільної тематичної виставки японської фотографії у рамках проведення у 2017 році Року Японії в Україні.

Дана фотовиставка організована за підтримки посольства Японії в Україні та Програми розвитку ООН. На урочистому відкритті виставки були присутні  голова Новопсковської РДА  Бєлік С.П., голова районної ради Лебедєв Б.В. та мешканці району.

Урок № 10 «TRAIN YOUR BRAIN»!

Приєднуйся до спільноти тих, хто вивчає англійську мову разом з нашою рубрикою «TRAIN YOUR BRAIN»! Урок 10

60 слів, якими можна замінити дієслово "say".

Слово

Переклад

1

Знаю! Дію! Захищаю!

Такий девіз має загальнонаціональний проект Міністерства юстиції України «Я маю права», який стартував ще улітку цього року.

Мета його – підвищення правової свідомості українців та інформування громадян щодо механізмів захисту їхніх прав у повсякденному житті.

Реалізація проекту відбувається шляхом об’єднання зусиль та інфраструктури Уряду, органів Міністерства юстиції, системи надання безоплатної правової допомоги, міжнародних партнерів та інших зацікавлених сторін.

Проект триватиме з 2017 по 2019 роки.

Працівники агропромислового комплексу Луганщини відзначені Президентом України

Петро Порошенко підписав Указ про відзначення державними нагородами України працівників агропромислового комплексу.

Серед нагороджених за значний особистий внесок у розвиток агропромислового виробництва, вагомі трудові досягнення, багаторічну самовіддану працю та з нагоди Дня працівників сільського господарства – двоє жителів Луганської області.

Так, орденом «3а заслуги» III ступеня нагороджено головного агронома товариства «Мирний Плюс» Євгена Онопрієнка.

Медаллю «3а працю і звитягу» відзначено головного агронома підприємства «Агро» Юрія Скрипника.

Вітаємо!

МОМ збирає українських підприємців на інтерактивній платформі

Представництво Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні офіційно презентувало Національну платформу бізнес-взаємодії в Києві. Платформа, створення якої профінансоване Посольством Великої Британії в Україні, є онлайн-ресурсом для самозайнятих осіб та власників малого бізнесу. Вона містить каталог підприємців з усієї України, інформацію про бізнес-можливості, навчальні матеріали, а також новини з бізнесової тематики.

Новини АТО: ворог застосував танки та артилерію

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування 12 разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Так, у напрямку околиць міста Попасна, смт Новотошківське, сіл Троїцьке та Новоолександрівка п’ять разів відкривався вогонь з багатьох видів озброєння: танків, зі 120-мм та з 82-мм мінометів, БМП, автоматичних, протитанкових та ручних гранатометів, великокаліберних кулеметів і зі стрілецької зброї.