Архів новин

21 ноября 2017

День Гідності та Свободи

Сьогодні, у Сєвєродонецькому обласному музичному училищі імені С.С.Прокофʾєва відбулися обласні урочисті заходи з нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи.

На цих заходах було нагороджено учасника Революції Гідності Костянтина Мєшкова, заступника директора Департаменту – начальника управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності облдержадміністрації за активну громадянську позицію, утвердження демократичних цінностей, свободи та справедливості.

У Старобільському районі сталося ДТП

     За інформацією Старобільського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Луганській області, 20.11.2017 о 17.20 на автодорозі Чугуїв – Мілове у Старобільському районі Луганської області, автобус Еталон, рухаючись по маршруту Станиця-Луганська – Білокуракине, під час зустрічного роз’їзду зачепився лівою стороною з навісним обладнанням трактору К-700, який рухався у зустрічному напрямку, що призвело до подальшого лобового зіткнення з трактором Т-150, який рухався по заду трактора К-700. Усі водії на момент ДТП були тверезі.

21 листопада артисти Луганської обласної філармонії взяли участь у заході, присвяченому Дню Гідності та Свободи

Артисти Луганської обласної філармонії взяли участь у заході, присвяченому Дню Гідності та Свободи.
Сьогодні, 21 листопада, у стінах Сєвєродонецького обласного музичного училища імені С.С. Прокоф’єва вшановували пам'ять героїв Революції Гідності, загиблих воїнів-захисників України, хто віддав своє життя за Україну, за її майбутнє. Слово мала заступник голови Луганської облдержадміністрації Ольга Лішик, яка від імені очільника області привітала всіх присутніх зі святом і нагородила Листом Подяки учасників Революції Гідності та її активістів.

Деякі категорії інвалідів, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», отримають щорічну допомогу з облбюджету

Відповідно до Порядку призначення та виплати щорічної грошової допомоги в разі інвалідності деяким категоріям осіб, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», в 2017 році, затвердженого розпорядженням голови облдержадміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза від 6 вересня 2017 року № 635, зазначена категорія осіб має право на призначення та виплату грошової допомоги в розмірі 1500 гривень на одну особу згідно з наданим пакетом документів.

Обласними відзнаками нагородили учасників Революції Гідності та громадських активістів

У Сєвєродонецькому обласному музичному училищі ім. С. Прокоф’єва відбувся урочистий захід з нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи.

Інформація для малого та середнього бізнесу щодо можливостей виходу на нові ринки та обміну досвідом з ЄС

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України створило офіційний портал Програми ЄС з підтримки малого і середнього бізнесу в Україні – cosme.me.gov.ua. Портал містить інформацію для малого та середнього бізнесу щодо можливостей виходу на нові ринки та обміну досвідом з ЄС для вдосконалення внутрішніх бізнес-процесів.

Бюджет програми COSME до 2020 року - 2,3 млрд євро. Українські підприємці можуть брати участь у проектах програми на загальну суму 900 млн євро.

COSME надає можливості:

Розпочато конкурс грантів для розширення бізнесу та створення робочих місць для осіб, які постраждали від конфлікту – USAID

Проект “Економічні можливості постраждалим від конфлікту”, що реалізується Міжнародним благодійним фондом “Український жіночий фонд” за підтримки USAID, проводить конкурс грантів для розширення бізнесу та створення робочих місць для осіб, які постраждали від конфлікту – USAID (далі – Конкурс).

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ УХВАЛИВ РІШЕННЯ ПІДТРИМАТИ ЗАКОНОПРОЕКТ «ПРО МИТНИЙ ТАРИФ УКРАЇНИ»

15 листопада, Кабінет Міністрів України ухвалив рішення підтримати проект Закону “Про Митний тариф України”, який Міністерство економічного розвитку і торгівлі України розробило разом з Державною фіскальною службою.

У цьому році на Луганщині не зафіксовано фактів отримання прикордонниками неправомірної винагороди

Про роботу Луганського прикордонного загону з профілактики корупції на брифінгу для ЗМІ в облдержадміністрації, сьогодні, 21 листопада, розповів заступник начальника загону по роботі з персоналом Роман Мішенюк.

Він зауважив, що боротьба з корупцією є одним з пріоритетів прикордонного відомства.

Тож, на державному кордоні в Луганському прикордонному загоні протягом року тривають планові заходи з протидії корупції.

У четвертому кварталі вони проходять під гаслом «Зупини корупцію – викрий злочин!»

На засіданні громадської ради при облдержадміністрації розглянули медичну реформу та права переселенців на житло

Відбулося останнє в нинішньому складі засідання громадської ради при Луганській облдержадміністрації.

На порядку денному присутні обговорили забезпечення права внутрішньо переміщених осіб на житло, впровадження медичної реформи в Україні та деякі організаційні питання щодо формування нового складу громадської ради.

У засіданні взяли участь заступник голови Луганської облдержадміністрації Сергій Філь та директор Департаменту масових комунікацій Олександр Костенко.

У Старобільському районі проведено мобільну тематичну фотовиставку в рамках Року Японії в Україні

14 листопада 2017 року у приміщенні Старобільської райдержадміністрації відбулося урочисте відкриття мобільної виставки японської фотографії в рамках проведення у 2017 році Року Японії в Україні. Захід тривав до 17 листопада.

Цьогоріч виповнюється 25 років з часу встановлення дипломатичних відносин між Україною та Японією. Тематичний захід, приурочений до цієї події, сприятиме зближенню українського та японського народів, зміцнення міждержавної співпраці.

Сім медалей завоювали наші гімнасти на чемпіонаті України

У місті Кропивницький відбулися змагання зі спортивної гімнастики  серед юніорів.

На всеукраїнській першості нашу область представляли 14 спортсменів.

За результатами змагань луганчани привезли сім медалей, з яких чотири –  золоті.

Так, Едуард Єрмаков завоював три золоті нагороди у вправах на кільцях та брусах, ще одну – у багатоборстві. Крім цього, у командних змаганнях Едуард виступав зі спортсменами із міста Запоріжжя. Хлопці вибороли третє загальнокомандне місце.

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза з нагоди Дня Гідності та Свободи

Шановні земляки!

Щиросердно вітаю вас з Днем Гідності та Свободи!

Українці – нація нескорених, Україна – країна гідності та свободи. Це переконливо довели революційні події 2004 та 2013-2014 рр. Вони вписані в новітню історію нашої держави як прояв громадянської свідомості, європейського вибору і патріотизму Українського народу.

Презентація посібника "Соціальне підприємництво: Бізнес-модель. Реєстрація. Оподаткування"

Проект USAID “Громадяни в дії” презентував посібник “Соціальне підприємництво: Бізнес-модель. Реєстрація. Оподаткування”, який допоможе розібратись в українському законодавстві з цього питання. 

ЗАВАНТАЖИТИ ПОСІБНИК

Автори посібника: Василь Назарук (експерт в питаннях соціального підприємництва), Юлія Кірсанова (експертка з управління фінансами неприбуткових організацій). Олеся Долуда (експертка з питань оподаткування неприбуткових організацій).

Темп зростання сільгосппродукції в області складає 108,8 %

Про підсумки роботи агропромислового комплексу Луганщини у 2017 році розповіла на апаратній нараді в облдержадміністрації т.в.о. Департаменту агропромислового розвитку Любов Безкоровайна.

Так, вона зауважила, що протягом останніх років наша область нарощує виробництво сільськогосподарської продукції. За 9 місяців поточного року темп зростання сільгосппродукції в усіх категоріях господарств склав 108,8 %. З цим показником Луганщина посіла друге місце серед всіх областей України. На кінець року очікується темп зростання на рівні 105 %.

Future Business Forum у Києві

30 листопада 2017 року в Києві пройде міжнародний форум бізнес-інновацій Future Business Forum.

У столиці зберуться більш ніж 500 підприємців, власників бізнесу, топ-менеджерів корпорацій, представників недержавного сектору і не тільки, аби дізнатися, як розвити бізнес і збільшувати доходи, інтегруючи у свою діяльність сталий розвиток.

Спікерами Future Business Forum стануть топ-експерти у сфері систематизації бізнесу та впровадження інновацій, серед яких – Ваче Давтян, Петро Синегуб, Євген Василенко, Сергій Позняк.

UMEX | Unmanned Systems Exhibition & Conference 2018

За інформацією Посольства України в О'бєднаних Арабських Еміратах, у період з 25 до 27 лютого 2018 року у м. Абу Дабі (Об'єднані Арабські Емірати) буде проходити виставка-конференція безпілотних систем та технологій "Unmanned Systems Exhibition & Conference 2018" (UMEX 2018, www.umexabudhabi.ae).

На апаратній нараді відзвітували про стан збереження документів Національного архівного фонду

Сьогодні, 21 листопада, відбулась апаратна нарада, яку провів заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

Про хід виконання розпорядження голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 27 грудня 2016 року № 792 та стан забезпечення збереженості документів Національного архівного фонду, документів з кадрових питань (особового складу) в Державному архіві та архівних установах області розповіла директор Державного Архіву Луганської області Катерина Безгинська.    

Новини АТО: кількість обстрілів дещо зменшилася

Протягом минулої доби та після півночі об’єднані російсько-терористичні бандформування три рази порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку сіл Новозванівка та Новоолександрівка Попаснянського району відкривався вогонь з великокаліберних кулеметів.

По позиціях сил АТО поблизу села Кримське Новоайдарського району застосовувалася стрілецька зброя.

Інформації щодо втрат та руйнувань не надходило.