Архів новин

22 ноября 2017

Розроблена низка заходів щодо відновлення електропостачання знеструмлених населених пунктів Луганщини

Сьогодні, 22 листопада, відбулося засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, на якому було розглянуто ситуацію із знеструмленням населених пунктів Луганщини.

Його провів заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян. У засіданні взяв участь заступник голови облдержадміністрації Сергій Філь.

Нагадаємо, що у зв’язку з несприятливими погодними умовами відбулося налипання і обмерзання снігу на лініях електропередачі, що призвело до кількох аварійних ситуацій і, у свою чергу, знеструмлення територій.

Стартує портал із можливостями для українського малого і середнього бізнесу

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України створило офіційний портал Програми ЄС з підтримки малого і середнього бізнесу в Україні – cosme.me.gov.ua. Портал містить інформацію для малого та середнього бізнесу щодо можливостей виходу на нові ринки та обміну досвідом з ЄС для вдосконалення внутрішніх бізнес-процесів.

Бюджет програми COSME до 2020 року – 2,3 млрд євро. Українські підприємці можуть брати участь у проектах програми на загальну суму 900 млн євро.

COSME надає можливості:

Президент доручив розробити заходи із розвитку лісового господарства та збереження об'єктів заповідного фонду України

Президент Петро Порошенко доручив Кабінету Міністрів розробити низку заходів щодо забезпечення сталого природокористування, розвитку лісів, удосконалення системи державного управління у сфері охорони, захисту, використання та відтворення лісових насаджень, ведення лісового господарства, а також збереження цінних природних комплексів та екосистем, розвитку заповідної справи України. Глава держави підписав Указ № 381/2017 «Про додаткові заходи щодо розвитку лісового господарства, раціонального природокористування та збереження об'єктів природно-заповідного фонду».

Луганські спортсмени впевнено підкорюють вершини на світових змаганнях

Так, Заслужений майстер спорту України Дмитро Семененко став чемпіоном світу з пауерліфтингу та увійшов до трійки кращих спортсменів світу.

У складі національної збірної він виступав у Чехії (м. Плзень), де проходили світові змагання.

Склад суперників у ваговій категорії до 105 кг цього року був дуже сильним. Серед претендентів на призові місця – 7 спортсменів, серед яких – чемпіони та призери світу, рекордсмени Європи.

ЄС передає Україні досвід і обладнання для поводження з радіоактивними відходами та аварійного реагування

Щороку на території України стається в середньому близько 30 радіоактивних аварійних ситуацій (за межами атомних електростанцій). Переважно вони пов’язані з «безхазяйними джерелами», які можуть бути викинуті де завгодно – навість на узбіччі дороги. Такі аварійні ситуації потребують негайного реагування з боку спеціалістів, достатньо підготованих, аби впоратися з будь-яким складним випадком.

Засідання регіональної комісії ТЕБ і НС

22 листопада 2017 року  відбулося засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій на території Луганської області на якому були розглянуті питання:

1. Про внесення змін до номенклатури регіонального матеріального резерву для запобігання виникненню і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на території Луганської області

2. Про ліквідацію надзвичайної ситуації техногенного характеру регіонального рівня, що сталася у місті Лисичанську за адресою квартал Східний 17.

Попередження

Обережно, вибухонебезпечні предмети!

 У наслідок бойових дій, що тривають на території області з весни              2014 року, а також надзвичайної ситуації, що виникла у місті Сватовому в жовтні 2015 року, в наслідок пожежі, вибухів на базі зберігання ракетно-артилерійського озброєння Збройних сил України, територія області зазнала рясного забруднення вибухонебезпечними предметами. Ще одним джерелом загрози життю й здоров’ю цивільного населення становлять міни вздовж всієї лінії розмежування й на місцевості навкруги пунктів постійної дислокації військових формувань.

Інформація за 21.11.2017

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 21.11.2017

Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру – 0, з них:

державного рівня – 0;

регіонального рівня – 0;

місцевого рівня – 0;

об’єктового рівня – 0.

 

Кількість пожеж – 0  з них:

у житловому секторі –0 ;

на виробництві – 0;

в екосистемах – 0;

на транспорті – 0;

інші – 0.

Інформація за 20.11.2017

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 20.11.2017

Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру – 0, з них:

державного рівня – 0;

регіонального рівня – 0;

місцевого рівня – 0;

об’єктового рівня – 0.

 

Кількість пожеж – 5, з них:

у житловому секторі –4 ;

на виробництві – 0;

в екосистемах – 0;

на транспорті – 0;

інші – 1.

Інформація за 19.11.2017

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 19.11.2017

Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру – 0, з них:

державного рівня – 0;

регіонального рівня – 0;

місцевого рівня – 0;

об’єктового рівня – 0.

 

Кількість пожеж – 1, з них:

у житловому секторі –0 ;

на виробництві – 0;

в екосистемах – 1;

на транспорті – 0;

інші – 0.

Президент дав старт реформуванню процесуального законодавства

Президент України підписав Закон «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів».

Цим Законом запроваджуються нові правила судового процесу в цивільному, господарському, адміністративному судочинстві, а також вносяться деякі зміни до правил кримінального процесу.

Інформація за 18.11.2017

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 18.11.2017

Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру – 0, з них:

державного рівня – 0;

регіонального рівня – 0;

місцевого рівня – 0;

об’єктового рівня – 0.

 

Кількість пожеж – 3, з них:

у житловому секторі –1 ;

на виробництві – 0;

в екосистемах – 1;

на транспорті – 1;

інші – 0.

Інформація за 17.11.2017

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 17.11.2017

Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру – 0, з них:

державного рівня – 0;

регіонального рівня – 0;

місцевого рівня – 0;

об’єктового рівня – 0.

 

Кількість пожеж – 2, з них:

у житловому секторі –2 ;

на виробництві – 0;

в екосистемах – 0;

на транспорті – 0;

інші – 0.

Рада підтримала законопроект щодо спрощення планування територій ОТГ

Ми відкриваємо ОТГ шлях управляти своїми територіями. Так прокоментував прийнятий парламентом у першому читанні законопроект №6403 «Про внесення змін до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності, спрямований на спрощення планування територій для громад, Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

Відтепер з нової телевежі у Новоайдарському районі транслюються ще два українські телеканали

До 12-ти українських телевізійних каналів у цифровому форматі Т2, що транслюються з нової телевежі у Новоайдарському районі, відтепер додалися ще два – «Телеканал ZIK» та «Перший Західний» на 40-й ТВК.

Для налаштування тюнерів Т2 та телевізорів з вбудованими тюнерами достатньо повторно просканувати частотний діапазон (провести автоматичний пошук каналів). Якщо українські канали не з’явилися, слід змінити положення антени.

Для налаштування необхідно:

23 листопада – засідання комітету доступності при Мінрегіоні

23 листопада об 11:00 під головуванням заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лева Парцхаладзе відбудеться засідання Комітету забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури.

Учасники заходу розглянуть стан реалізації безбар’єрного доступу до будівель і приміщень органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, Пенсійного фонду і підрозділів соціального захисту населення у регіонах України.

8 фермерських господарств отримають 2,7 млн гривень

Законом України «Про державний бюджет України на 2017 рік» за бюджетною програмою «Надання кредитів фермерським господарствам» передбачено бюджетні асигнування в обсязі 65 млн грн., з яких: 25 млн грн. – за рахунок загального фонду, 40 млн грн. за рахунок спеціального фонду.

Новий Закон України «Про освіту» гарантує педагогічну свободу та рівний доступ до якісної освіти, – брифінг

Про впровадження в області Закону Україні «Про освіту» на брифінгу для ЗМІ в облдержадміністрації розповів директор Департаменту освіти і науки Юрій Стецюк.

Так, новий закон гарантує педагогічну свободу, управлінську та фінансову автономію, подолання корупції, рівний доступ до якісної освіти, нові засади підвищення кваліфікації педагогічних на науково-педагогічних працівників, зв'язок з ринком праці тощо.

Проведено відбір пріоритетних проектів до Плану заходів на 2019-2020 роки

У Луганському відокремленому підрозділі установи «Центр розвитку місцевого самоврядування»  відбулось засідання комітету з актуалізації Стратегії розвитку Луганської області до 2020 року, який відібрав пріоритетні проекти до Плану заходів на 2019-2020 роки.

Під час заходу проаналізовано результати реалізації проектів регіонального розвитку за 9 місяців 2017 року, мобілізації поданих проектних ідей та особливості розробки другого етапу Плану заходів.

На розгляд членам комітету представлено 158 пропозицій на загальну суму 12,7 млрд грн.

Комітетом з актуалізації Стратегії розвитку Луганської області до 2020 року проведено відбір пріоритетних проектів до Плану заходів на 2019-2020 роки

21 листопада 2017 року у приміщенні установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» відбулось засідання Комітету з актуалізації Стратегії розвитку Луганської області до 2020 року.

В заході прийняли участь працівники органів державної влади обласного і районного рівнів, керівники та фахівці місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, представники об’єднаних територіальних громад та громадських організацій, експерти програм розвитку ООН.

Президент підписав Закон щодо посилення соціального захисту учасників АТО, учасників Революції Гідності та членів їх родин

Президент Петро Порошенко підписав Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» щодо посилення соціального захисту учасників антитерористичної операції, учасників Революції Гідності та членів сімей загиблих таких осіб.

Міністерство охорони здоров’я України відповідає на питання щодо медичної реформи

Чи запрацює в Україні страхова медицина?

Фактично з 2018 року в Україні починає працювати національна солідарна страхова система, яка буде покривати лікування кожного українця.

Українці стануть справжніми власниками своїх персональних даних – проект ЄС запускає систему «Трембіта»

Система електронної взаємодії між державними реєстрами «Трембіта» – довгоочікуваний для України шанс нарешті позбутися бюрократичних перепон і налагодити ефективну взаємодію між державою та громадянами, повідомив Олександр Риженко, голова Державного агентства з питань електронного урядування України, під час Третього національного форуму IT-директорів органів влади «Взаємодія і електронні послуги» 16 листопада 2017 р.

На Луганщині військові встановлюють нові покажчики мінної безпеки

Офіцери групи цивільно-військового співробітництва штабу оперативно-тактичного угруповання «Луганськ» доставили підрозділам Збройних Сил України, які виконують завдання на лінії розмежування, нові покажчики мінної безпеки.

Частину показників вже було встановлено на території КПВВ «Станиця Луганська».

За словами начальника групи цивільно-військового співробітництва штабу ОТУ «Луганськ», нові покажчики мінної безпеки привертатимуть увагу як військовослужбовців, так і місцевих жителів на небезпечних ділянках. Це збереже не одне людське життя.

Розпочато конкурс грантів для розширення бізнесу та створення робочих місць для осіб, які постраждали від конфлікту – USAID

Проект «Економічні можливості постраждалим від конфлікту», що реалізується Міжнародним благодійним фондом «Український жіночий фонд» за підтримки USAID проводить конкурс грантів для розширення бізнесу та створення робочих місць для осіб, які постраждали від конфлікту:  внутрішньо переміщеним особам, демобілізованим військовослужбовцям та членам їх сімей, людям з інвалідністю та іншим особам у кризових ситуаціях.

Новини АТО: на лінії розмежування зберігалася тиша

Протягом минулої доби та після півночі вздовж лінії розмежування зберігалася тиша – жодного обстрілу не зафіксовано.

Протилежна сторона дотрималася режиму припинення вогню, про що було досягнуто на засіданні Тристоронньої контактної групи у Мінську.