Архів новин

23 ноября 2017

Комунально-технічним службам області надано доручення посилити контроль щодо ліквідації наслідків негоди

Сьогодні у режимі скайп-конференції відбулося засідання обласного штабу з підготовки житлово-комунального господарства, об’єктів соціального призначення до роботи в осінньо-зимовий період 2017-2018 років та сталого проходження опалювального сезону.

У зв’язку з погіршенням погодних умов директор Департаменту житлово-комунального господарства ОДА Віталій Сурай закливав посилити контроль спеціалізованим службам щодо ліквідації наслідків негоди.

За цей рік піротехнічними підрозділами ДСНС очищено 989 га території області та знешкоджено більше 20 тис. вибухонебезпечних предметів

З початку поточного року піротехнічними підрозділами ДСНС було здійснено 2010 виїздів, очищено 989 га території, виявлено, вилучено та знешкоджено 20278 одиниць вибухонебезпечних предметів.

Унаслідок неправильного поводження при виявленні вибухонебезпечних предметів загинули три особи, травмовано дев’ятьох, з них двоє дітей.

Також наразі джерелом загрози життю й здоров’ю цивільного населення є міни вздовж усієї лінії розмежування й на місцевості навкруги.

Луганщина – один з лідерів призовних кампаній останніх років

Про забезпечення виконання завдань щодо призову громадян України на строкову військову службу восени 2017 року та часткової мобілізації останніх років на брифінгу для ЗМІ сьогодні, 23 листопада, розповіли заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко та начальник відділу комплектування та призову – заступник військового комісара Луганського обласного військового комісаріату Олексій Сироштан.

Товарна насиченість продуктами повністю задовольняє попит населення Луганщини

За даними оприлюдненого Державною службою статистики України моніторингу цін на соціально значущі товари за другу декаду листопада, у порівнянні з першою, на контрольованій українською владою території області склалася наступна цінова ситуація.

Ціни на більшість продуктів харчування залишалися стабільними.

Не змінилися ціни на хліб житній, житньо-пшеничний (12,05 грн), сало (60,78 грн), борошно пшеничне (10,04 грн), соняшникову олію (30,10 грн), сир м’який жирністю 9 % (104,22 грн).

2,7 мільйонів гривень отримають вісім фермерських господарств Луганщини

Це три господарства Новоайдарського, два – Старобільського, Марківського, Біловодського та  Станично-Луганського районів. 

Законом України «Про державний бюджет України на 2017 рік» за бюджетною програмою «Надання кредитів фермерським господарствам» передбачено бюджетні асигнування в обсязі 65 млн грн., з яких: 25 млн гривень – за рахунок загального фонду, 40 млн гривень. за рахунок спеціального фонду.

За півріччя більше 460 мільйонів гривень спрямовано на реалізацію регіональних програм

Сьогодні заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко провів засідання робочої групи з питань доцільності підготовки проектів програм та фінансування діючих за рахунок обласного бюджету.

Також у заході взяли участь заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян, керівники структурних підрозділів ОДА, територіальних підрозділів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади.

Головним питанням порядку денного стало обговорення шляхів залучення додаткових коштів на реалізацію регіональних цільових програм.

Гуманітарна спільнота спонукає до активніших дій у відповідь на гуманітарну кризу в східній Україні

Берлін, 22 листопада 2017 року – Представники міжнародних та місцевих гуманітарних агенцій, які працюють в Україні, взяли участь в одноденній конференції в Берліні. Її мета - привернути увагу до забутої гуманітарної кризи на сході країни та спонукати відповідальних за ухвалення рішень надавати підтримку для досягнення відчутних результатів у покращенні ситуації в регіоні. 

Відбулося засідання робочої групи з питань доцільності підготовки пороектів програм та фінансування діючих за рахунок обласного бюджету

23 листопада 2017 року під головуванням заступника голови облдержадміністрації Юрія Клименка відбулось засідання робочої групи з питань доцільності підготовки проектів програм та фінансування діючих за рахунок обласного бюджету.

У засіданні прийняв участь заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян, а також – керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних підрозділів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади.

Десять медалей завоювали луганські скелелази на Всеукраїнських змаганнях

Чотири золота, чотири срібла та дві бронзи вибороли спортсмени на Всеукраїнських змаганнях зі скелелазіння серед юніорів та юнаків (трудність, швидкість, етап), які проходили  у місті Нетішин Хмельницька область.

Луганську область представили шість спортсменів комплексної дитячо-юнацької спортивної школи №1 відділу молоді та спорту Сєвєродонецької міської ради.

Так, у змаганнях на швидкість (класика) серед дівчат 2006-2007 років народження Катерина Зомарєва посіла друге місце. За крок до п’єдесталу зупинилась Олександра Віхрова – четверте місце.

У Києві пройшла оглядова зустріч щодо підсумків реалізації спільного проекту ПРООН/ЄС

21 листопада 2017 року у Києві відбулась заключна оглядова зустріч щодо підсумків реалізації в Україні спільного проекту Європейським Союзом та ПРООН - «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду. Фаза ІІІ».

У заході взяли участь представники ПРООН, Представництва Європейського Союзу в Україні, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, облдержадмінінстрацій, міської влади.

Увага! Найближчими вихідними у Попаснянському районі відбудеться відстріл хижих тварин

25 і 26 листопада 2017 року у період з 08:00 до 15:00 на території Попаснянського району буде здійснюватися відстріл хижих тварин силами співробітників первинних мисливських колективів.

Це відбуватиметься на виконання розпорядження командира ОТУ «Луганськ» та згідно з листом голови Попаснянської районної ради товариства мисливців та рибалок.

Saudi IOT :International Exhibition for Internet of Things in Saudi Arabia

За інформацією Посольства УКраїни в Королівстві Саудівська Аравія, у період з 28 по 30 січня 2018 року в м. Ер-Ріяд відбудеться перша в історії Королівства Саудівська Аравія міжнародна виставка з питань Інтернету та інформаційних технологій "Saudi International Exhibition for Internet of Things".

Програмою заходу передбачено проведення наукової конференції з питань останніх досягнень в сфері інформаційних технологій, участь в якій братимуть спікери провідних місцевих та міжнародних інтернет компаній.

В облдержадміністрації обговорили заходи боротьби із стихійною торгівлею у Сєвєродонецьку

Питання щодо унеможливленості несанкціоновану торгівлю у Сєвєродонецьку розглянули на нараді в облдержадміністрації, яку провів Департамент економічного розвитку, торгівлі та туризму ОДА.

Директор Департаменту Сергій Медведчук акцентував увагу на несанкціонованій торгівлі біля Льодового палацу спорту (вул. Маяковського, 28). Там два рази на тиждень стихійно відбувається ярмарок з продажу сільськогосподарської продукції та продуктів її переробки.

На Луганщині продовжується впровадження пілотного проекту із попередження насильства «Відповідальність починається із нас»

На Луганщині триває впровадження пілотного проекту в Попаснянському районі «Відповідальність починається із нас». У рамках проекту в низці міст, селищ, сіл району визначено контактних осіб із числа лідерів місцевої громади, які на волонтерських засадах стануть первинною ланкою щодо надання екстреної підтримки постраждалим від насильства або особам із групи ризику, роз’яснення їх прав, перенаправлення до суб’єктів міжвідомчої взаємодії та проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи.

Новини АТО: на Луганщині поранені двоє військовослужбовців

Учора вдень унаслідок ворожого обстрілу села Катеринівка Попаснянського району зазнали поранень двоє українських військовослужбовців.

Загалом, протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування вісім разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Так, у напрямку міста Попасна, сіл Троїцьке, Катеринівка та Новоолександрівка шість разів застосовувалися 120-мм міномети, БМП, автоматичні й протитанкові гранатомети, а також великокаліберні кулемети.