Архів новин

29 ноября 2017

Надано допомогу 165 інвалідам-переселенцям по оновленню та ремонту їх засобів пересування

Робота за цим напрямом тривала протягом місяця. За цей час вдалося допомогти людям з інвалідністю із числа внутрішньо переміщених осіб, які наразі проживають в різних регіонах країни.

Представники Луганського обласного центру соціокультурної адаптації молоді з обмеженими фізичними можливостями за підтримки партнерських організацій не тільки відремонтували такі необхідні для людей з інвалідністю засоби пересування, а й проводили зустрічі, де розповідали про те, як експлуатувати свій засіб та вміти самостійно усувати незначні недоліки.

Відтепер перше посвідчення водія видаватимуть на два роки

Перше посвідчення водія у сервісних центрах МВС видаватиметься на два роки з правом обміну на постійне у разі, якщо протягом двох років з дня його видачі не було трьох і більше адміністративних правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху.

Якщо таких порушень не було – громадянин обмінює це посвідчення водія на постійне.

У разі, якщо такі порушення були – він обмінює на постійне посвідчення водія лише після складання практичного та теоретичного іспитів у сервісному центрі МВС.

Про організацію щорічного оцінювання

Сьогодні згідно з планом правового навчання Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, з метою опрацювання норм Закону України „Про державну службу” та нормативно-правових актів з організації та проведення оцінювання результатів службової діяльності державних службовців відбулась семінар-нарада.

Наші важкоатлети підкорили всеукраїнські п’єдестали

У Харкові відбувся чемпіонат України серед спортсменів шкіл вищої спортивної майстерності та всеукраїнський відкритий турнір пам’яті Олімпійського чемпіона Ігоря Рибака з важкої атлетики.

У змаганнях узяли участь вісім спортсменів з Луганської області. Так, Дар’я Шишанова стала чемпіонкою у ваговій категорії 63 кг з сумою двоборства 149 кг (ривок – 66 кг, поштовх – 83 кг).

На третю сходинку п’єдесталу піднявся ще один луганчанин Дмитро Курдюк (вагова категорія 69 кг). Бронзовий результат спортсмена – 257 кг (ривок – 115 кг, поштовх – 142 кг).

Вісім фермерських господарств області отримають 2,7 млн гривень

Законом України «Про державний бюджет України на 2017 рік» за бюджетною програмою «Надання кредитів фермерським господарствам» передбачені бюджетні асигнування в обсязі 65 млн гривень.

З них 25 млн гривень – за рахунок загального фонду, 40 млн гривень – за рахунок спеціального фонду.

Усього у поточному році вдалося задовольнити 70 % заявок. По Луганській та Донецькій областях цей показник складає 100 %.

Військовослужбовці допомогли відновити подачу електроенергії на Луганщині

Майже тиждень близько в 350 помешканнях на вулицях Хуторна, Вольна, Польова, Набережна, які знаходяться у прифронтовому населеному пункті Золоте, не було світла. Повітряна лінія електропередачі була пошкоджена у «сірій зоні» в результаті обстрілу з боку незаконних збройних формувань.

Після того, як були отримані гарантії дотримання тиші, сапери однієї із бригад оперативно-тактичного угруповання «Луганськ» дослідили підходи до опор ЛЕП на наявність вибухонебезпечних предметів.

Луганському інституту фізичного виховання та спорту – 70 років

Урочистості з нагоди 70-річчя Навчально-наукового інституту фізичного виховання і спорту Луганського національного університету імені Тараса Шевченка відбулися у місті Кремінна.

Вітаючи присутніх, заступник голови Луганської облдержадміністрації Ольга Лішик зазначила, що цей ювілей є святом для всієї області, бо, не дивлячись на важкі часи, заклад продовжує готувати фахівців у сфері фізвиховання.

Визначено переможців конкурсу медіа-грантів від ПРООН

Нещодавно конкурсною комісією з відбору поданих заявок на отримання міні-грантів у рамках Конкурсу міні-ініціатив ПРООН по підготовці відеоматеріалів було розглянуто 20 пропозицій. У цих матеріалах акцентується увага на соціальній єдності та примиренні, а також безпеці у суспільстві.

Мета конкурсу – відбір міні-ініціатив з розробки відеоматеріалів, направлених на вирішення спільних проблем територіальних громад.

Організатори заохочували до участі у конкурсі групи активних громадян, журналістів, представників локальних ЗМІ громад Луганської та Донецької областей.

Запрацювала програма державної підтримки «Доступне житло» для ВПО

28 листопада розпочали роботу територіальні центри Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву (Держмолодьжитло) з прийому документів для участі в програмі «Доступне житло», інформує Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України.

У рамках налагодження діалогу із суспільством Держмолодьжитло розробило роз’яснення для громадян, які мають намір отримати державну підтримку — «4 кроки до мрії».

ЗАГАЛЬНА ІНФОРМАЦІЯ

НЕОБХІДНІ ДОКУМЕНТИ

УМОВИ ОТРИМАННЯ

СТАТИСТИКА

Крок 1

Перевірити, чи є право

Програмою Доступне житло можуть скористатись громадяни (сім'ї):

які перебувають на обліку громадян, що потребують поліпшення житлових умов;
у яких відсутня на праві власності житлова площа (без урахування житла, що знаходиться на тимчасово окупованій території); 
які мають у власності житлову площу не ˃ 13,65 м2

Розпочато прийом документів на програму «Доступне житло»

28 листопада всі регіональні управління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву та Іпотечний центр у Києві і Київській області почали прийом документів громадян для участі у Державній цільовій програмі будівництва (придбання) доступного житла, повідомив голова правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний.

Для вступу в коледж чи технікум на базі 11-ти класів потрібно буде подавати заяву в електронній формі

Наступного року вступники до коледжів і технікумів на базі 11-ти класів подаватимуть документи виключно в електронній формі. Це передбачено Умовами прийому для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста в 2018 році, які затверджені наказом Міністерства освіти та науки України та вже пройшли реєстрацію в Міністерстві юстиції.

Новини АТО: у Попаснянському районі поранено двох бійців

Вчора, 28 листопада, внаслідок ворожого обстрілу околиць села Оріхове Попаснянського району зазнали поранень два українські військовослужбовці.

Загалом протягом минулої доби та після півночі об’єднані російсько-терористичні бандформування дев’ять разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Так, у напрямку сіл Оріхове, Катеринівка та Новоолександрівка Попаснянського району п’ять разів використовувалися протитанкові керовані ракети, автоматичні й протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецька зброя.

Результати щорічних опитувань населення Євросоюзу

За результати щорічних опитувань три четверті населення Євросоюзу щасливі в ньому жити.
Найбільше задоволені життям у ЄС мешканці Люксембургу (97%), Ірландії (94%), Нідерландів і Данії (92%). Найбільше незадоволених серед громадян Угорщини (57%), Чехії (58%), Румунії та Греції (62%).

Також респондентам було запропоновано таке запитання 
- Що вони вважають основними активами ЄС?